שאלות בנוגע להקמת אינטרנט

redgil

New member
שאלות בנוגע להקמת אינטרנט

שלום ופסח שמח רציתי לשאול שאלה (ואני מניח שיהיו לי שאלות רבות בזמן הקרוב) לגבי שימוש בתמונות באינטרנט. ידוע שאסור להשתמש בתמונות באינטרנט ללא רשות היוצר (או הבעלים) ושיש אתרים מהם ניתן לרכוש תמונות (גטי, אייסטוק). אם, אבל, אני מוצא בגוגל תמונה שהיא נמכרת גם בגטי, למשל, האם אני יכול להוריד אותה מגוגל ולהשתמש בה? הרי גטי לא יידעו אם מצאתי אותה בגוגל או רכשתי אותה, אז מה הסיכון פה? תודה גיל

SZ Co

New member
אסור

האיסור אינו קשור לידיעה אלא לזכויות. אם אין לך זכות להשתמש בתמונה, אז השימוש אסור ואתה עלול להיתבע בגין הפרת זכויות יוצרים. המשך שאלתך לא ברור לי, אם אין לך אישור בכתב או לדוגמא חשבונית המוכיחה כי רכשת את התמונה- תהיה לך בעיה לטעון שאתה משתמש בזכות. אגב, לרוב החברות העוסקות בתחום יש כלים טכנולוגיים הסורקים את האינטרנט לצורך איתור תמונות. בברכה,

redgil

New member
השאלה שלי

השאלה היא כיצד 'גטי אימאג'ס' יודעת אם רכשתי את התמונה דרכה או אם הורדתי אותה ממקום אחר ברשת. תודה

SZ Co

New member
מה זה משנה?

אם הזכויות של חברה X, זה בכלל לא משנה כיצד השגת את התמונה, כי לא משנה כיצד השגת את התמונה - עדיין אסור לך להשתמש בה. בברכה,

redgil

New member
תודה שוב, אבל אני רק רוצה להבהיר את השאלה

אני לא מדבר פה על סתם חברות אלא על מאגרי תמונות מהן אני רוכש תמונות ומפרסם אותן באופן לגמרי חוקי. מה שלא ברור לי הוא איך חברה שמנהלת מאגר תמונות יודעת להבדיל בין שימוש חוקי של לקוח לבין שימוש של מישהו שהעתיק את התמונה באינטרנט ללא רשות. הרי החברות הללו לא מנהלות מעקב אחר הלקוחות שלהן ולא יודעות היכן הם מפרסמים את התמונות לאחר הרכישה.

SZ Co

New member
הבהרה

יש תמונה X. לתמונה X יש בעלי זכויות, לצורך העניין חברה Y שמנהלת מאגר תמונות. חברה Y מציעה לקהל הרחב לרכוש רישיון שימוש מוגבל בתמונה. רישיון השימוש מוגבל באופן מסוים ובד"כ מחיר הרישיון משתנה בהתאם למגבלות הרישיון. חברה Y מנהלת רישום קפדני ביותר של הרוכשים ומטרות הרכישה ובנוסף משתמשת באמצעים טכנולוגיים כגון מידע סמוי המוטבע בתמונה, סימני מים וכדומה כדי לזהות את מקור התמונה וכן אמצעים נוספים על מנת לסרוק את האינטרנט כדי לאתר חריגות. ברגע שעולה לחברה Y אפילו חשש קל מאוד שיש שימוש לא מורשה בתמונה - הם פונים למשתמש. אם השימוש הוא שימוש מותר אז למשתמש תהיה חשבונית או מסמך כלשהו שיוכל להציג, אם השימוש אסור, הם בד"כ ינקטו בפעולות משפטיות. בברכה,

redgil

New member
תודה רבה על הסבלנות:)

נראה היה לי שלחברה ממנה אני רוכש תמונות אין שום יכולת לוודא מה אני עושה איתן (מה גם שחלקן מתפרסמות בדפוס ולא בנט) אבל ייתכן שטעיתי. השאלה באמת באיזו תדירות הם פונים לאנשים בבקשה להציג אישורי רכישה ובוחנים את העקביות של השימוש. מעצבים גרפיים למשל רוכשים תמונות ומשתמשים בהן לאלפי אתרים, קשה לי להאמין שחברת תמונות יכולה לנהל מעקב עליו. תודה

SZ Co

New member
בתדירות גבוהה מאוד

כמות מכתבי ההתראה שהחברות מהסוג הזה מוציאות היא אדירה, גם כמות התביעות שלהן הוא משמעותי ביותר. סופ"ש נעים,

למעלה