שאלות בנוגע לטיול במדינות יוגוסלביה

ניצנץ63

Well-known member
שאלות בנוגע לטיול במדינות יוגוסלביה

שלום לחברי הפורום, מזמן לא ביקרתי פה, והאמת שהתגעגעתי לפורום הזה. יש לי כמה שאלות ואני אשמח אם מישהו יוכל לענות או להגיב ואולי קצת לעזור. אני מתעדת בקיץ הקרוב לנסוע לסלובניה. מסלובניה אני אמורה להגיע למקדוניה ברכבת ולחזור (המטרה העיקרית היא ביקור בעיירה קרושבו). את מסלול האמצע עדיין לא בניתי והאמת שאשמח להמלצות. הטיול אינו מאורגן אלא טיול של שני אנשים עצמאית, בעיקר בתחבורה ציבורית ורכבות. יש אפשרות לעשות חניות ביניים במדינות נוספות בדרך, כמו קרואטיה או סרביה או בוסניה וכו' (אפשרי גם וגם וגם). על כן אשמח לדעת כמה דברים: א. כמה זמן לוקחת נסיעה ישירה (אם ישנה כזו) ברכבת מסלובניה למקדוניה. ב. האם יש מגבלה כלשהי לישראלים לעבור ממדינה למדינה במדינות יוגוסלביה? ג. האם ישנם מסים או היטלים שכדאי לדעת עליהם מראש? ד. האם יש למישהו המלצות על מקומות נוספים / מדינות שבהן כדאי לבקר ושאפשר להגיע אליהם עם רכבת או תחבורה ציבורית אחרת? אם יש לכם טיפים או המלצות נוספות - אשמח לכל פיסת מידע. תודה מראש!

bensha1

New member
כדאי לבדוק את האפשרות לטוס

לפחות כיוון אחד ולחזור למקום אחר למשל לזאגרב ולטייל בקרואטיה. יש שם מקומות מדהימים. ד"א גם בסלובניה: אגם בלד מערת פוסטוינה וכו' אני גם מציע להתקשר לשגרירות מקדוניה טל 073-7154900 יש שם צוות מדהים שבטח ישמח לעזור. גם במקדוניה יש נופים מדהימים וחבל לפספס אותם

ניצנץ63

Well-known member
תודה! התגובה עם הרכבת עזרה לי מאד

והאמת שבמקדוניה ובסלובניה אני אטייל בכל מקרה. מה שמעניין אותי זה לבנות מסלול אמצע ממדינה אחת לשניה, כלומר - אני אמורה לנחות בסלובניה ולחזור מסלובניה, כשכמה ימים אחרי הנחיתה בסלובניה אני אמורה לנסוע למקדוניה. השאלה שלי היא אם יש אפשרות בתחבורה ציבורית או רכבות להגיע למסלול אחר מלבד המסלול הכי מוכר (שגם במפת הרכבת שצירפת לי מופיעה בדיוק) מסלובניה לזגרב - בלגרד - סקופיה. רציתי יותר לדעת אם יש אפשרות לחזור למשל דרך מדינות אחרות, כמו מונטנגרו או בוסניה, דרך מערב קרואטיה, בין היתר כדי להספיק ולראות גם את חופי קרואטיה, דוברובניק, ספליט וצפונית יותר. אודה לך אם יש לך מושג לגבי זה ותוכל לענות. תודה רבה.

למעלה