שאלות בנוגע ליישום רעיון

שח19

New member
שאלות בנוגע ליישום רעיון

שלום. אני חייל בצה"ל ואני כותב מסמך גדול ומקיף, שכולל שיטות עבודה והוראות הביצוע שלהן, פירוט של כלים יחודיים לעבודה הנ"ל והוראות בנייה לתשתית הלוגיסטית והפיזית שנחוצות לפעילות התקינה. למיטב ידיעתי, כל הרעיונות שלי מקוריים ולא נשאבו או התבססו על מקור כזה או אחר. מה החוק אומר, באופן כללי, על הדברים הבאים והאם זה ישתנה עקב היותי חייל: 1. התנאים שנדרשים ליישום הרעיון שלי, שלא הוגש כפטנט, על ידי אדם/ארגון אחר והתגמול שמגיע לי על כך. 2. יישמו חלק או את כל הרעיון שלי ללא התנאים הנ"ל. האם אני רשאי לתבוע אותם?

חגי500

New member
לא מגיע לך כל תגמול, אבל תמשיך בחשיבה יצירתית

שח19 כל עובד בארגון תורם לארגון את מיטב כשרונו ומקבל בתמורה משכורת. כל הזכויות ו/או התמורה מתפוקת העובד הם קניינו הבלעדי של המעסיק, לכן באופן עקרוני לא מגיע לך כל גמול נוסף. אל תתיאש. מוחות יצירתיים אינם נחלת הכלל ואם נחנת במוח כזה, חזקה עליך שתמציא המצאות נוספות בעתיד, מהן אולי תוכל להרוויח יותר. אם וכאשר תיהיה בעל חברה (ותעסיק עובדים), כל ההמצאות שלהם יהיו רכושך. אם וכאשר תעבוד כשכיר בשוק האזרחי לאחר שיחרורך, נסה להוסיף סעיף לחוזה ההעסקה שלך בדבר התמורה הנוספת (מעבר למשכורת) שתגיע לך אם תמציא משהו. בהצלחה

AsafSufShkolnik

New member
עצה נהדרת!

מאוד נהנתי לקרוא על הצעת הסעיף היצירתי וזאת נראת לי כהצעה נהדרת בשביל בחור מעיר כל-כך מוכשר! לצערינו יותר מדי דברים הופכים אוטומטית לרכושם של מי שכלל לא המציא אותם, מצד שני את המוח ודרך החשיבה שלך הם לעולם לא יוכלו לקחת- וזה תמיד יפירנס ויעשיר אותך. אם אתה מעוניין בעצות נוספות אתה מתיד מוזמן לפנות לייעוץ משפטי. המון בהצלחה!

למעלה