שאלות בנוגע לסעיפים בחוזה עבודה

einter

New member
שאלות בנוגע לסעיפים בחוזה עבודה

שלום ברצוני לקבל הבהרות לגבי מספר סעיפים בחוזה עבודה שקיבלתי: סעיף דמי הבראה: "העובד יהיה זכאי לחופשה שנתית, לפי הוראות הסכם עבודה קיבוצי כללי לתעשיות המתכת, החשמל והאלקטרוניקה שמספרו בפנקס הקיבוצים 7032/03. הסעיפים הרלוונטיים מההסכם הקיבוצי האמור מצ"ב כנספח "א" ומהווה חלק בלתי נפרד מההסכם" --------- אבקש לקבל הסבר - אין לי את ההסכם הקיבוצי----------------- סעיף דמי הבראה: "העובד יהיה זכאי לימי הבראה בכמות ובתעריפים האמורים בהוראות הסכם עבודה קיבוצי כללי לתעשיות המתכת, החשמל והאלקטרוניקה שמספרו בפנקס הקיבוצים 7032/03. הסעיפים הרלוונטיים מההסכם הקיבוצי האמור מצ"ב כנספח "ב" ומהווה חלק בלתי נפרד מההסכם" --------- אבקש לקבל הסבר - אין לי את ההסכם הקיבוצי----------------- סעיף דמי מחלה: "העובד יהיה זכאי להיעדרות בתשלום עקב מחלה , לפי הוראות חוק דמי מחלה, תשל"ו 1976." -------אבקש לקבל הסבר - אין לי אפשרות לראות את החוק המדובר------------ סעיף ביטוח מנהלים ופיצויי פיטורים: "החל מהחודש הראשון לעבודת העובד במעסיקה, יבוטח העובד ע"י המעסיקה בביטוח מנהלים. הפרשת המעסיקה כאמור לעיל תהיינה בשיעור של עד 13.33% ממשכורת היסוד של העובד, באופן שהחלק המהווה 8.33% מהמשכורת ישמש לכיסוי של תשלום פיצויי פיטורים שיגיעו לו עם הפסקת עבודתו במעסיקה, או לשאיריו במקרה של פטירתו חו"ח, החלק המהווה 2.5% מהמסכורת הכוללת ישמש לצורך כיסוי אובדן כושר עבודה של 75% מהמשכורת והחלק המהווה 5% מהמשכורת ישמש לצורך תגמולים, ובלבד שהעובד ישתתף על חשבונו הוא, בהפרשה לצורך תגמולים ע"י ניכוי של 5% נוספים ממשכורתו. מוסכם בין הצדדים, כי הבעלות על פוליסת ביטוח המנהלים האמורה תהיה בידי המעסיקה ועם סיום עבודת העובד, מכל סיבה שהיא, למעט אם נשללה זכותו של העובד לפיצויי פיטורין בפסק דין מכוח סעיפים 16 או 17 לחוק פיצויי פיטורין, התשכ"ג - 1963 במידה שנשללה, או שהעובד משך כספים מקופת הביטוח שלא בשל אירוע מזכה, תשחרר המעסיקה את הפוליסה במלואה לטובת העובד. מוסכם, כי התשלום הנ"ל יבוא במקום פיצויי פיטורים בהתאם לסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין תשכ"ג - 1963 ובסיום עבודתו, לא יהיה העובד זכאי להשלמת פיצויי פיטורים, אלא אם יתברר, כי ההפרשות לפוליסת ביטוח מנהלים בוצעו בחסר. האישור הכללי בדבר תשלומי מעבידים לקרן פנסיה ולקופת ביטוח במקום פיצויי פיטורים רצ"ב כנספח "ג" ומהווה חלק בלתי נפרד מההסכם." -------אבקש לקבל הסבר מלא - אין לי אפשרות לראות את הנספח או כל מסמך אחר למעט הדברים שפורטו לעיל------------ תודה לעוזרים

למעלה