שאלות בנוגע לעלויות רילוקיישן והוצאות במיאמי

tomy47

New member
שאלות בנוגע לעלויות רילוקיישן והוצאות במיאמי

שלום, אנחנו דיברנו עם עורך דין בנוגע לרילוקיישן וסה"כ סגרנו על סכום שיעלה כל התהליך להוציא ויזה L1..הכל טוב ויפה ביינתים.
הבעיה הגדולה יותר זה החוסר ודאות של איזה סכום בערך ההוצאות יהיו של המעבר עצמו ושל מחיה במיאמי?
ניסינו לבדוק והגענו לכל מיני חישובים מוזרים ולא הגיונים אז חשבתי שהדרך הכי מהירה זה לשאול מישהו שכבר עשה את זה..
אז מה העלות לצפות אליה של הרילוקיישן עצמו ומחיה במיאמי + השכרת משרד לעבודה + משכורת לעובד במשרה חלקית.

תודה!

Boston Guy

New member
בערך כפליים מהעלות של חליפה ליתום.

אנחנו אמורים להיות בעלי תפיסה על חושית ולנחש
כמה אנשים אתם,
איפה ובאיזו רמת חיים אתם רוצים לחיות,
איפה אתה רוצה לשכור משרד ואיזה מן משרד
ומה העובד במשרה חלקית אמור לדעת לעשות?

tomy47

New member
צודק, תודה. פרטים בפנים

אנחנו זוג, רוצים לחיות ברמת חיים שהיא כמו פה (שכונה בטוחה ושקטה יחסית, רכב פרימיום אחד למשפחה בליסינג (לדוגמא במוו סדרה 4) ובלי לדאוג לגבי מחירי אוכל ופשוט לחיות רגיל, לטוס לחו"ל פעם בשנה.

המשרד והעובד לא משנה, העורכת דין עזרה לי עם זה :) תודה.

Boston Guy

New member
אתה מנסה להיות מעורפל בכוונה?

אנחנו לא יודעים מה זה "רמת החיים שהיא כמו פה" שלך -
אולי אתה גר בירוחם בדירת חדר של עמידר,
אולי אתה גר בוילה של 1000 מטר מרובע בסביון.

איפה המשרד נמצא פיזית (אזור או רחוב במיאמי) - אותו משרד ש"העורכת דין עזרה לך עם זה" ?
כמה זמן אתה מוכן לבלות כל בוקר במכונית ובפקקים כדי להגיע למשרד?

מה זה "לטוס לחו"ל פעם בשנה"? ביקור מולדת בישראל? או המקבילה של המנהג בישראל לקנות חבילת נופש בכרתים "הכל כלול" ב 300$ לאדם?

מה לגבי ביטוחים רפואיים?
חסכונות והפרשות לפנסייה?

tomy47

New member
ממש לא מנסה להיות מעורפל

אני מעוניין לגור במיאמי בשכונה שקטה אבל לא רחוקה מדי מהמרכז כי המשרד יהיה שם. אז בערך כמו שאם המושבות בפתח תקווה לדוגמא אם אתה מכיר.
דירה של 2-3 חדרים (מוכן להתפשר אם 3 יקר מדי) 70-100 מ"ר\בית פרטי בערך באותו גודל (אם קיים)
לא ברור איפה המשרד יהיה אבל הוא יהיה במרכז העיר.
מוכן לבלות עד 45 דקות בפקקים ו1 בנסיעה חלקה ונעימה משולבת עם תנועה..
לטוס לחו"ל הכוונה לטוס לישראל פעם בשנה.
לגבי ביטוחים רפואיים והפרשות לפנסיה, כן צריך אבל אין לי מושג כמה ואיך :) תודה.

liat1271

New member
כדאי לך לדעת איפה המשרד יהיה במיאמי

כי כשאנשים אומרים מיאמי זה כמו להגיד גוש דן

Boston Guy

New member
לא יודע מה זה "מרכז מיאמי".

יש לי הרגשה שגם אתה לא יודע.
ולפי המשפט האחרון שלך - הייתי אומר שכדאי לחכות שתהיה לך ויזת L בדרכון קודם, ואז לנהל את הדיון לגבי כמה כסף צריך כדי לחיות במיאמי.

tomy47

New member
גם אני לא יודע מה זה

גם אני לא יודע מה זה מרכז מיאמי גאון, ובגלל זה אני שואל פה.

לגבי הויזה, היא תהיה, זאת לא הנקודה, הנקודה היא שאני באתי לפורום הזה כדי בערך להעריך עלויות, אם אתה לא רוצה לעזור אז אל תעזור, התגובות שלך לא עוזרות לא לי ולא למי שצופה בתגובה ומעוניין לדעת את אותם הדברים.

Boston Guy

New member
זהו בדיוק - שאני לא בטוח ש"היא תהיה".

אתה רוצה שיעזרו לך להעריך עלויות יותר במדוייק כי "הגעתם בחישובים שלכם למספרים לא הגיוניים".
ואתה מנסה להשוות את אזור מיאמי לפתח תקווה.
העניין הוא שמיאמי היא לא פתח תקווה. זה אזור מטרופוליטני שבו חיים 5 מליון בני אדם (הרבה יותר אנשים מאשר ב"גוש דן"), ושבו יש עשרות מרכזי עסקים.

אתה רוצה סדרי גודל?
סדר גודל של 24,000$ לשנה עלות מגורים בפרבר טוב (למשל JUPITER) לבית של 2 חדרי שינה.
סדר גודל של 15,000$ לשנה עלות ביטוח רפואי.
סדר גודל של 12,000$ לשנה עלויות לרכב אחד בסגנון שהזכרת (ביטוח, מימון, טיפולים) - וזה בהנחה שתמצא מי שיסכים לעשות לך ליסינג (לא סביר).
סדר גודל של 18,000$ לשנה הפרשות לפנסייה (למי שחושב על יום המחר).
סדר גודל של 5,000$ לשנה "ביקור מולדת".
סדר גודל של 12,000$ לשנה מחייה בסיסית (מזון, ביגוד וכיוצ"ב).
תקציב בתל"מים (הוצאות לא צפויות, השתתפות עצמית בשרותי רפואה, קניות וכיוצ"ב) - דבר שקשה להעריך.
הוצאות מעבר והתמקמות - כמה עשרות אלפי דולארים בשנה הראשונה. ושוב - כשחוזרים לישראל.

ב"גילום" לשכר ברוטו - זה נוגע ב 100,000$ לשנה ברוטו. בלי לקחת בחשבון חבויות מס בישראל.

דרך אגב - מה אישתך תעשה בימים? תשב סגורה בבית כי אין לה איך להתנייד (האזור לא ממש ידידותי באספקט של תחבורה ציבורית)?

tomy47

New member
לא ברור לי למה אתה לא בטוח

אתה לא מכיר אותי או את העסק שלי או מה סגרתי עם עו"ד, אז אין סיבה שלא תהיה בטוח.

בכל מקרה תודה רבה על מה שכתבת בסדרי גודל, אנחנו הגענו למספרים קצת יותר נמוכים מזה אז זה בסדר והגיוני :)

בנוגע להוצאות מעבר והתמקמות, אמרת שזה עשרות אלפי דולרים,אנחנו ללא רהיטים להעביר. "טכנית" זה אמור להיות רק כרטיסי טיסה והוצאות של העברת הכלב שלנו.

אני אומר "טכנית" כי אף פעם לא עשיתי רילוקיישן אז אין לי מושג למה לצפות :)

תודה.

הוצאות מעבר

זה לא רק רהיטים (אבל גם - על מה תישן? תאכל? תישב בסלון? הבתים בארה"ב מגיעים ריקים עד לרמת המנורה בחדר).
זה תשלום של 3 חודשי שכירות בדר"כ - ראשון, אחרון ופיקדון.
זה קניית רכב.
ועוד כל מיני סידורים ותשלומים והתארגנויות שהן חלק מההתמקמות הראשונית.

tomy47

New member
תודה רבה

עזרת לי המון :)
&nbsp
אני כמובן אחפש בית מרוהט ואת שאר הרהיטים אקנה..
&nbsp
לגבי 3 חודשי שכירות, לא ידעתי, וטוב שאמרת לי, תודה.
&nbsp
תודה רבה על זה :)

בית מרוהט

הרבה פחות נפוץ כאן.
לפני חמש שנים כשעברנו, גם אני חיפשתי בית מרוהט מכיוון שלא לקחנו מכולה, ולא היה ברור לכמה זמן באים.
לקח לי יותר מ 3 חודשים למצוא אחד כזה, וגם זה היה ממש מקרה יוצא דופן.
אז נכון שהצרכים שלנו שונים (לי יש 3 ילדים) אבל כדאי לדעת לקראת מה באים.
ניתן להשכיר ריהוט אבל זה כמובן מאוד יקר ולא תמיד יוצא משתלם יותר מאשר לרכוש.

Boston Guy

New member
אתה צודק - אני לא יודע מה "סגרת עם עו"ד".

מה שאני כן יודע זה שעו"ד אינו הגורם שמנפיק ויזות עבודה בארה"ב מסוג L1.
הגורם שמנפיק את הויזות הללו הוא משרד ממשלתי פדראלי של ארצות הברית שנקרא USCIS.
כל מה שעורך הדין יכול לעשות עבורך זה להגיש בקשה לויזה למשרד הממשלתי הזה. ההחלטה אם להנפיק לך ויזה כזו היא של אותו משרד - לא של עורך הדין.

כבר לפני כמה שנים המשרד הזה של ממשלת ארצות הברית התחיל "להחמיר" בבדיקות שלו לקבלת ויזות מסוג L1. היו לנו כאן בפורום מספר אנשים שניסו להוציא ויזה מהסוג הזה - וקיבלו סירוב.
ומעל ומעבר לזה - היום אנחנו עומדים בחודש מאי 2017, חמישה חודשים לתוך הכהונה של הנשיא הנוכחי של ארה"ב.
נשיא שעלה לשילטון בזכות אג'נדה של "אנטי מהגרים" ו"אנטי ויזות עבודה".
נשיא שכבר הוציא צווים מנהליים למשרד ההגירה הממשלתי שדורשים מיידית הידוק של הקריטריונים לויזות עבודה - הנחייה שאנחנו כבר רואים את התוצאות שלה בשטח. אחד הקריטריונים שעליהם מקפידים כיום במיוחד הוא השכר שישולם לעובד שעבורו מבקשים את הויזה.
ממשל טראמפ כבר הצהיר מספר פעמים שמבחינתם - דרישת יסוד היא שויזת עבודה לא תונפק אלא אם כן העובד ש"מייבאים" ירוויח שכר של לפחות 130,000$ לשנה. וכבר בינואר התחילו להגיש הצעות חוק לבצע את השינוי הזה.

ולכן - אני לא בטוח.

לגבי הוצאות מעבר:
כששוכרים דירה בארה"ב צריך לשים על השולחן במעמד השכירה סכום כסף של בערך שכר דירה של 3 חדשים.
ואז אתה מקבל דירה ריקה ונקייה - בלי רהיטים, בלי כלי בישול ואוכל, בלי גופי תאורה או מנורות... ומכיוון שאתה מתכוון להגיע בלי הדברים הללו לארה"ב - אתה תצטרך לקנות (או להשיג בדרך אחרת) את כל הדברים הללו. כוס לשתות בה, צלחת לאכול ממנה, סיר לבשל בו, מיטה ומזרון כדי שיהיה איפה לישון, מנורה כדי שניתן יהיה לראות בלילה...
ואם יש דירה ויש בתוכה רכוש - צריך לבטח אותו, כדי שלא תישאר ערום ויחף אם חס וחלילה יהיה אסון כלשהוא (הוריקאן, שריפה, פריצה...). ביטוח עולה כסף.

וההוצאות רק מתחילות.
רשיון נהיגה מקומי תצטרכו? זה עולה כסף...
להתחבר לספק סלולארי מקומי צריך?
כבלים?
חברת חשמל?
כל אלו ירצו ממך פיקדונות כי הם לא מכירים אותך ואין לך "קרדיט היסטורי" בארה"ב.
אותו "קרדיט היסטורי" שגם מעלה ספק לגבי כמה ריאלית התכנית שלך להשיג רכב יוקרה בעיסקת ליסינג. אני חושב שאתה תגלה בסופו של דבר שזה הרבה יותר יקר (לאדם בלי הסטוריית אשראי בארה"ב) ממה שאתה חושב.

tomy47

New member
אני מודע לעניין העו"ד והנפקת הויזה, אני לא מצפה לקסמים.

אם המספרים הם 100K 200K 300K אז אני בסדר..אני לא מצפה לקסמים ואני מודע לכך שיכול להיות שהויזה תדחה, אבל זה סיכון שלוקחים.
&nbsp
לגבי הקרדיט ההיסטורי אני תיארתי לעצמי שזאת יכולה להיות בעיה, השאלה עד כמה? האם זה פשוט יהיה יקר יותר או שיכולים פשוט לא לאפשר לי לעשות עסקת ליסינג בכלל? הפורום הזה ממש מציל אותי, מאוד קשה לבדוק את הדברים האלו, על חצי מהדברים שאמרתם לא חשבתי.
&nbsp
תודה :)

liviur

New member
תלוי מול איזה סוכנות רכב אתה עובד ומי הגוף המממן

יש כאלו שלא יעבדו איתך , יש כאלו שפשוט יבקשו Downpayment רציני ועלות חודשית לא נמוכה.
&nbsp
בלי היסטוריית קרדיט - הייתי לוקח ככלל אצבע שתצטרך לשים כמה אלפי דולרים (כנראה לכיוון ה5) מראש ותשלם לפחות 50 דולר לחודש יותר מהאמריקאי הממוצע עם קרדיט סביר לחודש.
(המספרים המפורסמים הם בד״כ לבעלי קרדיט טוב או מצויין).
&nbsp
בנוסף לזה יש ביטוח רכב שבהתחלה יהיה בריא להכין את עצמך נפשית ל200+ דולר לחודש לביטוח - אולי אפילו קצת יותר - כי לרכב ליסינג אתה חייב כיסוי מאוד מקיף לרוב.

tomy47

New member
תודה

כמה אלפי דולרים ולשלם 200 שקל לחודש יותר מהאמריקאי הממוצע זה שווה את זה מבחינתי (חלום חיי לעבור לארה"ב + העסק שלי יגדל בארה"ב כי הוא מבוסס ברובו..שם)
&nbsp
לגבי הביטוח..200 דולר לחודש זה צ'יפס יחסית למה שאני משלם פה, הביטוח שלי פה רק המקיף 11000 לשנה ועוד תוסיף חובה אז סה"כ 12K בערך שקל לשנה..אז כל עוד זה לא יהיה יותר מזה, זה יהיה בסדר..
&nbsp
לגבי היסטוריית קרדיט, יש דרך אחרת להראות יכולת כלכלית? כמו דוחות שנתיים של העסק וכו' וכו'...?

liviur

New member
זה לא - כי אתה שם עוד כמה אלפים במזומן בנוסף

כלומר הסה״כ יוצא משמעותית יותר מ50 דולר יותר.
ביטוח של 12 אלף בארץ לשנה נשמע מאוד יוצא דופן... אבל בסדר.
&nbsp
לגבי היסטוריית קרדיט - Theres no way around it.
רק זמן ולהתחיל ליצור אותה.
&nbsp
לגבי הסוכנות רכב - או שתצטרך להביא Co signer (מקומי עם הסטוריית קרדיט טובה שיחתום עליך ... האמריקאי הממוצע בחיים לא יסכים כי יש לזה משמעויות כלכליות רציניות) או לעבוד עם סוכנות שרגילה למהגרים ולהביא הוכחות לזה שיש לך כסף / עסק / הכנסה מובטחת.

Boston Guy

New member
לפי מה ששמעתי - כיום הביטוח בישראל מתייקר כשיש עבירות תנועה

אם הבנתי נכון, השיטה של קביעת תעריפי ביטוח בישראל השתנתה בשנת 2001, וכיום תעריף ביטוח החובה שאדם משלם מתייקר אם יש לו היסטורייה של הרשעה בעבירות תנועה ו\או תאונות דרכים עם פגיעות גוף.

דיברתי עם בני משפחה שגרים בישראל על פרמיות ביטוח הרכב שהם משלמים (ומדובר על אנשים עם ילדים בגילאי נהיגה שמשלמים פרמיות עם תוספת "נהג צעיר", ויש פה ושם גם תאונה אחת או שתיים שהילדים עשו...) - אף אחד אפילו לא מתקרב ל 11,000 ש"ח בביטוח חובה.
אם אני צריך לנחש - לפותח השירשור כנראה יש "אתגרים בתחום עבר הנהיגה", שהביאו אותו למצב שהוא נאלץ לשלם פרמייה רצחנית שכזו (ומן הסתם להיות מסוגל לקבל ביטוח רק ב"POOL").

תעריפי ביטוח הרכב בארה"ב מתומחרים בצורה דומה, ולכן אם יש הרגלי נהיגה מסויימים - גם כאן תעריפי הביטוח ימריאו מהר מאוד לסטרטוספרה.

tomy47

New member
אתה לא בכיוון

אין לי שום עבר נהיגה, אני פשוט נוסע ברכב יוקרה + אני בן 24 ללא עבר ביטוחי של יותר משנתיים, וזה למה מחשבים לי. בבקשה אל תנחש, תודה.

למעלה