שאלות בנוגע ל gbs

שרונה80

New member
שאלות בנוגע ל gbs

יש למשהי המלצה איך לנסות להפטר משהנשאות בדרכים טבעיות? וגם- האם ניתן ללדת טבעי כשיש נשאות לgbs.. שרה- ראיתי פעם שכתבת כל מיני פתרונות טבעיים ואני לא מוצאת את זה.

rnati

New member
אפשר ללדת טבעי עם נשאות

הדבר היחיד שזה אומר הוא שצריך לקחת אנטיביוטיקה לוריד בזמן הלידה וגם על זה כבר יש מחלוקות היום. יש כל מיני המלצות על שתי שיני שום בנרתיק בשבועות מתקדמים אבל אני לא זוכרת כרגע מינונים וכו'. נסי לעשות חיפוש על GBS כאן בפורום

עשיתי קצת..

ובאמת הדעות חלוקות אם לתת אנטיביוטיקה או לא. האמת שיני שום קצת מרתיע אותי

debby12

New member
מנהל
אני ילדתי חוץ-אשפוזי עם GBS

ועירוי אנטיביוטיקה (אבל לגב היד - לא לקפל הפנימי של המרפק - זה שומר על היד הרבה יותר "שמישה" וככה את יותר תנועתית). את העירוי לקחתי כשהתאים לי - אחרי שנרגעתי והרגשתי נוח ובלידה זורמת. המיילדות אמרו ש"לפי הספר" רצוי שזה ירוץ 4 שעות לפני יציאת התינוק אבל זה גם קשור למתי המים פוקעים (אצלי שק מי השפיר פקע רק בשלב צירי הלחץ בערך שעה לפני שהיא יצאה). יצא שהיא החליקה החוצה 3 שעות וחמישים דקות אחרי העירוי - ילדה דייקנית
הדיון פה לגבי דרכים טבעיות היה אחרי שילדתי אז לא הייתי מודעת. אגב, אני מניחה שזה אומר שגם בלידה הראשונה הייתי GBS חיובי - אבל בהריון ארץ לא בדקו את זה (למרות אגב שהייתי במעקב אצל רופא פרטי והיסטרי עד מאוד - למרות שהוא ממש לא התאים לי)

אשכר ש

New member
אפשר ללדת טבעי

ואפילו ללדת בבית עם GBS, רק צריך להתארגן על זה מראש. יש שיטות טבעיות ובשבוע כמו שלך (28), אפשר אפילו לנסות טיפול עמוק כגון הומאופתיה קלאסית. אם את בעניין השום, יש על זה פרטים באירוח שהיה לנו עם המיילדת ג'ודי סלום כהן, הנה קישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1345&msgid=75009912 .

Merav B R

New member
למה בעצם לא לקחת אנטיביוטיקה?

היא הרי לא שורש כל רע ונראה לי שזה לא משהו שהייתי מסתכנת איתו (אצלי היה חדש לGBS שהתבדה במשטח שני)

לניאדו ו-gbs

אתמול נפגשנו עם המיילדת הפרטית במרכז לידה הטבעי בלניאדו.. והיא פשוט מדהימה!!!!!! והיא אמרה שבלניאדו גם אם אני אביא תשובה של gbs שלילית שעשיתי ממש לפני הלידה הם יטפלו בי עם אנטיביוטיקה כדי לא לקחת סיכונים כי לחיידק יש נטיה להיות קיים לסרוגין כך שנראה לי חבל על המאמץ לנסות להלחם בזה.. אולי אני טועה

אם פי 3

New member
למיטב ידיעתי

הטיפול (לא ספציפית בלניאדו, אלא בבתי החולים בארץ) באנטיביוטיקה הוא רק במקרה של פגים או ירידת מים מעל 18 שעות. כפי שכתבתי לך בפורום אחר, גם אז, אני לא בטוחה שהסיכון ממתן אנטיביוטיקה בלידה הוא לא גדול יותר מהסיכון לתחלואה ב-GBS (כי מבחינת תמותה ותחלואה מיידית זה אותו דבר, ומבחינת השלכות על כלל האוכלוסיה האנטיביוטיקה יותר מסוכנת). זכותך לסרב לכל טיפול, ואם את באה עם ידע והסבר הגיוני זה יותר קל.

אם פי 3

New member
במקרה הזה - כן

מתן האנטיביוטיקה החד-פעמי מייצר חיידקים אלימים ועמידים לאנטיביוטיקה, כך שהסיכון לזיהום חיידקי עמיד עולה - מסתבר שגם במקומות (בעיקר ארה"ב) שהורידו משמעותית את רמת התחלואה של ילודים ב-GBS, רמת התחלואה והתמותה הכללית לא השתנתה, בגלל העליה בזיהומים אחרים - כשקבוצת הסיכון העיקרית היא אותה קבוצה - פגים. בנוסף - חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה מהווים סכנה לכלל האוכלוסיה - כך שלא רק שלא הפחתתי את הסיכון לתינוק שלי, אלא הגדלתי אותו לכולם, לפעמים כשהסיכון ל-GBS הוא נמוך (גם אם האם נשאית, הסיכון של תינוק שנולד במועד ללא ירידת מים ממושכת, הוא נמוך מאד). הקושי בהחלטה נובע מכך שילוד שחולה ב-GBS נמצא בסכנת חיים. אבל גם ילוד שחולה בזיהום עמיד, ואז אין כלים לעזור לו.

אני מסכימה איתך

ואמרתי למיילדת שאני מעדיפה לא לקבל את האנטיביוטיקה כי זה יכול לגרום לדברים אחרים אבל היא אמרה ששם יתנו לי בכל מקרה. השאלה אם יש טעם בכלל לנסות לשכנע שעדיף שלא כי נראה לי הם קשוחים בעניין

בלינקה

New member
את מחליטה

הם לא יכולים לתת לך תרופה בניגוד לרצונך - אסור להם. אבל הם יעשו כל מה שהם יכולים כדי לשנות את דעתך, כולל ההפחדות הכי גדולות, כולל, אולי, אמירות מפורשות של "אם לא תקחי אנטיביוטיקה התינוק שלך ימות", כולל אמירות שאת אמא רעה לתינוק שלך. ועדיין, אחרי כל זה, אסור להם לתת לך אנטיביוטיקה בניגוד לרצונך. השאלה היא כמה את שלמה עם ההחלטה שלך, וכמה מתאים או לא מתאים לך להתמודד עם אמירות כאלה בלידה שלך.

היום הייתי בהלם!!

הייתי אצל הרופא נשים שלי שהוא מאוד אבל מאוווד רפואי ולא בקטע הטבעי. הראתי לו את התשובה החיובית של ה gbs והוא אמר לי שהוא נגד הבדיקה הזאת ועוד יותר נגד מתן האנטיביוטיקה!!! והצטערתי שבכלל סיפרתי למיילדת שאני נשאית. עכשיו אני מתלבטת אם יתנו לי ללדת במרכז לידה הטבעי של לניאדו למרות שאני מתכוונת להתנדר למתן האנטיביוטיקה. הרופא שלי אמר לי שהאנטיביוטיקה רק גורמת להווצרות עוד זנים עמידים ובסופו של דבר עדיף לא לטפל בכלל.

שָׂרָה

New member
אולי מכתב מהרופא

יוריד את הצוות של הבית חולים מהראש שלך, ויניחו לך עם הGBS?

וואלה רעיון טוב

אבל לא נראה לי שהרופא יסכים לתת לי מכתב כזה. אני בכל מקרה מבררת באיזה בית חולים אפשר לחתום על טופס סירוב.

בכל בי"ח את יכולה לחתום על סירוב

אין מקום בעולם שבו יכולים להכריח אותך לקבל טיפול או תרופה שאינך מסכימה להם. את פשוט צריכה לדעת שהאפשרות קיימת, ולשים לב טוב טוב שאת תופסת אותם בזמן שלא "יכניסו לך" טיפול שלא הסכמת אליו (כמו זריקת הפיטוצין הנודעת לשמצה). כמו כן, כשאת נכנסת לחדר לידה אם זכור לי נכון, מחתימים אותך על איזה מיליון מסמכים (או את בעלך) ולרוב את פשוט חותמת כי את כבר רוצה להכנס ולהתמקם, וכי זה כאילו נוהל פשוט ורגיל שמחתימים אותך על כל זה לפני שמכניסים אותך, אבל בעצם מה שאת חותמת עליו זה שאת מסכימה שהם יעשו מה בראש שלהם... אני ילדתי פעמיים בבי"ח, ופעמיים החתימו אותי "על עוור".. אם הייתי הולכת ללדת שוב בבי"ח לא הייתי מסכימה לחתום על שום דבר בלי לקרוא אותו מראש ולסמן את מה שאני לא מסכימה לו (למשל סעיפים כמו "אני נותנת הסכמתי מראש לכל פעולה שהרופא או המיילדת יראו לנכון לעשות בי").

lowprofile

New member
למה אם אפשר לשאול הוא נגד?

אני שואלת כי גם אני נשאית של GBS, והבדיקה נראית לי חשובה, במיוחד בגלל שבלידה הראשונה שלי הילדה נדבקה בחיידק, ובן של חברה שנדבק נפטר לצערי. אמנם זה נשמע כמו הפחדות, וזו ממש לא הכוונה, אבל החיידק באמת מסוכן, אז למה הוא נגד הבדיקה? ואני מאוד אשמח לשמוע גם כן על אפשרות לטיפול למניעת ההתפרצות של החידק, שלא מכריחה שימוש באנטיביוטיקה.

lowprofile

New member
צטערת.. קראתי עכשיו עוד תגובות

ואני מבינה למה ההתנגדות. אני אשמח לשמוע אבל על דרכי מניעה טבעיות..

למעלה