שאלות בנושא הליכה

IcNיה

New member
שאלה בנושא מוטוריקה גסה

ברכות לפתיחת הפורום ובהצלחה!
בתי בת שנה ו-8 ח', בעלת גמישות יתר בדרגה גבוהה. טופלה בקורס פיזיותרפיה קצרה בגיל 10 חודשים בשל אי-זחילה, התחילה לזחול בגיל 10.5 חודשים, לאחר מכן לעמוד ובגיל שנה וחודשיים התחילה ללכת. מאז נראה שמבחינת המוטוריקה הגסה היא מפותחת, אבל אינני מצליחה למצוא בשום מקום "רשימה", אם תרצו, של מה שמצופה לעשות בגילה. היא הולכת, כמובן, כולל הליכה הצידה, לאחור ועל קצות האצבעות. היא רצה, מטפסת מזה מספר חודשים בצורה חופשית ובקלילות, כולל בסולמות בגני שעשועים. היא מנסה לקפוץ במקום, אבל לא מצליחה להתרומם מעל הקרקע, - דבר שמתסכל אותה, כי היא כן קופצת כשמחזיקים לה יד אחת, למשל. אשמח לקבל פרמטרים, שמצביעים על התפתחות מוטורית תקינה לגיל זה. תודה.

t a l i t u

New member
../images/Emo140.gifמזל-טוב על הפורום - ושאלה

הבן שלי אוטוטו בן שנה וחצי ועדיין לא הולך עצמאית הוא בפיזיותרפיה מגיל חודש בגלל היפוטוניה, ובנוסף יש לו כנראה גם בעיה "תחושתית" כבר חצי שנה שהוא עומד והולך בעזרת רהיטים אבל: לא נראה כאילו יש לו שיווי משקל (הוא צריך להחזיק משהו) כשמנסים להוריד אותו מהידיים הוא אוטומטית מכופף רגליים על מנת לשבת על הברכיים ולא לעמוד ניסינו לתת לו ללכת עם נעליים, אין ספק שזה נותן לו יותר ביטחון, אבל אנחנו תקועים באותו מקום 2 פיזיוטרפיסטיות שונות אמרו לי לנסות אפילו משקולות על הרגליים. אנחנו קיווינו שעד גיל שנה וחצי הכל יפתר, אבל אני לא רואה התקדמות ולא יודעת מה עוד אפשר לעשות המצב ממש מתסכל, במיוחד כי הוא כ"כ מפותח מבחינת שפה וכד'. אשמח מאד לשמוע מה יש לכם לייעץ.... תודה

revi08

New member
התפתחות גיל שנה ו-3 חוד'

שלום, הבת שלי החלה לעמוד בלי להחזיק בחפצים בשבוע האחרון וגם החלה ללכת צעד או שניים לבד בלי להחזיק בכלום. העניין הוא שנראה לי שהיא עדיין מפחדת ומרבה לבקש מאיתנו שנוביל אותה יד ביד. אני מנסה לסרב כדי שתפתח ביטחון לבד אך אז היא מפחדת. מה דעתכם? ושאלה נוספת לגבי אוצר המילים שלה: היא אומרת; אמא, אבא, תודה, את זה, האלו, אור , ובנוסף אומרת עם הראש לא וכן. נראה שהיא מבינה כל דבר, וגם מצביעה עם היד על מה שהיא רוצה.האם זה סביר? (ביתי דיברה המון בגיל הזה..)

d i n o l e

New member
שאלת נעלים.

הגור עוד 3 שבועות בן שנה. זוחל על 6 , עומד ליד רהיטים והולך סביבם. בכיף לפעמים עוזב ידים אבל נופל אחרי כמה שניות. לא הולך לבד עדיין. ועכשיו התחילו הגשמים
(ממש סיפור מתח) מה עושים בחוץ? לזחול ברור שאי אפשר. אבל לעמוד הוא יכול ליד העגלה והמשחקים (ורוצה לעשות את זה) יש נעלים שאפשר לקנות לו ולשים לו רק בשביל הטיול בחוץ? כי אחרת אי אפשר יהיה להוציא אותו מהעגלה בכלל. וחבל.

נשמע ממש תקין

עונה על כל מה שאני הייתי מצפה בגיל זה מבחינת מוטוריקה גסה ואפילו יותר ( למשל הקפיצה עם החזקה של יד אחת בלבד)

האם אתם רואים התקדמות מוטורית כלשהי

אמנם עדיין לא הושגה הליכה שהיא מטרתכם הסופית כרגע , אבל האם את רואה שיפור בעמידה, בתפקוד הרגליים ביכולת העברת משקל , ביכולת ההליכה סביב רה יטים או בכל דבר אחר? ככל אני תמיד נוהגת לשים מטרות ביניים בדרך למטרה הסופית על מנת שניתן יהיה לאמוד את ההתקדמות. אם אינך רואה שום שינוי בתקופת הטיפולים אולי כדאי לנסות גם שיטות טיפול אחרות. לכל ילד מתאימה שיטה אחרת ולפעמים אם פסיותרפיה לא עובדת תגלו ששיטה אחרת תביא להתקדמות.

אני לא הייתי מסרבת לתת עזרה

כי ברגע שיהי לה אומץ ובטחון היא תנסה צעד לבד. תאמיני לי שזה מגיע די מהר מהשלב בו היא נמצאת כרגע. לגבי דיבור-לכל ילד קצב התפתחות שונה. יש פער בין הבנה (מגיעה קודם), לבין דיבור. לדעתי זה תקין, ובד"כ גם לא מתערבים בענייני דיבור עד גיל די מאוחר (כמעט 3). אם את דואגת תתייעצי עם מומחה.

נאוה שפ

New member
אני בעד גרביים עבות עם הסימנים

האלה של לא להחליק. ואם צריך אז זוג על זוג.

d i n o l e

New member
זה מה שעשינו עד עכשיו.

אבל עכשיו שרטוב בחוץ אז גרבים כבר לא יעזרו. זו הבעיה

נאוה שפ

New member
גם הערדליים האלה שמוכרים בסופר פארם

הם טובים אבל גם לא יעזרו..... אין מה לעשות. זה שלב ביניים כזה שממש לא טוב לנעול נעליים אמיתיות עד חודש מהרגע שמתחילים ללכת טוב.

d i n o l e

New member
גם אם זה אומר שהוא יצטרך כל הטיול

להשאר בעגלה ולא לצאת ממנה כי הרצפות רטובות?

זה כבר שיקול שלך

מבחינת כפות הרגליים ולמידת ההליכה עדיף ללא נעליים. כמה טיולים רטובים כבר יוצא לעשות?

d i n o l e

New member
נראה שבימים האחרונים כל יום האספלט

היה רטוב. (_אני כמובן לא מדברת על גשם שוטף, אלא כשמטיילים אחרי הגשם. אז זה עלול להזיק? טיול של שעה שעתים נעול? אוף שיתחיל ללכת.

t a l i t u

New member
עכשיו הוא אפילו ברגרסיה

עד לפני שבוע היתה התקדמות הוא הלך בעזרת הבימבה על כפות הרגליים (כלפני כן הסכים רק על הברכיים) והיה נותן לנו להחזיק לו את היד וללכת מאז שבוע שעבר הוא חזר לדחוף את הבימבה רק עם הברכיים (מסרב לעמוד על כפות הרגליים) והוא לא מוכן שננסה להעמיד אותו, הוא אוטומטית מקפל ברכיים. המצב כ"כ מתסכל מצד אחד אני אומרת אולי פשוט לעשות הפסקה ולתת לזמן לעשות את שלו מצד שני אולי הוא כן צריך "דחיפה" וכן להמשיך להילחם איתו ההתקדמות היחידה שהושגה בשבוע האחרון היא שהוא יושב על הבימבה ודוחף עם הרגלים, שזה משום מה הוא לא עשה עד אז... איזה שיטות כדאי לנסות?

ישנן שיטות טיפול אלטרנטיביות כגון

שיטת ורדי, שיטת שלהב, צעד ראשון וכד'. "קיבלתי מתנה" כתבה לך תשובה נהדרת מנסיונה . אני מאד מסכימה איתה

היי

כאמא לבת שנתיים עם היפוטוניה חריפה המלצתי - מחד לא להרפות - מאידך לא להילחץ. אם יש התקדמות כלשהי - את בדרך הנכונה ואם לא הייתי ממליצה לראות מטפלים אחרים ולנסות שיטות אחרות. בתור אמא את מכירה את בנך טוב מכולם ויודעת מה מאתגר אותו ומה מושך את עיניו יותר מכל...האם ניסיתם את שיטת הסקוצים ? חיות/צבעים כל דבר עם סקוצים על שטיח שמעלים לאט לאט מגובה הרצפה ומאתגרים את הילד להתרומם ולהושיט את ידיו לחפץ וכך להמשיך עם התזוזות ימינה שמאלה וכו ? עניין הברכיים - זהי ההיפוטוניה...הרבה יותר נוח להם לסובב מפרקים ולהיעזר בהם מאשר בחוזק שריר...הרבה תרגילים לחיזוק "נעילת הרגליים"...שיהיה המון בהצלחה

למעלה