שאלות בנושא הליכה

slepax

New member
עמידה בגיל שלושה חודשים

שלום, אמנם לא שאלת הליכה אבל זה השירשור הכי קרוב נראה לי. התינוק שלנו בן שלושה חודשים. מתפתח יפה מבחינת משקל ותגובות לסביבה. למרות שהוא בין 3 חודשים נראה שהוא מאוד רוצה לעמוד. אם מנסים להושיב אותו לגרפס הוא מנסה לדחוף עם הרגליים בשביל לעמוד. כמובן שאין לו יציבות עדיין אבל כח ברגליים יש, אז אם מחזיקים לו בידיים ועוזרים לו להתייצב הוא עומד בלי בעיה, צוחק ומחייך ומאוד נהנה מזה. אפילו יותר מזה, אם מחזירים אותו למצב שכיבה הוא מתעצבן ומתחיל לבכות כי הוא רוצה לחזור למצב עמידה. מצד אחד זה מאוד נחמד, מצד שני עולה המחשבה האם זה יכול להזיק. קראתי גם את המאמר הזה, ולא ממש ברור מה זאת עמידת שש. תודה, רונן

d i n o l e

New member
עמידה על 6 זה כשעומדים על ידים

ובירכים וכפות גלים (כמו כלב למשל, יש כאלה שקוראים לזה עמידה על 4 , אבל למעשה על 4 זה בלי הברכים)

רונן שלום

הדחיפה עם הרגליים בגיל שלושה חודשים היא כתוצאה מרפלקס ולא כתוצאה מבשלות לעמידה. כשתינוק בשל לעמידה הוא יכול לעבור בעצמו ממצב שכיבה על הבטן דרך עמידת שש לעמידה. הנה תמונה מהאתר שלי של עמידת שש . זחילה בתנוחה זו נקראת זחילת שש. אם בנך "דורש " עלעמוד ייתכן שהשרירים האחוריים שלו מכווצים ואפשר לעזור לו ע"י השכבה על הגב תוך הרמת הרגליים למעלה ואפילו הנעתן מצד אל צד או בסיבובים. תרול כזה משחרר את החלק האחורי של הגוף .

slepax

New member
לא, לא, זה לא רפלקס

אני יודע שבגיל שלושה חודשים תינוקות מפתחים רפלקס, אז גם רואים את הידיים והרגליים "משתוללות". הוא עומד, לא 10 שניות, לא 20 שניות, אלא 2-3 דקות. אני לא מחזיק אותו, הוא מחזיק אותי, יותר נכון אוחז לי באצבעות רק כדי לשמור על שיווי משקל. זה עניין של עמידה. אבל זה בכלל לא העניין, מה שמעניין אותי זה האם יכול להיגרם נזק מעמידה בגיל שלו? תודה על התמונה של עמידת שש, אבל עוד שאלה אם אפשר. בלינק המקורי כתוב שאין להושיב תינוקות צעירים שלא הגיעו לשלב עמידת שש. למה? תודה, רונן

עמידת שש

עמידת שש מאפשרת לעבור ממצב שכיבה על הבטן לעמידה או לישיבה. תינוק שמגיע לעמידת שש כבר למד לזקף היטב את גבו , חיזק את חגורת הכתפיים שלו ואת השרירים הזוקפים והכופפים שנחוצים לישיבה או לעמידה. תינוק בן שלושה חודשים אינו בשל לעמידה! הוא דוחף את רגליו אל משטח שהוא נוגע בו אבל זה לא מראה על בשלות של הגב ועמוד השדרה לעמידה. אני שוב ממליצה להימנע מעמידה ולתת לשלבי ההתפתחות להיבנות מהבסיס בלי לדלג על שלבים.

slepax

New member
בואי נעזוב את נושא הרפלקס

זה לא משנה.נאמר ואני מרים אותו ומניח אותו על רגליו, הוא עומד ומחזיק לבד בכסא שנמצא ליד בלי ליפול. ככה במשך 2-3 דקות עד שנראה שהוא קצת מתעייף ואני מוריד אותו. בכל הזמן לא כואב לו, הפוך, הוא צוחק, מתעניין ושמח. אמרת שזה יכול לגרום לבעיות בעמוד השידרה, ואני מנסה להבין למה. הרי הלחץ על עמוד השידרה בעמידה זהה למצב שמניחים את התינוק במנשא, גם אז יש מצבים שהוא מאוזן לחלוטין כשכל הלחץ הוא על עמוד השדרה. אולי זה לא קורה תמיד אבל יש פרקי זמן שכן. אז מדוע במנשא זה בסדר ובעמידה לא? מצטער שאני נודניק, אני פשוט אוהב להבין את המאחורה של דברים, תודה על הסבלנות ..

simba15

New member
הליכה, בן 11 חודשים

בני שובב ופעיל מאוד. זוחל יפה, יושב ונעמד לבד. בערך מגיל עשרה חודשים הוא דוחף חפצים בבית על מנת "ללכת". הוא משתמש בכול דבר כמו בהליכון. מצד שני הוא לא עוזב אפילו יד אחת בעמידה. הוא מאד יציב ומלא ביטחון כשהוא מחזיק משהוא, אבל ברגע שאין לו מה להחזיק הוא פשוט מתישב (לא נופל) האם יש דרך (או צרך) להראות לו את נפלאות שיווי המשקל? תודה ובהצלחה עם הפורום הנפלא הזה

לסימבה שלום

הגיל הממוצע לתחילת הליכה הוא 14-15 חודשים כך שנראה שבנך פשוט זקוק לעוד זמן כדי ללמוד ולהתנסות. ספרי לנו כשהוא ילך... נשמח לשמוע

הילד שלי בן שנה ו4

הולך רץ, ילד מאוד אקטיבי. מטפס על רהיטים. האם בגיל הזה זה עוד "בסדר" להשאיר אותו לפרקי זמן קצרים בלול? ואיך יודעים שזה כבר הופך למסוכן? תודה

לאימא אווזה

אני באופן אישי לא רואה כלל צורך בלול ומעדיפה לא להשתמש בו בכלל. לגבי סכנה : אם בנך מנסה לצאת מהלול בכוחות עצמו נראה שזה כבר מתחיל להיות מסוכן.

למעלה