שאלות בנושא קצת...

הבנתי תודה ../images/Emo13.gif

וסליחה שאני קצת בור בעברית אבל מה פירוש המילה "סרקסטי"? אמיר.

אבל שאלת מקור ה"יש" מציקה

אנו חיים בעולם מיכניסטי, בו לכל דבר יש גורם קודם בחומר, במרחב ובזמן. הטענה היש תמיד היה אינה מרגיעה אותי, משום תפיסת העולם הזאת. גם צמצום הבעייה אל הנחת "המפץ הגדול" אינה עוזרת אלא אפילו מטרידה יותר. אם במקום הטענה היש תמיד היה נביא את הטענה האין תמיד היה אולי נחסוך מעצמנו את השאלה הלולאתית, היות שבאינטואיציה שלנו אנחנו לא מבקשים מקור ל"לא כלום". במודל האין קדם ליש עדיין נותרת פתוחה השאלה איך נהפך האין ליש. בקומונה נילתיאיזם אותה אני מנהל אני מנסה לבחון מנגנון יצירת יש מאין אותו אני מכנה השלילה. אף על פי שהשאלה הזאת אינה נוגעת במובהק באבולוציה, אני מזמין את הנוכחים לבקר אצלי כי האבולוציה תופסת מקום חשוב בתפיסת העולם שאני מביא שם.

22ק ו ס ם

New member
לא בהכרח

בעולם של חורי תולעת אולי המסובב קדם לסיבה לפני המפץ הגדול או ביקומים אחרים? רק בגלל שאצלנו העולם מכניסטי לא אומר שעולמות אחרים לא אפשריים תיאורטית לפחות.

התולעת1

New member
לאט לאט,אתה ההוכחה למציאות הבורא?

כיצד. אם אתה נבראת ולא ע''י עצמך מוכרח שהיה בורא שקדם לך, ומה ההוכחה שנבראת? יש 2 אפשרויות, או שהית לפני שנבראת או שלא הייתי לפני שנבראת, אם היית לפני שנבראת, לא נבראת כי היית, ואם לא היית לפני שנבראת? איך נהיית? הרי לא היית? יהיה לך קשה קצת לתפוס ,אז אחזןר עוד פעם'' ההוכחה שאני ואתם נבראים, היא זה שאנחנו לא בראנו את עצמנו, איך נוכיח שלא בראנו את עצמנו? יש 2 אפשרויות, או שהיינו לפני שנבראנו ואז אם היינו לפני שנבראנו לא נבראנו כי היינו. והיינו תמיד זה בלתי אפשרי, כי אנחנו בעלי זמן, אם לא הינו לפני שנבראנו, איך נהיינו הרי לא היינו? מוכרח שהיה מישהוא שקדם לנו שברא אותנו, עד פה הבנת כן או לא? אם מוכרח שאני נבראתי מוכרח שיש בורא, כל נברא מעיד על בורא, דבר נוסף צריך לדעת כל מוגבל יש לו מגביל, הכוס מוגבל יש לו גבולות, מישהוא הגביל אותו, השלחן מוגבל מישהו הגביל אותו, הבית גדול אבל מוגבל, מישהו הגביל אותו, השמש מוגבלת, הירח הכוכבים מישהו הגביל אותם, הגלקסיות, גם הם מוגבלות, מישהוא הגביל אותם מי שגדול מהם הגביל אותם, לכל מוגבל יש מגביל המגביל שהגביל את כולם הוא הבורא.

Charles Darwin

New member
מה יהיה איתך?

אתה ממשיך לצטט את אמנון יצחק ולמחזר הודעות קודמות שלך מהפורום הזה ומפורומים אחרים (אתאיזם ודת, יוצאים בשאלה וכו'). אתה גם חוזר על הטעויות של אמנון, וברוך השם לא חסרות לו טעויות... קח למשל משפט כמו "הגלקסיות, גם הם מוגבלות, מישהוא הגביל אותם". שלוש שגיאות כתיב, בדיוק אותן שלוש שגיאות שיש לך בתגובה הזו (זו שאני מגיב אליה) ובתגובות רבות אחרות שבהן התוכן הוא זהה. מסקנות: 1. אמנון לא ממש בקיא ברזי הלשון העברית. 2. מילא הוא, אני לא מצפה ממנו ליותר, אבל עם המיליונים שלו אפשר היה לצפות שהוא ישכור את שירותיהם של עורכים בעלי היכרות בסיסית עם השפה. 3. גם אתה לא תיקנת אותו, אבל אין לי טענות כלפיך בעניין הזה, נראה שאתה חושב שדבריו הם דברי אלוהים חיים ואין באפשרותו לטעות. מסתבר שטעית לגביו. ואם הוא טועה בדברים טריוויאליים כגון אלה, אני לא יכול להגיד שאני מאוכזב מהלוגיקה הפשטנית והילדותית אך עם זאת חסרת שחר וחסרת....לוגיקה שלו.

התולעת1

New member
קודם כל לפני שאתה מסיג מסקנות

עלה בדעתי שהכתב הנ''ל ,לא קרא את מאמרי,לכן הבאתי אותו שוב אם הוספה שנית'' אני אודה לך אם תזביר לי איך מביאים קישור לפורום שלישית אם אתה חושב שהטיעון מגוחך,ויש לך טיעון שיכל לסתור את הנ''ל אשמח להתדיין אתך בנושא הרב אמנון יצחק מסביר בפשטות את הרמב''ם אם לא שמת לב בעוד כמה דקות אנסח את המאמר בצורה אחרת עד אז תמתין בסבלנות

התולעת1

New member
ולבורא אין מגביל

כי אם לו היה מגביל גם הוא היה מוגבל, ואם הוא מוגבל, אז זה שהגביל אותו הוא הבורא, מוכרח שיש בורא ומוכרח שהוא מגביל ולא מוגבל, מוכרח שהוא הכל יכול, אם הוא לא הכל יכול הוא מוגבל, ואם הוא מוגבל אז הוא לא הבורא, אולי נאמר שהיו שנים, שנים הכל יכול, הנה יש לפננו שניםA=B אם נגיד ששניהם הכול יכול, נשאל אם Aהכל יכול האם יכול להגביל את B? אם A יכול להגביל את B אז B מוגבל זה לא הכל יכול, אם A לא יכול להגביל את B אז הוא מוגבל, הוא לא יכול, מוכרח שיש הכל יכול אחד, מגביל ולא מוגבל, והוא בורא לכל הברואים. נראה את הפתיחה של הרמב''ם בספר המדע והוא אומר בשורה אחת את כל מה שלמדנו: יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע, שיש שם מצוי ראשון ממציא לכל הנמצאים, א''א להעמיד שום דבר בעולם, אם אין לך יסוד, את הבנין העמידו היסודות, אבל גם ליסודות האלה יש יסוד זה הקרקע שעליה עומדים היסודות, היסוד לכל היסודות והעמוד לכל החכמות, זה לידע לא להאמין לידע, שיש שם מצוי ראשון ממציא לכל הנמצאים ובלעדי זה אני ואתם לא יכולים להיות כאן, כי אנחנו לא עשינו את עצמנו מוכרח שיש בורא לעולם לוגית

תולעת יודע קצת לוגיקה ומבין את

החכם היווני הקדמון שאמר "האין אינו והיש ישנו" ומסיק שאין ה"יש" יכול להיות נברא מן ה"אין". כל השאר זה רק רצון למצוא תשומת לב. אז הנה לך תשומת לבי. אם היית תלמיד שלי, קרוב לוודאי שהייתי נותן לך ציון טוב בלוגיקה בסיסית, אבל במתאפיסיקה היית קרוב לוודאי נכשל כי אינך מוכיח את הטענה שלך שאין היש יכול להיברא מן האין. להגיד שיש בורא לעולם והוא ברא אותך, רק מחליף שאלה אחת באחרת. גם לאמר "הכל נברא דבר מתוך דבר חוץ מהבורא" לא עוזר לנו, כי עדיין טורדות את רוחנו שאלות הנוגעות למהותו של אותו בורא בלתי נברא. אלא שזה רק קצה קצהו של הסיפור. נגיד שכבר למדנו שיש בורא בלתי נברא ומצאנו דרך לרסן את סקרנותנו ולא לחקור במופלא מאיתנו. כעת מתחילות לנחות עלינו עוד עלילות גבורה בלתי פוסקות. יש לבורא הזה רצונות ושאיפות, הוא בורא עולם ומפיח בו חיים, עושה אדם בצלמו ואשה מצלעו, קובע שכר ועונש, בוחר אנשים נבחרים שישאו את בשורתו ועוד כהנה וכהנה עלילות שממלאות את זמננו הפנוי. ולא דיברתי עוד על מיתולוגיות אחרות. יוצא שכשאנחנו מכניסים את הבורא הבלתי נברא אל אוסף המושגים שאנחנו חיים לפיהם, אנחנו מכניסים איתו בבלי דעת אין ספור בריות שאינן דורשות הסבר. היום זה באופנה לקרוא לזה "סוס טרויאני". יש אנשים, למשל חלק נכבד מן הפוקדים את הפורום הזה, שלא מוכנים לקבל דברים בלי לשאול. לא מוכנים לקבל אמונה עיוורת. לא מוכנים לאכול כל מה שנותנים להם בלי לבדוק. הם מחפשים דרכים פשוטות יותר להסביר את נפלאות הבריאה. להראות שיש אלטרנטיבה לבורא הבלתי נברא. חלקם יומרנים יותר וחלקם יומרנים פחות. אני, למשל, מחפש דרך להראות כי כל הבריאה כולה הינה תולדה של משהו פשוט ביותר. אנשים אחרים, פחות יומרנים ממני, רק מחפשים דרכים להסביר פרט כזה או אחר. יש אוסף של כלים וכללים שאנו מכנים בשם "מתמטיקה", וגוזרים ממנו דברים. איננו מתיימרים לדעת בדיוק מה היא האמת, אך אנו משתדלים לא לגזור דברים הסותרים אלה את אלה. להתעסקות הזאת קוראים "חשיבה ביקורתית" או "חשיבה מדעית". יש לה חוקי משחק משלה, והיא די משעממת. היא משעממת הרבה יותר מהתעמקות בסיפורים מיתולוגיים. לא הרבה אנשים אוהבים אותה וגם בין אוהביה לא כולם מומחים בכל רזיה. מעטים אף יותר, ממש קומץ, הם האנשים המבינים אותה וגם יודעים לספר סיפורים המרתקים את שומעיהם שאינם מבינים אותה. לדעתי, ובודאי יימצאו דעות הפוכות, חולשתם של המצדדים בחשיבה מדעית מול המעדיפים סיפורים מיתולוגיים נובעת מהיות עבודתם נעשית בזהירות ובשקט. הם אינם עומדים על בימות ומלהיבים קהל של חוזרים בתשובה. הם עורכים ניסויים במעבדה ובודקים היטב שוב ושוב כי אין טעות במדידה שהם עשו. הם כותבים מאמר ובודקים בשבע עיניים שלא נפל פסיק במקום הלא נכון ושלא יימצא איזשהו משפט שאפשר לפרש אותו לשני פנים. הם אינם מדברים במשלים, אלא אומרים את הדברים להווייתם. הם אלה שמפתחים טכנולוגיות. הם פיתחו את המיקרופון ואת הרמקול ואת הקסטות ואת הרדיו ואת הטמבלויזיה שבהם משתמש אמנון יצחק להעביר את בשורתו. היכן היה הוא לולא הם
יש עוד הרבה לומר, אך השעה קצרה. אולי יהיה המשך

התולעת1

New member
פרופסור שרודר, או פרופ` אביעזר

פרופ` ברנובר, פרופ` לב, או כימאים וביולוגים כפרופ` טרופ, פרופ` לווינגר, פרופ` פליקס, פרופ` קושילבסקי, פרופ` סימפולנסקי, פרופ` אלווין בדקובסקי, מגדולי מדעני הגרעין בעולם. מתכנן הצוללת האטומית הראשונה, הוא חזר בתשובה. מקפיד על קלה כבחמורה ועוד מאות רבות. כל אלה חזרו בתשובה! מדענים! והם לא נכנסו לזה מהתלהבות, אלא לאחר בדיקה ואין להם שום קושיה, הכל מסתדר להם עם התורה, למרות שהתחום שלהם מדע. אתה אומר אני עושה בראש שלי דפרטמנט אחד למדע ודפרטמנט אחד לאמונה, אבל האמונה והמדע סותרים זה את זה במיליון נקודות. הטענה שלי שלא, הם לא סותרים בכלל. כי הם מדברים על דברים שונים. הם לא יכולים לסתור בכלל אחד את השני, מפני שהמדע רק מטפל באיך העולם עובד, רוצה להבין את הקשרים בתוך העולם החומרי, אבל האמונה מתעסקת בשאלה אחרת לגמרי. נגיד שאני טכנאי מטוסים ואני מכיר את המנוע של המטוס יוצא מן הכלל. אני עובד ב”אל על”. עם כל הידע שלי על המנוע, אני לא יכול לענות תשובה לאן המטוס נוסע, למה הוא נוסע, מי מחליט לאיפה הוא ייסע. זאת אומרת, זה שאלות אחרות לגמרי, כי המדע לא יכול להגיע לשאלות האלה. המדע לא יכול לתת תשובות למשמעות החיים, למשמעות המוות. הוא יכול להסביר איך החיים נוצרים ואיך הם מתנהגים אחד עם השני ואיך התאים עובדים, אבל את המשמעות הוא לא יכול להציע.

אתה איש חכם. מדוע אתה נזקק למשלים

מדוע אתה לא יכול לדבר בקיצור ולעניין
מדוע אתה צריך להביא רשימה ארוכה של פרופסורים
מדוע אתה מדבר על מנוע של מטוס
אני מבטיח לך שאם תדבר קצר ולעניין ותגיד דברים כהוויתם, בלי משלים ובלי דוגמאות, יתייחסו אליך כאן ובהרבה מקומות בהרבה יותר כבוד.

התולעת1

New member
בקיצור ולעיניין

הבילבולוציה זו שטות אחד גדול הממציאים אותה הם בדרך כלל ליצנים שחיים על חשבונך,כדאי להשאר במעמד נראה אם מישהו יצליח לסתור את דבריי

התולעת1

New member
תוכיח'שהוא לא דובר אמת

נו נראה את חכמתך,יאלה חבר אתה מוזמן לסתור

אין לי עניין להוכיח או להפריך

אבל היות שאתה בא אלי בטענה שיש אלהים, נטל ההוכחה עליך
ברצינות
זה לא סתם משחק
אתה בא אל אנשים שלא יודעים מיזה או מזה אלהים ולא מעניין אותם לדבר עליו, ובמקום להסביר בצורה מסודרת אתה מדבר עליו כאילו כולנו סחבקים שלו ויודעים עליו הכל. אנחנו אנשים שמבינים לאט, אז בבקשה תתחיל איתנו לאט. קודם כל ספק לנו, בבקשה, הגדרה מסודרת של אלהים. ואל תשכח שאנחנו דוברים בעיקר מדעים ומתמטיקה ויודעים לעבוד טוב רק עם הגדרות בשפה הזאת.

התולעת1

New member
להפיך ילדון

אתאיסתים בעולם הם קומץ קטן אם אתה מדבר לדוגמא על אלה שלא מאמינים אז אומר לך מה שאמרו המקובלים לפני מאות שנים ''בזמן קץ אחרית הימים יתוספו ערב רב בעם ישראל אשר יכחישו מכל וכל את מי שאמר והיה העולם וינסו לקרר את עם ישראל המקוריים שזו מלחמה האחרונה לפני מלחמת גוג ומגוג ואנחנו המאמינים ננצח זו הבטחה ,,אתה יכל לבדוק את העיניינים הנתונים מדברים בעד עצמם ועכשיו תוכיח לי שאים אלוקים בבקשה

BoNoAyChI

New member
פששששש....

עוד רגע אני לובשת שמלה ארוכה פותחת ספר ומתחילה להתפלל לבורא עולם.... מוכשר אתה... כותב יפה... זה היה עלול לשכנע אותי אם זה לא היה כזה טיפשי בעיניי להאמין לדבר מסוים בצורה כזו עיוורת ולא מודעת... אני אשתדל לעשות את זה קצר... נגיד שיש "בורא" טוב? הרי אתה מאמין בזה... ונגיד שהוא כל יכול ולא מוגבל וקובע הכל הכל הכל ויכול לעשות מה שבא לו מתי שבא לו... נגיד... כמה שאלות לי אליך: למה יש ג'וקים בעולם?? כדי להגעיל אותנו? להעביר לנו מחלות? זה הכיף שלו? למה יש אנשים שלא מאמינים בבורא בעולם הזה? בשביל הויכוח? מה שיעמם לו? למה יש מחלות? עוד הנאה לשעות הפנאי? נחמד לו עם זה, הא? למה הוא אפשר לכל כך הרבה אנשים להאמין באבולוציה?? הוא לא מפחד מזה? אולי אתם מפחדים מזה...??? למה הוא גרם לי לכתוב הודעה כזו שמהוה בעיה לאנשים שמאמינים והולכים בדרכים ש"צריך" ללכת בהן??? ועוד אחת קטנה - אני יודעת שכולם שמעו אותה כבר מליון פעם, אבל בכל זאת... אני לא מתאפקת... למה כ"כ הרבה יהודים מתו בשואה, ובכלל במלחמות??? אגב, אם במקרה אין לך תשובות לחלק מהשאלות... למדע דווקא יש... אולי תשקול לחזור לבן יהודה... דווקא רחוב נחמד... אודה לך אם תתיחס, ואם תוכל לשכנע אותי בצורה טיפ טיפה פחות אנפנטילית שיש דבר כזה אלוהים....
ויום חביב לך ולכולם
BoNoAyChI

התולעת1

New member
אתייחס לנקודה אחת

ולשאר הנושאים את מוזמנת לפתוח שירשור חדש ובכן השואה שתביני דבר אחד היא לא באה על חטא אחד והיא לא באה על הרגע, זה הצטברות של דורות כמו שכת` במשנה באבות מאדם הראשון ועד נח עשרה דורות שהיו באים ומכעיסים את הקב``ה עד שהביא עליהם את מי המבול, עד שהקב``ה עשה דבר כזה גדול לקח עשרה דורות שהיו מכעיסים אותו וכופרים בו ועושים כל העברות שבעולם, מנח ועד אברהם עשרה דורות שהיו באים ומכעיסים את הקב``ה עד שבא אברהם ונטל שכר כנגד כולם, ז``א בורא עולם מחכה פרקי זמן ארוכים ביותר עד שהוא מוציא את הגזירה לפועל, עכשיו אני רוצה שתביני לא חטא אחד, יש ספר שנקרא בין ששת לעשור, הכותב אותו היה אחד מתלמידי חכמים ניצולי שואה והוא כותב שמה כחמש עשרה סיבות, אני לא אפרט אותן כאן תשיגי את הספר בין ששת לעשור אבל דעי לך דבר אחד בשואה הנוראה הזאת היה תיקון גדול לכל הנשמות שהלכו שם, מדוע? משום שמי שמת על היותו יהודי הוא נקרא הרוג מלכות והרוגי מלכות יש להם מעמד גדול בשמים אפי` שהיו חילונים, אדם שנרצח בפיגוע המצב שלו טוב פעמים אפי` יותר מאדם שהיה דתי לא הכי צדיק, למה? כי מי שנהרג ע``י מרצחים בדרך כזאת בגלל שהוא יהודי זה מעניק לו את המעמד של הרוג מלכות כעשרת הרוגי מלכות הקדושים שעלו למוקד, א``כ התיקון הזה נעשה ובפרט קרוב לזמן הגאולה כי יש מיליונים של ניצוצות של נשמות שצריכים היו תיקון והדרך הכי מהירה כדי לתקן את כל הנשמות האלה כמובן על עוונות שלהם גם רבנים, גם תלמידי חכמים, גם תינוקות של בית רבן אז חלק זה על מעשיהם עכשיו, חלק זה על גלגולים קודמים וזה הצטברות אז בורא עולם בא ועושה את דינו.

pembencipolisi

New member
השמעתם על עין הקודקוד ? היא נמצאה

אצל הפלאקודרמיים מבין הדגים (נכחדו) אצל דוחיים קדומים מסוימים (נכחדו) אצל קבוצות זוחלים: אצל שני מיני הספנודונים (בני 250 מיליון שנה) , שרדה בחלקה שרידים של עדשה ורשתית מתחת לקשקש שקוף , משמשת לוסות חום הגוף. אצל הכוחים סימן מעל חור זעיר בגולגולת מוקף בפס לבן. הכח הענק מקומודו מפעיל אותו כדי להסחין בין אור לצל. פעלותו סימן ברור לקדמוניות. לגבי שאר הכוחים לא ידוע לי אם העין הקדקודית פעילה. אצל חלק מזוחלי ימינו לא קימת (תנינים צבים נחשים) וגם לא התקימה בדינוסאורים. כמובן שאינה אצל יונקים ועופות.

למעלה