שאלות בעניין מחיר למשתכן

elvinnox

New member
יש קונים, אבל לא במחירים ההזויים שהם מבקשים

הבעיה שמספיק שיבוא פראייר אחד לדירה (והוא בדרך כלל בא)
בגלל לחץ ההורים, האשה וכו', שמפיל אותו למלכודת.
&nbsp
בניגוד למוצרים אחרים כמו גבינה למשל (ששם צריך הרבה פראיירים), פה מספיקה קבוצה קטנה של פראיירים. ולכן בגלל קבוצה קטנה של אנשים, הרוב סובל.
&nbsp
בנוסף הבנקים לא ממהרים לקחת מהם את האשראי לדירות הלא מכורות, (כי גם לבנקים אין מה לעשות עם הכסף - ריבית 0) והנה, קיבלת קבלן שיושב על הרבה דירות ומחזיק את המחירים למעלה.
&nbsp

כל הנתונים של החודשים האחרונים מראים על ירידה במספר העסקאות

כלומר, יש פחות ופחות קונים.
עד עכשיו זה אמנם "כביכול" לא השפיע על המחירים, אבל ככל שיש פחות קונים, התנועה של המחירים כלפי מטה תתחיל להתרחב
ולמה "כביכול" אין השפעה על המחירים
כי סוגי העיסקאות גם משפיעים על מחיר הממוצע
כלומר,
הנטישה של המשקיעים את שוק הנדל"ן, במיוחד את המשקיעים שחיפשו דירות זולות להשקעה בפריפריה, הולכת וקטנה, ולכן העיסקה הממוצעת של עסקת נדל"ן עולה.
מי שנשאר בשוק הם בעצם האלה שבאמת מחפשים מקום לגור.
ואלה בעצם העליות שאנו רואים בזמן האחרון, לא שמחירי הדיור עולים, אלה שממוצע הכסף שעובר בעיסקאות עולה.

וזה כבר משהו אחר לגמרי.

אבל כאשר הקבלנים בלחץ והבלוף לגבי ה"מחסור" המדומה נחשף, הכיוון של השוק הוא מאד ברור

dat nigga daz

New member
על מי אתה חושב שאתה עובד ? השוק רותח...

אני קודם כל לא מבין איך אתה מצד אחד משקיע נדלן "ממולח" עם ילדים שכל כך "מצליחים" בחו"ל, ומצד שני אתה נלחם לבדך בממשלה להוריד מחירים ??

אם אתה כל כך טוב לב ופילנטרופ תתנדב באגודה כלשהי ואל תציק לאנשים עם המשאלות לב שלך.. כולם יודעים מה הולך בשוק....
ואתה אדוני - פשוט הומלס

השוק רותחחח... הביקוש מטורף - והמחסור : עצום
חסרים המון דירות בחסות הממשלה - בחרת ביבי וכחלון ? עכשיו תגור בפחון...

תקרא קצת עיתונות כלכלית מהיום.. מיליארדי שקלים המדינה השקיעה בתכנית החרטא של הפיס של הדיור - מיליארדי שקלים נזרקו לפח - מיליארדי שקלים שכולנו נשלם בשביל כמה בודדים - מיליארדי שקלים שלא השפיעו במאומה על המחירים אלא רק גרמו לעליה.
ולחשוב שאנשים "חכמים" כעסו על לפיד שרצה להשקיע כ- 2 מיליארד ולהוריד את המחירים מיידית.
מצד שני, אנשים כמוך גם חושבים שהשקעה בנדל"ן בחו"ל זה הדבר הבא .. חחח..

הביקוש רותח.. רותח בטירוף.. תקרא בתל אביב - כל דקה נמכרת דירה...
תתעורר - בוקר טוב...

אם אין ביקוש ? למה המחירים רק עולים ולא יורדים ?
הרי אם משרדי המכירות היו ריקים - היו מורידים מחירים לא ?

קרטל ????
כל משפרי הדיור + כל היורדים מהארץ + כל המתווכים + כל הקבלנים - ביחד בקרטל ??
תשמע אתה ליצן - רק חסר כובע ואף אדום
ואיך בכלל אפשר לעשות קרטל אם אין לך על מה להישען ???

משרדי המכירות וגם בנקי המשכנתאות מפוצצים בעבודה...

כולם יודעים, ועכשיו גם אתה יודע : השוק רותח..

תצא בעצמך למשרדי המכירות... הייתי שם.. משרדי רפאים.. מפחיד

כל כך קל להפריך את המציאות המדומה שאתה מנסה לייצר..
שזה מדהים שאתה ממשיך ךכתוב את זה.
כל טמבל שיילך למשרדי המכירות של הנדל"ן יראה כמה התיאור שלך הזוי ושקרי...
לכל מי שיש ספק, אני מזמין אותו להסתובב במשרדי המכירות.
אני הייתי שם בששי האחרון.
ממש עיירות רפאים.

אגב,
הגיע הזמן שתפסיק לייחס לי השקעה בחו"ל. כבר נפגעתי שם פעם אחת לפני הרבה שנים. נזהר מזה כמו מאש

מעבר לזה, מעולם לא טענתי שאני משקיע נדל"ן ממולח.
נהפוך הוא. אני הכי סולידי בעולם. אם הייתי משקיע של הזדמנויות, כבר הייתי מוכר את הדירות שלי.
אבל אני סולידי ומוכן שהתמורה החודשית שלי תרד ב 1,000 ש"ח לחודש, בשביל שהילדים שלי ישלמו כל אחד 2,000 ש"ח פחות בכל חודש על המשכנתא.
כפול שלושה ילדים זה כבר 6,000 שהמשפחה תחסוך על ארבע קירות כשהמחירים יירדו.

והם יירדו.
כי זאת כלכלה.

ולמה המחירים עולים?
כי יצרו כאן מציאות מדומיינת של מחסור.
אבל אנשים התחילו להבין שעבדו עליהם
והמשקיעים בורחים
והשוק בדרך למטה.

מי שחכם, לא זורק כסף על ארבע דירות במחיר מופקע

על פי נתוני הלמ״ס- דירות חדשות נחטפות ונמשכת עלית המחיר

ושוב מתברר שהנתונים שאתה מביא מוסקיטר הפוכים מהמציאות, לא נמאס לך?
&nbsp
משרדי המכירות ריקים? אז איך דירות חדשות נחטפות כמו לחמניות, על מי לסמוך על נתוני הלמ״ס ואו על הנתונים שלך שאנחנו יודעים מאיזה פוזיציה אתה מביא אותם וראה כתבה בנושא זה:
&nbsp
״מדד לחץ רוכשי הדירות המבוסס על נתוני הלמ"ס, מראה כי דירות חדשות נחטפות כיום בשוק בתוך פרק זמן חציוני של כארבעה חודשים - ו-40% מהן נמכרות בתוך חודשיים מתחילת שיווקן ■ כשרוכשי הדירות נוהגים כך, זה רק מעודד את יזמי הנדל"ן להעלות מחירים״

״בתקופה האחרונה הציבור הגביר את הלחץ שלו לרכישת דירות חדשות, ומשך הזמן שבו הן עומדות למכירה התקצר. כמו כן, שיעור משמעותי מהדירות החדשות נמכר בתקופה של עד חודשיים בלבד מיום צאתן לשוק — ומשמעות הדבר ברורה: אין סיבה כרגע שהקבלנים יורידו מחירי דירות.״

■״"התרחיש הסביר הוא עליית מחירים נוספת"
&nbsp
http://www.themarker.com/realestate/1.2985313

elvinnox

New member
אני לא מבין למה אתה שמח

ממה אתה שמח? שמחירי הדיור עולים לגבהים מפחידים?
מה זה משמח אותך?
&nbsp
יש סוג של מחסור, זה כולם מסכימים מלבד המוסקיטר, גם אני ראיתי את זה בשטח, אחרת המחירים לא היו עולים לכאלה גבהים מפחידים.
גם אני הייתי רוצה לחשוב שאין מחסור אבל שמסתכלים על המציאות יש.
&nbsp
עכשיו אני יודע שיהיה לך קשה לשמוע את זה, אבל יחד עם המחסור הזה,
יש גם מחסור בקונים. יש מחסור בקונים שישלמו את המחירים האלה.
&nbsp
אם פעם היו מעיפים את הדירות, היום לוקח קצת יותר זמן. אבל עדיין הם נמכרים ואפילו במחירים יותר יקרים.
&nbsp
אני רק לא מבין מה זה משמח אותך שדורות שלמים מתאבדים על החיים שלהם בשביל קירות, מה אתה מרגיש גבר שלך יש בית ולאחרים אין?
או שאתה מרגיש שאתה נכנסת לשוק במחיר גבוה ועכשיו אתה רוצה שעוד יפלו כמוך?
מה הקטע שלך שאתה כלכך שמח שהמחירים עולים? אתה קבלן? מתווך? מה הסרט שלך?
&nbsp
ולפני שתענה לי, ותקרא לי הומלס או כל כינוי גנאי אחר, יש לי דירה.
&nbsp

dat nigga daz

New member
הבטחתי שאני לא אקרא לך הומלס...

והאמת שזה לא באמת משנה לי אם יש לך או למוסקיטר דירה...

אבל לעניינו... פנית בצורה יפה, אז תקבל תשובה רצינית...

אני לא שמח שהמחירים עולים, ממש לא..
לראיה - בשתי הקדנציות האחרונות - אני הצבעתי ללפיד - בזמן שאתה וחבריך ושאר המדינה הצבעתם לביבי וכחלון (כי כנראה בא לכם לגור בפחון)
למה אני רוצה ירידה או לפחות עצירה ? כי במצב היום אין לי כסף לקנות עוד דירה.. וגם אם אני מוכר את הדירות שלי - עדיין אצטרך להוסיף עוד הרבה בשביל להגשים חלום ולקנות בית פרטי.

אבל - האם זה רלוונטי מה אני רוצה ?
מה שרלוונטי זו המציאות.
במציאות (האמיתית ולא של המוסקיטר) - יש מחסור קשה של דירות, לעומת ביקוש מטורף שגדל בכל יום שעובר !! תחשוב כל יום כמה מתחתנים ומתגרשים יש ? וכמה חבר'ה צעירים משתחררים מהצבא ורוצים לגור לבד ? כל יום !! מה עם ילודה מטורפת ? עלייה לארץ של יהודים וזרים ? שלא נדבר על פליטים ?!
המדינה לא גדלה, היא נשארת אותו דבר - ולא משנה כמה תבנה לגובה - גם לזה יש גבול - אתה צריך גם תשתיות להחזיק את כולם.
ביקוש מטורף - היצע קטן מאוד.

במציאות (האמיתית ולא של המוסקיטר) - יש גם ממשלה שלא רוצה להוריד מחירים, ותתפלא - הממשלה והבנקים משפיעים מאוד על השוק - בדיוק כמו בארצות הברית - רק ששם ההתנהלות הדפוקה של ראשי המדינה גרמה לקריסה, וכאן ההתנהלות המופתית של ראשי המדינה מצליחים לשמר את המחירים הגבוהים, וכל עוד הם רוצים בכך ( ומקבלים את רוב תמיכת העם לכך) - שום דבר לא יעזור. וכן, אני בטוח שהממשלה שלנו חזקה יותר מחוקי הכלכלה שלנו.

אני מציאותי, המוסקיטר לא...
ומה שנראה לך כמו שמחה לאיד - זה בעצם כעס עליו, על כך שהוא ממשיך לשקר לאנשים ... אנשים שמחכים רק אוכלים אותה.. מבזבזים את החיים שלהם, את הבריאות שלהם, את הנוחות, הביטחון שלהם והעתיד שלהם - וממשיכים לזרוק כסף חודש אחר חודש לפח - לא כואב הלב ??? תחשב את הכסף לפח לאורך 60 שנה - ותבין על מה אני מדבר.
האם המוסקיטר יחזיר להם את כל הכסף שהפסידו על כה ??

היום גם אנשי אתר בועת נדלן שהיו לאורך השנים כבר רובם קנו דירות - וגם הם יודעים וכולם יודעים -
רק טיפשים מחכים לירידת מחירים.

elvinnox

New member
הצבעתי ללפיד בשתי קדנציות האחרונות

לא היה למשהו אחר להצביע, למרות שגם שהיה שר אוצר, דיי אכזב.
&nbsp
לכחלון יש מספיק כח להוריד את המחירים, זה שקוף שהוא לא רוצה.
בתכלס, גם כחלון וכל הממשלה / למס / בנק ישראל וכו' כולם שקרנים
.
אני רק לא מבין איך יש עוד אנשים שאוכלים את הבלוף שלהם.
&nbsp
מסכים איתך לגבי המחסור, יש כלכך הרבה זוגות שמתחתנים כל שנה, תחשוב רק על האנשים במחזור שלך, עכשיו תכפיל את זה בכל האוניברסיטאות, אתה מגיע למאות אלפי סטודנטים שהתחתנו או בפוטנציאל לחתונה בשנים הקרובות.
זה עוד לפני שדיברנו על גירושים וצעירים שעוזבים את הבית לדרך עצמאית.
בנוסף הריבוי פה בקצב ויש עוד הרבה יהודים עשירים מכל העולם שבאים לפה
אז איך אפשר לחשוב שאין מחסור? איך? הזניחו פה את הדיור ברמות במשך שנים.
&nbsp
לגבי המתנה - יש אנשים שמרוויחים טוב וחוסכים הרבה כסף, בשנים האחרונות זה לא השתלם כי העליות היו יותר גבוהות מהחסכון, אבל עכשיו שהעליות קצת התמתנו, יש מצבים ששווה לקחת משכנתא יותר קטנה ויותר קצרה.
&nbsp
יש לי חברים טובים ששני בני הזוג עובדים בהיי טק וחוסכים 100K בשנה, להם למשל, כדאי לחכות עוד כמה שנים ולקנות כבר בלי משכנתא בכלל.
כל שנה של חסכון במקרה שלהם, חוסכת להם שנתיים משכנתא, אז כל מקרה לגופו.

הממחירים יירדו, כי יש מיליון סיבות שיירדו, ואף סיבה שיעלו

אז מעבר לויכוחים הרלוונטיים פחות או יותר לעניין הנדל"ן, ולגבי איזה מציאות היא הנכונה, אין שום סיבה בשיראל שהמחירים ימשיכו לעלות, חוץ מנסיונית פאטיים של נדלניסטים להמשיך ליצור מציאות מדמיינת של מחסור.
ומי שלא בטוח לגבי המציאות, שפשוט ייצא לשטח ויראה בעצמו.

אני גם מוכן להפגש עם כל מי שרוצה, בכל מתחם שהוא בארץ, ונבוא לכאן ביחד ונכתוב מה ראינו.

אני מציע לכל אחד, לצאת לשטח ולראות במו עיניו.

משרדי המכירות ריקים, ביום ששי, היום הכי חזק של משרדי הקבלנים.
אין קונים.
צאו לשטח ותתרשמו בעצמכם.

מעבר לזה, אין לי מה להגיד.

h a j b i

New member
וודאי שיש סיבות שיעלו

הביקוש עדיין גבוה וההיצע נמוך.
&nbsp
ציבור הרוכשים עדיין לא הגיע לקצה גבול היכולת, הקשו על המשקיעים אז לא משקיעים
קונים את הדירות במקומם ובמחירים לא פחות גבוהים.
&nbsp
כרגע המחירים בהם נמכרים דירות עדיין גבוהים וממשיכים לעלות בשנה האחרונה, כנראה גם בחצי השנה האחרונה.
&nbsp
האם זה הולך להשתנות? יכול להיות, נכון לעכשיו זה עדיין לא השתנה.

אתה מבין שהסיבות שאתה כותב הן חזרה על מנטרה ולא מעבר לזה.

כלומר,
לכתוב שוב שהביקוש גבוה וההיצע נמוך, הוא לא יותר מפמפום של ספין תקשורתי.
אני מציע שוב, לכל מי שלא בטוח לגבי המציאות של שוק הנדל"ן, שייצא לשטח ויראה בעצמו.
טוב מראה עיניים מאלף ספינים של אינטרסנטים.

אפילו כחלון וקרנית פלוג כבר מדברים בשפה שלא חסרות דירות, והעיתונות חוגגת עם כתבות על "יש" או "אין" מחסור.
לפחות פרדיגמה שיש כאן מחסור של 100,000 דירות השתנתה, וכולם מבינים שהאמת רחוקה משם.

ובכלל, מה זה המשפט הזה "הרוכשים לא הגיעו לקצה גבול היכולת"?
כלומר..
ממתי דירה צריכה להיות "על גבול היכולת"?
דירה היא מוצר צריכה בסיסי.
לא משהו שצריך להביא את האנשים לעוני נורא בשביל ארבע קירות.

ובנוסף לכל, ברור שאנשים כן הגיעו לקצה גבול היכולת, הם פשוט לא עדיין מודעים לזה...
כי איכשהו, הם עדיין צפים מעל המים של התזרים, אבל המינוס גדל מחודש לחודש והעתיד עגום.

Fitch

New member
תסתכל פה

http://www.moch.gov.il/SiteCollectionDocuments/research/r1018.pdf
&nbsp
אמ;לק -
מחסור בהון עצמי מתבטא בעיקר במגורים אצל ההורים: 6.5% מבעלי הדירות, 8.3%
מהזוגות חסרי הבעלות, ו- 38.7% מהיחידים בגילאי ה 43-33 חסרי הבעלות מתגוררים אצל
הוריהם.
17.5% מהזוגות בעלי הדירה הראשונה שנרכשה בארבע השנים האחרונות, מתגוררים בדירה שכורה שאינה הדירה אשר מצויה בבעלותם.

Fitch

New member
שהאנשים האלה ירצו לקנות - הם הביקוש שלך. פשוט אין להם מספיק

הון עצמי או שהם מחכים להגרלות הפיס של כחלון.

קישור

יש אוכלוסיה שלמה שמעולם לא יהיה להם הון לנדל"ן

והם לא יוצרים שום ביקוש, כי הם לא יכולים להרשות לעצמם.
אולי חלקם יקבלו דיור ציבורי, ואולי חלקם ישראו לגור עם ההורים או מי שיסכים להלין אותם בביתו.
אבל זה בטח לא יוצר ביקוש לרכישת נכסים

dat nigga daz

New member
חחח עלק לא יוצרים ביקוש, הם יוצרים הכי הרבה ביקוש !!

כל האנשים האלו - הולכים לגור בשכירות ומכניסים לשוק עשרות אלפי משקיעים שמוכנים לשים הון עצמי - כי יהיה מי שישלם את המשכנתא !!

חחחח איפה הכובע והאף ליצן ??

h a j b i

New member
דירה היא לא מוצר צריכה בסיסי ומעולם לא הייתה

קורת גג? אפשר להתווכח אבל דירה בבעלותך? ממש לא מוצר צריכה בסיסי.
אני לא רואה אף אחד מרוכשי הדירות שאני מכיר גר בעוני נורא. למעשה בישראל יש מעט מאוד "עוני נורא" בניגוד למה שכמה בעלי אינטרסים אוהבים לטעון.
&nbsp
אם אתה טוען שמתקשים למכור דירות חדשות אז כנראה שנראה מחירים זולים יותר בקרוב, בינתיים אני עוד לא רואה.

מוסקיטר- המנטרה היא שלך ושל קומץ אחרים מאז שנת 2009 ואילך

אתה חוזר על דברים דמגוגיים שאמרו הרבה אנשים כמוך, כל שנה אומרים אותו דבר כמוך, הנה השנה אוטוטו המחירים יורדים, בטוח השנה, לא שנה הבאה ולא שנה אחריה, למה? יש הרבה הסברים לאותם אנשים, כל שנה בדיוק כמוך.
&nbsp
ניפגש בשנת 2020 ונסתכל אחורה על ההודעות שלך, ככל הנראה לאחר עוד כ- 15 אחוז עליה במחירים לפחות ועד רבבות עסקאות בנדל"ן ונשתתף בצערם של עוד מעגל של אנשים שחשבו כמוך והמתינו ל"פיצוץ הבועה הגדול" ולא יוכלו לרכוש דירה, הוציאו כספים רבים על דמי שכירות וניזוקו באופן חמור מעצות של אנשים כמוך.
&nbsp
&nbsp
כמובן שהתרחיש יכול להיות שונה, אבל הסיכוי לכך כרגע נמוך הרבה יותר לדעתי , לפחות בניגוד אליך אני מבין שיש עוד תרחישים.
&nbsp

elvinnox

New member
אף אחד לא יכל לחזות כזו עליה במחירי הדיור

אפילו טובי המומחים והכלכלנים לא חזו כזו עליה.
&nbsp
אנשים התחילו לחשוב על מונחים כמו בועה וכו',
מה שקורה היום, זה שהצעירים משלמים על הפזרנות והחיים הטובים של הדור הקודם.
&nbsp
דור המחוברים עם פנסיות תקציביות של עשרות אלפי שקלים בחודש, עוד אנשים ממגזרים שלא עובדים וכו', כל אלה נהנים על חשבון גבו של הצעיר שעובד, עושה מילואים ומשלם מחירי נדל"ן מנופחים כדי להחזיק את אותם מחוברים או קבוצות מיעוט שמצליחות לסחוט את הממשלה.
&nbsp
אותי רק מעניין מתי הצעירים יבינו שכולם עושים עליהם קומבינה ושוחטים אותם לחיי עוני ועבדות רק כדי לשמר שיטה שעובדת לרעתם.
&nbsp

Fitch

New member
כל מי שעוד לא קנה - מחכה להגרלות של מחיר למשתכן ובמקביל יושב

על הגדר בשביל מציאה בשוק החופשי.
&nbsp
ברגע שאנשים ימאסו בציפיה, הם ילכו לקנות במחיר גניבה אצל הקבלן.

למעלה