שאלות בקשר לנגני iRiver H300

spacera

New member
שאלות בקשר לנגני iRiver H300../images/Emo118.gif

1. בטרייה - לפי האתר הרישמי היא אמורה להחזיק 3-5 שנים לאדם "ממוצע". אחרי שהיא תיגמר (או תיחלש עד כדי גסיסה..) יהיה לי איפה להחליפה? 2. לא פחות חשוב - האם הנגן מתפקד כהארד דיסק קשיח לכל דבר, ובפרט האם הוא מאפשר העברת כל המידע עליו ממחשב אחד לשני? בהקשר זה אציין שחבר שהביא נגן פלאש iRiver H895 512M (אולי טעיתי קצת בשם הדגם) מארה"ב גילה להפתעתו שהדבר לא ניתן. מהאתר הרישמי האמריקאי לא השתמע ולא צויין דבר על כך! 3. אני מתכוון להשתמש בנגן הרבה מאוד להליכה. דבר קטן אבל חשוב - האם יש תופסן מובנה או תוספת הניתנת יחד עם הערכה הבסיסית המאפשרת לאבטח את הנגן בעת פעילות? בערך באותו נושא, האם יש מנשא קשיח שמאפשר לשים את הנגן בתוכו בעת פעילות כדי למנוע שריטות וכד'? 4.בעניין תגי mp3, כתוב באתר הרישמי שהאורך המקסימלי של התג יכול להגיע ל-60 תווים. אם אני מבין נכון, זה לא מפריע לנגן את השירים האלה - רק לא מאפשר הצגת התג שלהם. אשמח אם מישהו יכול לאשר.
רבה

תשובות

1. אצל היבואן - ארקדיה 2. כן, בגרסא האירופאית(שנמכרת באארץ) בגרסא האמריקאית הנגנים לא מתפקדים כדיסק און קי, בנוסף לגרסא האמריקאית יש עוד חסרונות(אין usb otg, באנדל מצוצם..), לפני הקנייה תוודא שזו הגרסא האירופאית ולא האמריקאית! 3. יש מנשא, אבל! אם אתה מתכוון להליכה זה בסדר אבל לריצה הוא לא מומלץ, כיוון שהוא נגן מבוסס הארד דיסק יש בו חלקים נעים שיפגמו עקב הטלטלות.. 4. גם אני מבין ככה, אך לא יכול לאשר..

weird dust

New member
תיקון קטן

באי ריבר H300 אין הבדל בקטע של השימוש כדיסק און קי. כל המעבר הוא דרך דיסק און קי ולא דרך תוכנה ולכן תמיד זה דיסק און קיי.

spacera

New member
הרבה תודות../images/Emo24.gif ועוד שאלה קטנה..

התכתבתי כבר פעמיים עם iRiver כדי לברר מתי יכניסו עדכון firmware לעברית. בפעם הראשונה, כבר לפני כמעט שנה (אז הדגמים הפופולריים היו עדיין ה-H100) הם אמרו שיעשו כן בעדכון הבא. המציאות הראתה אחרת (לא הראתה כלום בפועל
). בפעם השנייה, לפני חודשיים בערך, לא קיבלתי התחייבות, אלא רק הבטחה להשתדל להוציא בזמן הקרוב / בעדכון הבא. יש כאן עניין קצת תמוה, לא מקצועי והמעיד על חוסר אמינות מסויים, הלא כן? וזה מפליא אותי מאוד, כיוון שהשוק הישראלי צובר תאוצה, כך לפחות נדמה לי, במותגי iRiver השונים. אז מה השאלה? ובכן, האם אתם מאמינים שייתכן מצב שהם ימשכו זמן (כי זה מה שקורה גם אם זה לא מכוון) ובסוף לא יוציאו עדכון? קראתי שישראלי אחד כבר תיכנת תוכנה שעוזרת להפוך את התגים לעברית, אבל היא עדיין נקראת הפוך (משמאל לימין), כלומר צריך להיות די מוכשרים בכדי לקרוא את התגים בצורה כזו. מישהו רואה פתרון נורמלי לבעייה הכאובה הזו? (ו
על המגילה) אגב, בקשר לבטרייה - בעיקר מטרידה השאלה האם עוד 5 שנים אפשר יהיה למצוא "חלקי חילוף" לדגם הספציפי הנ"ל, לאור ההתפתחות המהירה בתחום..

spacera

New member
מבקש עוד הבהרות של הדיוט..

מה זה אומר usb otg, ומה זה בדיוק באנדל מצומצם? שוב

spacera

New member
אוי, אני כל הזמן נזכר בעוד דברים../images/Emo9.gif

יש אופציה לנעול את הנגן עם סיסמה?

weird dust

New member
זה אומר שאפשר לחבר מכשירים לנגן

ללא צורך במחשב. זה כולל נגנים אחרים מצלמות. באנדל מצומצם זה אומר שמקבלים מעט דברים עם הנגן, כמו לדגמא מטען בטריות ושלט בדגם האירופאי שלא מקבלים בדגם האמריקאי.

spacera

New member
סבבה, הבנתי..

בקשר לחיבור - אפשר גם לחבר את הנגן למערכת ביתית ולשמוע דרכה, נכון? וממה שקראתי בתשובה שענית למישהו אחר למטה בקשר לשלט עם מסך, זה עדיין לא הגיע לארץ. אתה יכול להעריך כמה זמן יקח לזה להגיע לארץ? (מבחינתי, זה משהו ששווה לחכות עבורו, בתנאי שלא מדובר ביותר מחודשים ספורים..)

spacera

New member
השאלה הראשונה קצת טיפשית, לא?../images/Emo9.gif

טוב, אולי קצת הרבה טיפשית.. מי שומע מוסיקה של נגן דרך מערכת ביתית?

weird dust

New member
הרבה אנשים

ואני לא חושב שזה טיפשי. אצלי אני שומע בבית עם 2 מערכות (4 רמקולים) שמחוברים למחשב (וגם לפטיפון
). אנשים שהמחשב רחוק מהמערכת משתמשים בנגן לצורך השמעה במערכת.

spacera

New member
הלו, אתה בטוח שאתה מהדור הנכון?../images/Emo6.gif

ילדים בני 18 מכירים פטיפון? מגניב בעצם, למרות שדי מוזר.. ואני חשבתי שהייתי מבני הדור האחרון שגדל על "מערכות" כאלה..
יש לי גם פטיפון, אבל לא נראה לי שהאיכות שלו יכולה להתחרות בזו של ה-CD, ואפילו לא של ה-mp3 (למעט אולי אולי מערכות פטיפון נדירות). בכל אופן, לענייננו, זה יכול להיות שימושי, אבל נראה לי שדי חבל על הבטרייה הנטענת של הנגן, לא? או שאולי אפשר להשתמש עם המטען בטריות בשביל המטרה הזו ו"לבזבז" בטריות רגילות..

weird dust

New member
לפטיפון יש אותו אנלוגי

קריאה עם יהלום, מה שאומר שלרוב הוא יתן אות טוב יותר מאשר MP3 או דיסק. כאשר המירו את התקליט לדיסק הורידו קצת באיכות. וכאשר עברו ל-MP3 הורידו עוד קצת, וככה הפטיפון מלא יותר וחם יותר. אני מאוד אוהב את הפטיפון וחושב שיש לו איכות מצויינת. בעיה עם תקליטים שהם לא עמידים ואחרי הרבה שנים ללא שימוש הם מקבלים קצת רעשים. בכל מקרה אני לא גדלתי ישירות על פטיפון אבל קניתי אחד כשבגרתי והמוזיקה שלי קשורה לפטיפון בכל זאת. ובקשר לנגנים: כן, זה דופק בטריה. בגלל זה אני לא ממליץ על העיניין.

spacera

New member
לדעתי, לא כ"כ מדוייק

קריאה עם יהלום או בלי יהלום - עדיין היא ע"י "שריטת" התקליט, דבר שבהכרח פוגם באיכות ומוריד אותה אחרי מספר השמעות (זמן העמידות תלוי כבר באיכות הפטיפון, היהלום, התקליט וכד'). מסכים איתך שיש לפטיפון קול חם ומלא יותר, אבל בקשר לאיכות, ובעיקר אני מתכוון לרעשים הבלתי נמנעים (שזה לפעמים גם די נחמד, בגלל הייחודיות של המדיה), אין פה תחרות רצינית לאורך זמן. אבל אין ספק שצדקת כשאמרת ששירים שהוקלטו על גבי תקליטים, נגיד בשנות ה-60, איבדו מאיכותם כל פעם שעברו המרה - קודם לקלטות (קסטות), אח"כ לתקליטורי CD, ובזמן האחרון לפורמט mp3, שממהותו דוגם באיכות נמוכה עוד יותר. למרות שאני חושב שהיום יש גם תוכנות שיכולות לשחזר איכויות קרובות למקוריות בשימוש בכל מיני שיטות דגימה דיגיטליות. ובקיצור, זו האבולוציה, והיא לא כ"כ גרועה

weird dust

New member
יש צדק בכל מיני דברים

הטכנולוגי מתקדמת, מה שהיה פעם שחור וענק היום סגו/כחול והרבה יותר קטן. מוזיקה על DVD נותנת סאוונד הרבה יותר טוב מפטיפון או משאר הדברים. הנפח משוגע אבל האיכות מצויינת. תקליטים אני לא שומע כל הזמן, כשיש לי זמן אני שומע תקליטים ומידי פעם הולך לצוד כמה בחנויות שהיו יכולות בקלות לשנות את יעודן למעדניית בשר. (או בתיאור אחר "הם שוחטים במחיר"). לאורך זמן או לא, העדנה גורן של המורה שלי מ-68 עדיין עובד אבל על דיסק? אני לא בטוח שבכלל קיים דבר כזה. ככה שגם כאן למרות שחיקה יש דברים שעובדים מצויין.

spacera

New member
../images/Emo45.gif

ומצחיק להיזכר שפעם, בשנות ה-80 היית רואה לא פעם ליד פחים תקליטים שאנשים זרקו לאחר שקנו מערכות CD חדשות (כמו שאתה רואה, באותה תקופה אנשים החלו להתייחס לתקליטים כאל דבר נחות במיוחד..) היום התופעה כבר די נדירה, והמכירה במחירים מופקעים לא מפתיעה אבל מצחיקה
אגב, ראיתי שאתה מאיזור חיפה. גם אני. סתם מסקרן איפה יש עוד חנויות תקליטים..

weird dust

New member
יש כמה

האוזן השלישית ברחוב מוריה - באיזור האמצע (קצת אחרי הסיבוב מפיצה מטר). גאנק, גם ברחוב מוריה בתוך הקניונית ליד גן האם. יש גם ג'אנק בקריות, אבל אין לי מושג למה זה קרוב. בתל אביב המחירים טובים.

weird dust

New member
כמה דברים

כן, ניתן לעשות זאת - אני אישית ממליץ על חיבור המחשב למערכת. וזה כבר יצא לפני חודשים ספורים (או בקיצור ממזמן), לא ידוע לי על מועד הגעה לארץ. אני לא בטוח שזה הגיע לאמריקה, מוכרים את זה במיסטיק ריבר וזה נגמר כל הזמן למרות שזה יקר רצח (זה איזה 60 דןלר).

spacera

New member
אה, אז בכל מקרה..

זה לא בא כחלק מהחבילה של הנגן, אז אין מה לחכות. ז"א אם/כשיגיע לארץ יהיה אפשר תמיד לשקול תוספת.. יופי, ענית לי על המון דברים חשובים (וגם המר בחור השני). עכשיו יש לי הרגשה שלמה עוד יותר בקשר לקניית הנגן הזה, שכנראה שולט היום, וכבר מזה זמן לא מבוטל.. (סתם מעניין, ידוע לך על נגן אחר בעל יכולות מהפכניות חדשות בביצועיו?) חחח, מיסטיק ריבר
היה אתמול סרט מתח מצויין עם השם הזה (
)

weird dust

New member
כמה תשובות ../images/Emo6.gif

זה לא בא עם הנגן, אבל בארץ יש שלט ללא מסך. כשיגיע נוכל לקנות או להזמין מחו"ל במקרה הרע. אני שמח שעזרנו לך ושעכשיו אתה יותר בטוח בקניה שלך
לא ידוע לי על משהו חדש בנגנים שיקרא מהפכני. לפני כמה זמן (הרבה זמן) עברו לדיסקים של טושיבה וזה היה מהפכני (כי הם היו קטנים יותר). עכשיו באי פוד יהיו שיטות הגנה חדשות על הדיסק אבל העתיד טמון בנגני הפלאש ולא בדיסק הקשיח.

למעלה