שאלות דחופות

מצב
הנושא נעול.

שאולי5

New member
שאלות דחופות

שאלות דחופות
האם אני רשאי לתבוע מהמעביד את זכויותיו כמו הבראה , פיצויי פיטורין , הודעה מוקדמת , נסיעות , הלנת שכר בלי לנקוב בסכום ? אין לי מושג איך לעשות את החישוב אבל אין לי ספק שהם לא שילמו לי מה שמגיע לי ...האם מספיק רק שאציין את העובדה שהם חייבים וזהו ושהם יעשו את החשבון לבד ?? ושאלה נוספת האם יש הסכם קיבוצי או צו הרחבה לעובדים באולם חתונות ? או שהתביעה היא רק לפי החוק ? האם הלנת השכר היא על המשכורת ברוטו ? או על הנטו ? תודה על התשובות

שיר ורד

New member
למה כוונתך

שאלות דחופות
האם אני רשאי לתבוע מהמעביד את זכויותיו כמו הבראה , פיצויי פיטורין , הודעה מוקדמת , נסיעות , הלנת שכר בלי לנקוב בסכום ? אין לי מושג איך לעשות את החישוב אבל אין לי ספק שהם לא שילמו לי מה שמגיע לי ...האם מספיק רק שאציין את העובדה שהם חייבים וזהו ושהם יעשו את החשבון לבד ?? ושאלה נוספת האם יש הסכם קיבוצי או צו הרחבה לעובדים באולם חתונות ? או שהתביעה היא רק לפי החוק ? האם הלנת השכר היא על המשכורת ברוטו ? או על הנטו ? תודה על התשובות
למה כוונתך
אם כוונתך לשליחת מכתב דרישה למעביד לשלם את חובותיו, אתה יכול להסתפק בדרישה כללית, לתביעה בבית דין אתה צריך לחשב את הסכומים. אם תפרט את הנתונים הרלבנטיים אפשר יהיה לעזור לך לחשב את החובות. הנתונים הנדרשים: 1. שכרך האחרון. אם השכר השתנה בכל חודש, מה השכר לשעת עבודה (או למשמרת) וכמה שעות (או משמרות) עבדת בכל חודש. 2. תקופת עבודתך. 3. האם פוטרת או התפטרת. 4. מה היתה תקופת ההודעה מראש לפיטורים או ההתפטרות. 5. מחיר הוצעות נסיעה יומי (ומחיר חודשי חופשי לנסיעה מהבית למקום העבודה), מספר ימי העבודה בכל חודש. 5. האם קבלת ימי הבראה או ימי חופשה בתלשום מהמעביד. 6. איזה תשלום קבלת מן המעביד עבור ימי מחלה. 7. האם עבדת סמוך לחגים (לפני ואחרי) ולא קבלת תשלום בגין החגים. פצויי הלנה מחושבים על השכר ברוטו, אך גם מהם יש לנכות מס כחוק. יש פטור מיוחד ממס הכנסה על פצויי הלנת, שכר במקרה של שכר נמוך . דווקא את פצויי ההלנה לא צריך לחשב ולהשאיר זאת לבית הדין.

מצב
הנושא נעול.
למעלה