שאלות היום שלי.....

shelycat

New member
שאלות היום שלי.....

האם כולן/ם קיבלו מהחותנים שלהם מתנה לפני החתונה במסגרת חילופי המתנות המסורתית, האם אצל מישהו לא היו חילופי מתנות או רק אחד מבני הזוג קיבל מהחותנים שלו מתנה? מה היו המתנות שאתן ובני זוגכן קיבלתם?

אתי@

New member
בהתאם למסורת... ../images/Emo4.gif

רונן קיבל שעון. אני קיבלתי טבעת יהלומים והמון לבנים, פיג´אמות מסאטן וכו´... ובהתאם למסורת של הפרסים: השעון והטבעת היו מונחים כל אחד בתוך קערת ממתקים ענקית. יאמי...

shelycat

New member
אצל חברה שלי....

פרסית רקדו בחינה שלה סביב כל תכשיט שנישא על מגש משלו. נורא צחקנו בכלל אנחנו צוחקים קצת עליה (איתה כמובן) שקונים אותה "על המשקל" שלהן בזהב ויהלומים.

שמופית

New member
אנחנו הודענו לשני הצדדים

שאנחנו לא מעוניינים במתנות. א. בגלל שתמיר לא הולך עם שעונים ואני לא אוהבת תכשיטים ב. גם ככה הם שילמו על החתונה, אז למה להיכנס להוצאות מיותרות ? אמא של תמיר לא קיבלה את הטיעונים, ובמסיבת הרווקות שלי קיבלתי שרשרת עם תליון יהלום. מאוד מיוחד ובטעם שלי, אבל אני כמעט לא הולכת עם זה.

fila

New member
............

אצלנו זה היה נושא רגיש ביותר
בעלי בא ממשפחה מרובת ילדים(10) ודיי חסרת כל אמצעים..... אז לא יודעת אם זה יהיה מגעיל מצידי להגיד שהם דיי תפסו על זה טרמפ וחוץ מעצות ונסיונות רבים להתערב בהכנות לחתונה וברשימת נותני השרות אז הם לא תרמו כלום לארוע
ההורים שלי לא התערבו בכלל בהכנות לחתונה ועזרו לנו הרבה מאוד אמא שלי מרוקאית אז עשו לי חינה חבל על הזמן!! עם אוהלים מרוקאים ומאכלים ומתוקים ותלבושות כמעט לכל הנוכחים (160 איש) עם מוסיקה וכמובן טקס הענקת מתנות אז מהצד שלי לא נרשמה בעיה וההורים שלי קנו לשמעון שעון יוקרתי מאוד בושם ועוד כל מיני תמרוקים לגבר הם קנו לי טבעת יהלומים של הרשי שטרן
כל הקטע בחינה זה שהמשפחה של החתן יביאו זהב לכלה אבל אמא שלו אמרה שהיא לא יכולה לקנות לי כי אין לה כסף(היא משקיעה את מה שיש לה בילדים האחרים שלה ש"תפסו" כלה פחות מבוססת...
) מיותר לציין שמאוד נפגעתי וגם שמעון נעלב מזה שהיא לא מתכוונת לקנות לי אז הוא אמר לי שהיא נתנה לו כסף אבל בסוף עליתי על זה שהוא שיקר כדי שלא אכעס שיתפתי את אבא שלי כי לא רציתי שתהיה "פאדיחה" בחינה עצמה כשלא אקבל כלום (בשביל עדות המזרח זה ממש בושה
) בסופו של דבר שמעון הלך איתי וקנה לי כל מה שמצא חן בעיני, הוא אמנם משלם על זה עד היום אבל קיבלתי כל מה שרק רציתי שרשרת רולר מזהב מט צהוב וענק מזהב לבן שמורכב מ- 5 שרשראות דקות, מיד עבה מזהב לבן שמעוצב שתי וערב שעון ועגילי חישוק גדולים מזהב לבן..... אני חייבת לציין שלא חשבתי וגם לא רציתי שיקנה לי הכל אבל אחרי שקנה בנוכחותי ששרת וצמיד בלבד הוא חזר לשם למחרת וקנה את כל מה שמצא חן בעיני...... מתנה נוספת שקיבלנו היא הבית שלנו מההורים שלי שריהטו לנו גם חדר שינה שולחן לסלון ושידה לסלון.

אתי@

New member
אם את מזכירה את זה, אז אני חייבת גם

לציין, שהמתנות הגדולות של ההורים היו עזרה בקניית הדירה. כל זוג הורים נתן סכום כסף מסוים, ובנוסף לחסכונותינו והלוואה כמובן, קנינו את הדירה... חוץ מזה, ההורים של רונן דאגו לרהט לנו את הבית, וההורים שלי קנו לנו חלק ממכשירי החשמל. בזכות ההורים הנהדרים שלנו, אנחנו נשלם על הדירה הרבה פחות שנים ממה שחשבנו...

אלונהב

New member
חילופי מתנות, כן, מצחיק, וזה אכן כך

אני קיבלתי מאימו של אבי שרשרת מזהב לבן מאוד יפה וזוג עגילים, ומאבא שלו קיבלתי זוג עדילים מזהב לבן ,גם כן. אבי קיבל מאמא שלי שעון שהוא בחר. לגבי מתנות בחתונה- כל הורה נתן מתנה לפי יכולתו (לא סכומים גדולים, כי לאף אחד מהם אין אפשרות.), ואמא שלי עזרה בקניית דברים חשובים לבית שלנו, כמו תנור+גז וכו´ (ושלא אשכח - פינקה אותנו בפיז´מות מיוחדות לשנינו ...)

תוכי

New member
מכיוון....

שההורים שלי חסרי אמצעים אז סבתא שלי נתנה לבעלי צמיד זהב מהודו (שאין סיכוי שהוא ישים את זה - לא הולך עם תכשיטים) ובעקבות זה רק אז החליטו ההורים שלו לקנות לי עגילים מזהב לבן משהו שאני תיארתי לבעלי (מה שאני רוצה) (ההורים שלו לא אהבו אותי ולכן לקח להם זמן לקנות לי משהו בחינה אחותו קנתה לי קרם גוף ושמפו ואחותו השנייה מצעים) ואת החתונה מימנו לבד לא עזרת אף אחד מהצדדים (שלא נתנו לנו אפילו מתנה לחתונה עד היום)

יעל3

New member
אצלנו לא היו חילופי מתנות

נראה לי שההורים משני הצדדים לא ידעו וגם לא דאגנו לספר להם

הילית*

New member
אצלנו לא היתה החלפת מתנות

אמא שלי לא ידעה מה לקנות וגם הבחור לא רצה כלום... ואמא שלו נתנה לי תקציב לקנית תכשיט. עד היום לא קניתי כלום וכנראה שגם לא אקנה משום שלא כ"כ נעים לי, במיוחד שכל מה שמוצא חן בעיני עולה יותר מהתקציב...

kisses

New member
אלון קיבל שעון מההורים שלי ואני

קבלתי מההורים שלו צמיד זהב שניקרע אחרי כמה זמן (חבל)

dorlim

New member
אנחנו מראש ביקשנו בלי זה

ההורים שלי קצת נעלבו... אבל בסופו של דבר ספגו את העניין אגב, אצל אחי זה כבר אחרת והכלה המיועדת קיבלה אתמול שרשרת מקסימה...

שמופית

New member
האמת היא שאני קיבלתי

תכשיט, מפני שהם קנו תכשיט לאישתו של האח הגדול ואמא של תמיר אמרה שאפילו אם אני לא אלך עם זה - היא לא רוצה להפלות בין הכלות... (כאילו שהייתי כועסת
)

Ronnie*

New member
אני קיבלתי מתנה -

שרשרת מאוד יפה. אורי, לעומת זאת, לא קיבל כלום, כי ההורים שלי פחות חזקים במנהגים ובמתנות... חבל, הוא דווקא אוהב שעונים

אתי@

New member
בנות../images/Emo70.gif למי שלא יודעת...../images/Emo124.gif

אם לפני החתונה, ההורים התעסקו בכל עניני התכשיטים, חכו תראו מה יהיה לכן כשתהיו בהריון...
אפילו במשפחות חסרות מנהגים לחלוטין, קונים תכשיט לאמא לעתיד. אז תתחילו להכין את האוזניים לעגילים, הידיים לצמידים, והצוואר לשרשרים...
וגם אם נדמה לכן שאתן לא אוהבות תכשיטים, זה כנראה לא ממש יעזור לכן...

shelycat

New member
אתי אני בספק אם כך יקרה אצלנו../images/Emo12.gif../images/Emo8.gif

אף אחת מהאמאות לא ממש רוצה להיות סבתא ובינתיים אמא של עמית עסוקה ב"להיות צעירה" ונכד מקלקל את האשליה הזאת.

אתי@

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אז תעשי לה דווקא ../images/Emo8.gif

למעלה