שאלות הלכתיות.

שאלות הלכתיות.

1.האם מותר לשמוע קול אשה שרה? 2.האם יש הבדל בין מוזיקה ישראלית שאני מבין את המילים למוזיקה לועזית שאינני מבין את המילים? 3.והאם שיר של זמר חילוני שמילותיו כשרות מותר לשמוע? אדגיש שאני אשכנזי.

תשובות

1. קול של אשה ממש- אסור. הקלטה- אסור בגלל הרהורים אבל דין "קול באשה ערוה" לגבי קריאת שמע וכדו`- אין בזה. 2. אין הבדל. 3. מותר.

אתה מתכוון למושג

"אינו מכירה". זהו מושג שנאמר לגבי דיני "קול באשה ערווה" לקריאת שמע וכדו` אבל למעשה אסור בגלל הרהורים.

Rצינית

New member
בטוח?גם אם לא ראה? כי אני שמעתי

לאחר בירור העיניין,שזה בגדר של חומרה בלבד.אבל לא איסור.

מתנדב

New member
אסור לשמוע קול של אישה שרה

ואפילו אם אתה לא מכיר אותה, ואפילו אם לא תהיה מציאות שתפגוש אותה איי פעם, אסור וזה לא רק בגדר של חומרה...

Rצינית

New member
תודה שתקנתם אותי.

וסורי אם טעיתי. אגב.אני לא שומעת קול אישה-זמרות...למרות שאני בת. וזה שלא תחשבו שאני פושעת.אמרתי את מה ששמעתי לאחר בירור .לכן הדגשתי לאורך כל שירשורי."שמעתי,תברר,לא בטוח".

Rצינית

New member
תשובות-לא בטוח הלכתיות.תברר.

1.בפורום חרדים הועלתה השאלה הנ"ל. לאחר בירור העניין, עלה כך:"קול באישה..." ומה כולל "קול..."??-אם לא מכיר או רואה אותה,אפילו פעם אחת.כולל תמונות של זמרות. ברגע שמכיר את הדמות חל איסור מוחלט לשמוע את קולה! אך אם לא מכיר עדיף שלא ישמע- וזו חומרה. 2.עבור- 3.עבור- רק אדגיש.מה הקשר שאתה אשכנזי לשמיעת מוזיקה טובה-לא מלוכלכת, של זמר חילוני?-ישפיע על ההיתר ההילכתי?

Rצינית

New member
בכללי "קול באישה..."זו חומרה

אבל הילכתית מותר,אם לא נוגד את העובדה שלא ראה אותה בכל דרך שתיהיה-תמונה ועוד..

Rצינית

New member
אמרתי את מה שיתכן שקרו עלי..

יתכן אתה צודק-אברר. אל תתעצבן! ביננו אתה לא שומע זמרות??

לא שומע כי לא מעניין

אני לא אוהב מוסיקה שאינה חסידית. פשוט לא מסוגל לשמוע. זה דוחה אותי. גם זמרים.

למעלה