שאלות הלכתיות.

יש זמרות דתיות

שמופיעות לנשים בלבד. יש את הבנות שיחי' של ר' שלמה קרליבך זצ"ל, יש את עדי ארד והלהקה שלה , יש את דבי פרידמן ויש עוד ועוד. אבקש להבהיר שאישית אינני שומע את הזמרות אך הבהרתי את העובדה יהן קיימות.

asaf2000

New member
לא חומרא../images/Emo70.gif

אסור לגמרי אפילו אם לא ראה אותה,
רק
לספרדי שפוסק לפי דעת הרב עובדיה יהיה מותר אם הוא לא ראה אותה.

א77

New member
בעקבות שהעלית בלשאול את הרב

הגעתי הנה להגיב. זו לי הפעם הראשונה שאני בפורום זה. מטעמים שלי, שאין כאן המקום להבהירם, לא רציתי להגיב בפורום לשאול את הרב לשאלתך זו... בכל אופן אסב תשומת לבך למחלוקת בדבר, מאחר וגם ציינת כי הנך מבני עדות אשכנז. ובכן, בעבר הרחוק, הרב עובדיה יוסף פסק שאין לחשוש בשמיעת קול אשה דרך רדיו לדוגמא. מדבריו לא נראה הבדל בין מכירה ללא מכירה. ואולם הגאון רבי שמואל הלוי ואזנר פסק שאין להקל בשירי אשה לא ברדיו ולא בקלטת ולא בכל דרך.

א77

New member
לדעתי

נכון שהגר"ש ואזנר בכלל מחמיר יותר. במצב זה, בתור אשכנזי ובזמן שיש החולקים, הרי מה שאני נוהג הוא לא כפסיקתו של הרב עובדיה. וכבר היה מי שהביע דעתו בפני, שהרב עובדיה אישית כנראה וודאי לא שומע מוסיקה של אשה שרה ברדיו ובקלטת. פשוט, יש לו ציבור מסוים שלו שעבורו אינו יכול לאסור ברדיו... איני יודע כמה זה נכון ואמת. אבל אם שאלת, וודאי שלא כדאי לך במקרה אישי שלך, לומר 'יש על מי לסמוך'...

asaf2000

New member
נכון ולא נכון

הוא היה שומע את אומקול תום (אום קולתום [אומקו לתום]) ומישהו הראה לו תמונה שלה אז הוא הפסיק מאז לשמוע כל על פי השמועה הנפוצה.

את הפסק של הרב עובדיה יוסף

שמעתי במו אוזני לפני אי אילו שנים בתקופת מצעד הזמירות של ר' ישראל קצובר בקול ישראל כשפנה אל הרב לשאול בנושא והרב פסק שדרך הרדיו מותר. אינני זוכר את העניין של אם מכירה או לא מכירה. זוכר רק את הפסק באופן כללי שמותר דרך הרדיו. לכן, למרות שאני אשכנזי, כשאני מקשיב לרדיו, לדוגמא לרשת ב' בעיקר בימים של מתיחות בטחונית שלא נדע, אם יש שיר של זמרת אינני מכבה את הרדיו אך גם לא מקשיב באופן מיוחד.

Rצינית

New member
אז לא חירבשתי פסק.

כנראה אותה אחת ששאלתי הסתמכה על הפסק הנ"ל. חחשתי שאני פרנואידית.כמעט קבעתי תור ל... לבטל???

למעלה