שאלות המופנות בעיקר לנשים:

mosheyd

New member
שאלות המופנות בעיקר לנשים:

אם את נתקלת בגבר שהוא בן זוג מדהים: מפנק, אמין וכו' וכו', אבל הוא אומר לך שעוד כך וכך חודשים אמא שלו עוברת לגור איתו/ איתכם משום שהיא אישה חולה וקשישה שזקוקה לעזרה רצופה. וגם משום שהוא לא מוכן שהורה, לא שלו ולא שלך, ייכנס לבית אבות. איך תגיבי? אגב, בהנחה שהאמא לו היא האישה הכי שקטה, צנועה, מכבדת ולא מתערבת שיש.
אשמח להכיר גישות לנושא.

DogsPCI

New member
הלו משה... אני עדיין לא אישה... רגע בודק שוב

כן, עדיין לא אישה, אבל באמת שאני רוצה לענות לך, טוב?
&nbsp
&nbsp
בהנחה ואתה מדבר על עצמך - אז אחי, אדם יקר - כל הכבוד לך!!

&nbsp
אם אתה אכן נמצא במצב שכזה, עצה שלי - לא באותו הביית עצמו. תדאג לסידור בו אמא שלך גרה דלת לידכם או משהו כזה. שקטה וצנועה - ואישה טובה אני בטוח, אבל לא "בתוך הזוגיות". אז עדיין תוכל להיות מרחק של 10 שניות ממנה, ועדיין היא תוכל לבקר ותארח לה חברה... אבל - שוב, לדעתי האישית - אם היא תכנס לתוך הזוגיות, ולתוך החלל הפרטי שלכם - זה לרוב המוחלט מתכון לאסון.
&nbsp
המון בהצלחה, ואם אתה אמיתי - אז היה לי הכבוד לפגוש מישהו כמוך
.

mosheyd

New member
תודה על המילים הטובות +

זה לא שאני בדיוק במצב הזה עכשיו. היו לי הרבה בנות זוג וחברות. כעת אני בתקופה "שקטה" מבחירה. אדייק ואומר שאני בהליך חזרה בתשובה מכל מני סיבות. משחזר שורשים קדומים של משפחתי עם רבנים חשובים.
אני לא ממש מתייעץ על הדברים כמו שעתיד לבצע אותם. זו סתם שאלה לדיון משום שמעניינת אותי גישה של בחורות חילוניות. כאדם דתי לעתיד, הדברים נסגרים לפני חתונה, ואצל בחורות דתיות, כפי שראיתי עד כה, זה ממש לא סימן שאלה. אמא שלי תהיה איתנו בבית.
כרגע אני לא גר עם אמא שלי, אבל אני צופה את זה בעתיד.
וזה לא רק העניין הזה. אני זוכר איך אחת מהלשעבריות שלי מתקשרת אליי ערב אחד ומספר לי שאביה מאושפז בבית חולים. הגעתי לשם, ואני רואה שמדובר באדם די מבוגר, שצריך עזרה לעשות כל מני דברים. זוגתי זו ומשפחתה מתחילים בויכוח מי לא יישאר עם האבא. הם מבינים שצריך להישאר איתו, אבל אף אחד לא רוצה. נחרדתי. התערבתי מייד והודעתי לכולם שאני נשאר עם האבא. כולם היו בהלם, ואמרתי לכולם שם שהם צריכים קצת להתבייש, ובאמת נשארתי איתו - וזה לא היה קשה בכלל. תפסתי זולה קטנה על כיסא נוח ליידו.
בזמן המודרני קצת שכחנו מה זה אומר כיבוד הורים אמיתי. מכיר את הקטע המדהים ב"זוהי סדום" - כשיובל סמו גורר את הזקן ואז זורק אותו לבור? זה סימבולי קצת, אבל במודרנה זה די ככה. אז הבור מוחלף בבית אבות - והבית אבות הופך להיות בור קצת גדול.
שכחנו גם מה זה אומר זוגיות. סיפרתי כאן על מסיבת רווקים שהוזמנתי אליה של חבר וסירבתי ללכת, משום שאני סבור שכשאני בזוגיות, אני לא אמור לראות אישה אחרת עירומה. שאלה אותי כאן חברה לפורום אם זוגתי ביקשה זאת, ואני עונה שהיא לא ביקשה. אבל היא הודתה אח"כ שזה היה מפריע לה. שאלתי אותה אז למה היא לא מודה ברגשות האמיתיים שלה? למה היא מעמידה פנים כדי לעמוד בחוקי זוגיות לא כתובים שיש דברים שלא מבקשים מבן זוג? היא אמרה שאם היא תעמוד במצב דומה היא לא תסרב לחברותיה. שאלתי מדוע, כי אם זה מפריע לה - למה לעמוד בחוקים חברתיים שעושים לאדם רע, וזאת רק כדי להיות "אדם חופשי" שאינו אמיתי ואינו חופשי באמת להיות חופשי עם הרגשות שלו.
מדברים כאן על נגיעות באישה אחרת. שזה מפריע לבחורה שעומדת להנשא שבחורה אחרת תמרח על בעלה העתידי. אז ידיה של חשפנית זה לא בסדר, וידיה של מסז'יסטית זה בסדר? ז"א, זה בסדר שאתה תצפה בזוגתך מקבלת מסז' מגבר אחר, והיא בך מקבל מסז' מאישה אחרת?
אני מודה שאני צופה על הדברים מנקודת ראייה של אדם דתי לעתיד, ונכנסים כאן לנושא של שמירת נגיעה, אבל צריכה להיות גם כנות במערכות יחסים. כנות שקצת חסרה במודרנה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אתה מעלה כאן מספר נושאים

שעל כל אחד מהם ניתן להתווכח והייתי מוסיפה שבכל נושא יש גם כאב.
אומרים :"אין חכם כבעל ניסיון" ויש אנשים שהתנסו בחיי זוגיות יחד ההורים. ישנם כאלו שזה הולך אצלם ויש כאלו שלא.
לדוגמא, אני גרתי עם חמתי מספר חודשים (מיוזמתי) ובעלי כמעט התגרש ממני (והייתי די שקטה וצנועה אז זה לא קשור).
בזוגיות צריך לקבל החלטות יחד. לכן גם אם אתה צופה בעתיד חיים עם אמא (ומאחלת לה הרבה שנים טובות ובריאות), כדאי להתייעץ עם בת זוגתך לפני שאתה מחליט.
פתגם חכם נוסף אומר:" אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו". לגבי ההתווכחות מי לא ישאר עם האב המאושפז, לא שאני מצדדת בויכוח כזה, אבל לא ניתן לדעת למה כל אחד מהם רצה ללכת הביתה. לדעתי, הסיבה היא לא בהכרח חוסר כבוד כלפי האדם החולה.

לגבי החלק האחרון, על ה"שכחנו...": אני די מסכימה איתך לגבי התהליך שהחברה שלנו עוברת. פעם היו ערכים, היה כבוד, לא רק להורים, בכלל גם על נישואים, על זוגיות. להורים פעם היתה סמכות. החינוך היה חינוך! זוגיות הייתה משהו ששווה להילחם עליה.
היום הזמנים השתנו, חסר כבוד. יש פחות סיבולת. היום כשיש בעיות בזוגיות, אנשים מחפשים לברוח או לדאוג רק לעצמם. התא המשפחתי, שפעם היה המטרה הנעלה בחיים, הופך לנזיל. היום יותר חשובים הסיפוקים, הריגושים וכמה שיותר מהר, יותר טוב. הרדיפה היא אחרי החומר, לאן נעלמה הרוח?
החינוך המודרני כשל. פעם היו מכבדים זקנים ברחוב. והיום? תוקפים אותם, שודדים אותם.
לגבי היחס לנשים?? פה אני יכולה לכתוב מגילה......אז עדיף שלא אתחיל.
אז מה עושים? לא נוכל לחנך את כל העולם.. נותנים מעצמנו למען אחרים (כשניתן) ושומרים על הבית. נוהגים בבית כפי שאנו מאמינים שנכון לעשות ולא כפי שאחרים מאמינים. בנוגע לאחרים, מנסים להיות כמה שפחות שיפוטיים.
אני לא מאמינה שיש אנשים רעים בעולם אבל יש אנשים שרע להם וזה יוצא החוצה.

kisslali

New member
מילים חכמות

ואוסיף: גבב של הכללות של אנשים שמטרתם בחיים לעשות לך שטיפת מוח, אחרת איך תחזור בתשובה?!?! לצערי אין שום קשר בין הדת לחזרה בתשובה שהיא המצאה/פרשנות אישית על בעלי אינטרס שלקחו לעצמם בעלות על הדת.

"שכחנו.." עובד לשני הכוונים, גם ההורים כבר לא שם בשביל הדור הבא כמו פעם, השינוי הוא של כולם, לא רק של 'הצעירים' חסרי האחריות, האנוכיים והרדודים.

החינוך אולי כשל, אבל בואו לא נשכח מי היו המחנכים.

אז מה עושים? אכן לא שופטים ויותר חשוב, מחנכים אחרת את הילדים שלנו (בלי משענת קנה רצוץ של חזרה בתשובה) אלא פשוט לערכים נכונים.

ללי

לגבי החזרה בתשובה

גם פה יש הכללה מצידך.
נכון, יש כאלה שהופכים את העניין למסיונרי, וברוב המקרים זה גם לא נשאר. מצד שני, הכרתי המון חוזרים שחזרו מתוך חיפוש עצמי, שהרגישו שמשהו חסר בחיים שלהם, שהם לא שלמים, שהחיים שלהם ריקנים מתוכן, ומתוך התבוננות בנפש ורצון למלא אותה, מהנקודה הזו הם גילו אם הדת, והתמלאו באנרגיות חדשות שהיו חסרות להם. חבל מאוד שהכרת את הדת בצורה לא נכונה, אך אין צורך להכליל ולהגיד שכל החוזרים בתשובה נתונים לפרשנות של אותם מסיונרים.

kisslali

New member
ההכללה היא לגבי המחזירים בתשובה ולא החוזרים בתשובה

ואני עומדת מאחורי דברי, אין גוף שפועל להחזיר בתשובה והוא לא מסיונרי - זו המהות של החזרה בתשובה.

ללי

mosheyd

New member
"גבב של הכללות"??... "שטיפת מוח, אחרת איך תחזור בתשובה"??...

האם 41 שנות חיים מצביעות על הכללה??... האם אין בכך מספיק שאדע דבר או שניים על החיים??... האם העובדה שאדם נכנס לפורום ושוטח את ליבו בפני זרים יש בו משהו להעיד על מניפולצייה מסיונרית כלשהיא??...
ללי היקרה, יופיים של החיים הוא שהם מורכבים מגיוון. האלוהות היא אינסופית, ובכך כוללת בתוכה את הכול, וכל עוד אדם ישר עם עצמו ועם הסביבה מותר לו לעשות ככל העולה על רוחו, ולחשוב ככל העולה על רוחו.
יכול להיות שיש אנשים שלהם חזרה בתשובה היא "משענת קנה רצוץ" או "המצאה/פרשנות אישית על בעלי אינטרס שלקחו לעצמם בעלות על הדת". אני רחוק מלהיות בעל אינטרס, וכך גם חבר יקר שמלווה אותי בתחום. בשבילי חזרה בתשובה היא, בהיבט אחד מרבים, ניסיון לצעוד בנתיביו, לדוגמא, של ענק שהוא אחד מאבות אבותיי, שאמר בהקשר של דברייך דברים מדהימים אלה: "וְכַאֲשֶׁר תִּתְנַהֵג בְּמִדַּת הָעֲנָוָה לְהִתְבּוֹשֵׁשׁ מִכָּל אָדָם, וּלְהִתְפַּחֵד מִמֶּנּוּ וּמִן הַחֵטְא – אָז תִּשְׁרֶה עָלֶיךָ רוּחַ הַשְּׁכִינָה, וְזִיו כְּבוֹדָהּ, וְחַיֵּי עוֹלָם הַבָּא".
סך הכול העלתי שאלה לדיון. אם מישהו נפגע או נפגעה מדבריי וראה בהם משהו מסיונרי ו/או יהיר ומתנשא - מוגשת בזאת התנצלותי הכנה והרישמית.

בזאת תמה התייחסותי לנושא, ולשאלה שהצגתי

סיגלית 2014

New member
מנהל
תודה, אבל

מה הקשר לחזרה בתשובה?
מותר לכל אחד לחשוב מה שהוא רוצה ומותר לנו לא להסכים, אך לדעתי צריך לעשות הפרדה טוטאלית בין אנשי דת לבין הדת עצמה.
אני לא אדם דתי ולא הגעתי ממשפחה דתייה. יש לי את האמונה שלי בבורא עולם, אני לא מתערבת באמונתם של אחרים ושהם לא יתערבו בשלי אבל יש משהו שמפריע לי ואני רואה את הרבה: אנשים נוטים להתבונן על אנשי דת/רבנים כאל מייצגים את הדת ואם משהו לא מוצא חן בעיניהם הם פשוט עושים איקס אחד גדול על כל הדת. אני לא מבינה את זה.
בנוסף, אם אדם דתי מביע דעה, זה אומר שהוא מנסה להחזיר אותנו בתשובה?
שנית, לגבי המנטליות בחברה שלנו אני מסכימה עם פותח השרשור ועל מה שלא הסכמתי, הגבתי בסוף (פחות שיפוטיות).
אני בכל אופן לא רואה את מילותיו כ"גבב של הכללות" שמטרתן לעשות שטיפת מוח. הוא בכלל עסק בעניין של חיים עם הורים וקשר את העניין לכבוד: "זו סתם שאלה לדיון.....". אני לא רואה פה את שטיפת המוח.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אני הייתי אומרת

:"בוא נשקול יחד, ונחשוב יחד איך נתמודד עם העניין".
יכולות להיות שתי נשים שקטות, צנועות, מכבדות שיגיעו לפיצוץ ויכול להיות שלא.
אי אפשר לדעת. מניסיון.
אולי כדאי לשקול להעביר אותה לדירה קרובה אליכם לפני שהיא באה לגור איתכם.
ודבר אחרון, לפי השאלה אני מבינה שעוד לא שאלת את אשתך. דבר איתה בצורה של :"לא יודע מה לעשות.. מה את חושבת?" ולא בצורה שבה אתה מנחית החלטה שכבר לקחת. גם היא צריכה להיות שותפה להחלטה הזו, אתם חיים יחד.
בהצלחה.

haych

New member
שום סיכוי

מאוד מעריכה את הדאגה לאמא - אבל "לא בבית ספרנו". קשה לי עם חמותי אחת לשובעיים-שלושה כשאני עושה אצלה לילה, אז שתגור איתי כל יום?? לא משנה עד כמה היא שקטה, זה מאוד בעייתי להכניס אותה לזוגיות. זה סבבה שאתה לא רוצה שהיא תכנס לבית אבות ושהיא צריכה עזרה רצופה-מביאים מטפל (אם היא באמת כ"כ צריכה עזרה היא תקבל השתתפות מהמדינה). לסבא שלי היה אלצהיימר מתקדם+סרטן, והכל התדרדר מאז שסבתא שלי נפטרה. אז היה לו מטפל שהיה צמוד אליו, ואמא שלי באה כל יום אחרי העבודה כדי לבקר אותו. בין לבין היא טיפלה בכל הניירת והבירוקרטיה וכל שאר הדברים שהוא כבר לא היה מסוגל לעשות לבד-אבל בשביל זה היא לא הייתה צריכה לגור איתו באותו בית.
אתה צריך לחשוב על זה שטיפול בהורה חולה זה מאווווווד מתיש. אני ראיתי איך אמא שלי חוזרת הביתה מפורקת נפשית. חשוב שתיהיה לך את הפינה שלה שתוכל להתאוורר בה. מאוד קשה להיות מוקף בחולי ובקושי 24/7.

עונה בכנות

מצד אחד- הייתי רואה בזה מחווה מאוד מיוחדת שמעידה עלייך הרבה לטובה.
מצד שני- להיכנס לקשר זוגי בידיעה שיש פיל ענקי בחדר ומתישהו יקרה משהו גדול כזה שבהחלט ישפיע עליכם כזוג- זה משהו שבעיני קצת מרתיע ומלחיץ ושונה מאוד מסיטואציה של יוצאים ביחד ואז עולה הצורך שתגור ביחד עם אמא שלך.
&nbsp
&nbsp

elena20

New member
מלכתחילה לא הייתי נכנסת לזה כנראה

עם על הצער שבדבר, אבל אין ספק שאם אימי או אימו של בן זוגי תצטרך אותנו
נהיה שם בשבילה גם אם זה אומר לגור איתנו.

a wild rose

New member
אין מצב שהייתי מסכימה לזה

כן הייתי מוכנה כמו שהוצע כאן, שהאמא תגור בדירה סמוכה או ביחידת דיור צמודה לבית, אבל לא אצלנו לא בבית, והדבר היה תקף גם אם היה מדובר באחותו או בחברה הכי טובה שלי - לא מכניסים אדם נוסף לבית של זוג.
&nbsp
יש עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון וזה שאדם סיעודי במצב כמו שתיארת נדרש שיהיה לו מטפל, ואני מניחה שלא התכוונת שהבחור מתכנן להיות על תקן המטפל - מה שאומר שלמעשה הוא מתכנן להכניס לבית גם את אמא שלו וגם את המטפלת שלה, וזה באמת מיותר.

sweetdreams

New member
נראה לי שאמרו לך הכל - גם אני לא הייתי מסכימה לסידור כזה

אמרלדה

Active member
אני אספר לך מהו כבוד להורים

כשסבי היה זקן ובודד, חלק מילדיו ביקרו אותו מידי יום ודאגו לענייניו בצורה צמודה.
כשחלה, והיה צריך עזרה אחרי שיצא מבית החולים, התאגדו כל בניו והחליטו לישון
אצלו כל לילה כדי שלא יישן לבד. המשפחה גדולה, ולעסק הצטרפו גם הנכדים
הבוגרים, כולל הנכדים שהם של הבנות. כלומר, גברים בלבד.
עברה שנה פלוס, הבן אדם הזדקן, והחבר'ה הבינו שהוא כבר לא יכול להישאר לבד במשך
היום. הביאו שני מטפלים יהודים לא צעירים - כמשפחה דתית, לא רצו בבית עובד זר.
המטפלים התחלקו בעבודה, שחולקה ביניהם למשמרת יום ומשמרת ערב. משמרת הערב
הסתיימה בשעה 11:00 בלילה.
במשך שמונה שנים - שמונה שנים! - עד פטירתו, החזיקו אותו בניו ונכדיו בלילות בסבב קבוע.
על הדלת היה תלוי נייר ובו המשמרות לשבועיים הבאים. מי שרצה להחליף היה מתקשר ושואל
מי יכול להחליפו (לפני עידן הווטסאפ). לאחד הבנים היו כאבי גב והתנאים בבית סבא לא היו
משהו בכלל. אז הבן שלו, הנכד, עשה לא פעם שתי משמרות. אחת שלו ואחת במקום אביו.
וכל הבחורים הצעירים שעדיין לא היו אבות לילדים אבל כבר כן נשואים, היו באים למשמרת שלהם
עם נשותיהם. היו מקבלים חדר שינה, והיו קמים בלילה כשסבא היה צריך.
&nbsp
מה אני אומרת? אני אומרת שיש אלף דרכים להראות כבוד להורים, ולהכניס אותם לתוך הזוגיות
פנימה היא ממש ממש לא הדרך היחידה, אבל בהחלט הדרך המסוכנת ביותר.

elena20

New member
אבל לא לכולם יש כמה ילדים וכמה נכדים

שיכולים לעשות משמרות בטיפול הסבים/ההורים וגם לא לכולם יש כסף לממן מטפלים 24/7.

למעלה