תודה על המילים הטובות +
זה לא שאני בדיוק במצב הזה עכשיו. היו לי הרבה בנות זוג וחברות. כעת אני בתקופה "שקטה" מבחירה. אדייק ואומר שאני בהליך חזרה בתשובה מכל מני סיבות. משחזר שורשים קדומים של משפחתי עם רבנים חשובים.
אני לא ממש מתייעץ על הדברים כמו שעתיד לבצע אותם. זו סתם שאלה לדיון משום שמעניינת אותי גישה של בחורות חילוניות. כאדם דתי לעתיד, הדברים נסגרים לפני חתונה, ואצל בחורות דתיות, כפי שראיתי עד כה, זה ממש לא סימן שאלה. אמא שלי תהיה איתנו בבית.
כרגע אני לא גר עם אמא שלי, אבל אני צופה את זה בעתיד.
וזה לא רק העניין הזה. אני זוכר איך אחת מהלשעבריות שלי מתקשרת אליי ערב אחד ומספר לי שאביה מאושפז בבית חולים. הגעתי לשם, ואני רואה שמדובר באדם די מבוגר, שצריך עזרה לעשות כל מני דברים. זוגתי זו ומשפחתה מתחילים בויכוח מי לא יישאר עם האבא. הם מבינים שצריך להישאר איתו, אבל אף אחד לא רוצה. נחרדתי. התערבתי מייד והודעתי לכולם שאני נשאר עם האבא. כולם היו בהלם, ואמרתי לכולם שם שהם צריכים קצת להתבייש, ובאמת נשארתי איתו - וזה לא היה קשה בכלל. תפסתי זולה קטנה על כיסא נוח ליידו.
בזמן המודרני קצת שכחנו מה זה אומר כיבוד הורים אמיתי. מכיר את הקטע המדהים ב"זוהי סדום" - כשיובל סמו גורר את הזקן ואז זורק אותו לבור? זה סימבולי קצת, אבל במודרנה זה די ככה. אז הבור מוחלף בבית אבות - והבית אבות הופך להיות בור קצת גדול.
שכחנו גם מה זה אומר זוגיות. סיפרתי כאן על מסיבת רווקים שהוזמנתי אליה של חבר וסירבתי ללכת, משום שאני סבור שכשאני בזוגיות, אני לא אמור לראות אישה אחרת עירומה. שאלה אותי כאן חברה לפורום אם זוגתי ביקשה זאת, ואני עונה שהיא לא ביקשה. אבל היא הודתה אח"כ שזה היה מפריע לה. שאלתי אותה אז למה היא לא מודה ברגשות האמיתיים שלה? למה היא מעמידה פנים כדי לעמוד בחוקי זוגיות לא כתובים שיש דברים שלא מבקשים מבן זוג? היא אמרה שאם היא תעמוד במצב דומה היא לא תסרב לחברותיה. שאלתי מדוע, כי אם זה מפריע לה - למה לעמוד בחוקים חברתיים שעושים לאדם רע, וזאת רק כדי להיות "אדם חופשי" שאינו אמיתי ואינו חופשי באמת להיות חופשי עם הרגשות שלו.
מדברים כאן על נגיעות באישה אחרת. שזה מפריע לבחורה שעומדת להנשא שבחורה אחרת תמרח על בעלה העתידי. אז ידיה של חשפנית זה לא בסדר, וידיה של מסז'יסטית זה בסדר? ז"א, זה בסדר שאתה תצפה בזוגתך מקבלת מסז' מגבר אחר, והיא בך מקבל מסז' מאישה אחרת?
אני מודה שאני צופה על הדברים מנקודת ראייה של אדם דתי לעתיד, ונכנסים כאן לנושא של שמירת נגיעה, אבל צריכה להיות גם כנות במערכות יחסים. כנות שקצת חסרה במודרנה.