שאלות ועזרה לגבי טיול ביפן

limorb66

New member
בוקר טוב לכולם

אנחנו 2, נגיע ליפן בתחילת אפריל לסה"כ שבועיים. מסלול בגדול -4 ימים טוקיו, 1 יום פוג'י, 4 ימים קיוטו, 2 ימים אוסקה.

נשמח לקבל תשובות לכמה שאלות:

1- האם יש צורך להזמין מראש כרטיסי כניסה - למשל למוזיאונים, למקדשים-אם לא בחינם, לטירת ניג'ו (קיוטו), לרכבל בהאקונה?

2- האם יש צורך להזמין מראש כרטיסי נסיעה באוטובוסים (מטוקיו להאקונה, מהאקונה לקיוטו ומקיוטו לאוסקה)? מתכננים לנסוע באוטובוס כי עלות הנסיעה באוטובוס זולה יותר מהרכבת..

3-אנחנו נוסעים בתקציב בינוני-מה עלות המחייה היומיות ביפן - לא כולל מלונות? בערך כמובן..

4-מה העלות של שירות שליחת המזוודות?

תודה מראש לכל העונים, יום טוב

לימור

דניאלה1311

Active member
מנהל
היי לימור,

איזה כיף לכם שאתם נוסעים ליפן. באפריל זו למעשה תקופת פריחת עצי הדובדבן, מראה מדהים.

מאחר ועברו שנים רבות מאז הטיול שלנו אין לי מושג לגבי מחירים עכשוויים. מה שכן אנחנו בזמנו כן קנינו
כרטיס רכבת לשבוע (7 ימים למעשה) והסתכלתי באתר של פאס לרכבת Japan Rail Pass ואכן זה יקר אבל ריכזנו לנו את כל המקומות
הרחוקים באותם 7 ימים התקרבנו לאט לאט לטוקיו וסיימנו את שבעת ימי פאס ואז נשארנו בטוקיו חמישה ימים ויום אחד נסענו למקדש צפונית לטוקיו, לצערי כרגע שמו לא זכור לי ונסיעה הזו כבר לא נכללה בשבעת ימי הפאס אבל גם לא היתה יקרה מאד. הנוחיות ברכבת היא גדולה, עם אוטובוסים לא נסענו בזמנו.

המלונות היו יקרים. לגבי האוכל קנינו אוכל מוכן וגם אכלנו במסעדות קטנות ולא פלצניות. בערים כמו אוסקה, קיוטו וטוקיו יש גם שווקי אוכל שאפשר למצוא בהם אוכל לא יקר (תלוי כמובן איפה) הם לא פעם נמצאים ב-basement מרתף זו מילה לא נכונה של בתי כלבו. לגבי קניית כרטיסים מראש לאתרים, אני משערת שתכננתם את הטיול באיזה ערים ומקומות אתם רוצים לבקר וכמה זמן ולפי זה הייתי כן ממליצה לקנות כרטיסים מראש אם זו אפשרות קיימת. בקיוטו קנינו סיור של המקדשים והכניסה לעיתים נכללת במחיר הסיור ולפעמים לא. צריך לבדוק היטב. לגבי הפוג'י אנחנו נסענו לעיירה בקרבת מקום והחלטנו שאם יש ראות ניסע לשם ואם לא, נוותר. לא היה לנו מזל ונאלצנו לוותר על הטיול הזה.
תהנו

למעלה