שאלות ותהיות של טירונית

zivziv19

New member
שאלות ותהיות של טירונית

אהלן, יש לי כמו לכולם רעיון להמצאה.... אני יודעת שההליך לבדוק האם יש רעיון עולה המון כסף , אני מכירה שבסביבות 10000 ש"ח לבדיקה ... כלומר כל הוגי הרעיונות הם עשירים ? כמו כן במידה ואני מבצעת את הבדיקה ואין המצאה כזו , לי אין את הידע הדרוש מבחינה טכנולוגית כיצד מייצרים את המוצר - כלומר אני יודעת איך המוצר צריך לעבוד , אך לא יודעת לבנות אב טיפוס שאלתי היא האם כאשר אני רושמת פטנט אני צריכה להציג מוצר מוגמר או שהרעיון נשמר כפטנט ? שאלה אחרונה ודיי.... רישום פטנט הוא רק לגבולות הארץ או בכל העולם? אם יש הבדל האם הביטוי לכך אשמח לקבל תשובות מכולם , בעיקר כאלה שהתנסו בתהליך רישום , והוצאה לפועל של פטנט הוא בעלות רישום הפטנט?

אדנדום

New member
פטנטים לעשירים בלבד

אודה ולא אבוש, יש אמת באמירה שלך שפטנטים הם לעשירים בלבד. העלויות הכרוכות בעריכת פטנט, בהגשתו ובהליכים השונים עד לקבלתו הן כבדות מאוד. לכן, מי שבד"כ מסוגלים להגן על המצאתם בפטנט, עם כל הצער שבדבר, אלו רק חברות מבוססות או לחילופין חברות בתחילת דרכן / יזמים המגייסים את הכסף ממשקיעים. לשאלותייך האחרות: - אין צורך בבניית אב-טיפוס לשם עריכת הבקשה לפטנט, אך יש צורך בידע הטכנולוגי הרלוונטי, כולל ירידה לפרטים. - פטנט ניתן ע"י מדינה ולכן הוא מקומי בלבד. אם רוצים הגנה בכמה מדינות, יש להגיש בקשת פטנט בכולן (באירופה יש הסדר מעט שונה, אבל יקר לא פחות).

המצאות כעסק לכל דבר

שלום zivziv19, המצאות אינן "כסף על העץ" שרק צריך לקטוף. כדי להפוך המצאה טובה לרווחים יש להתייחס אליה כמו שהיא - עסק לכל דבר. ממש כמו שאדם לא יעלה על דעתו שאפשר לפתוח חנות ולנהל אותה בלי מימון מתאים. לשאלותייך האחרות, אין שום צורך באב טיפוס לצורך הגשת בקשה לפטנט. ההגנה על פטנטים היא טריטוריאלית ולכן יש להגיש בקשה לרישום פטנט בכל מדינה בה מעוניינים שתהיה הגנה שכזו. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין וערוכי פטנטים

למעלה