שאלות ותשובות נפוצות

ayeletba

New member
אני עוטפת בניילון ומכניסה לקופסא

אטומה. אומרים שהכי טוב להכניס את הגלילים והחומר העטוף בניילון לקופסת פח כי בקופסת פלסטיק עלולה להיווצר ריאקציה עם הפלסטיק - אם כי אישית - אני שומרת בקופסת פלסטיק.

ayeletba

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif ענקית את!

והסיכות - מטריפות. האחרונה הכי יפה בעיניי. גם לי יש שיער ארוך
.

חרוזים שטוחים - איך שומרים על

גובה אחיד והיקף יפה?? ועוד (כאלה שאני כבר יודעת את התשובה אבל בשבילך ביקשת יפה) איך יוצרים חרוזים זהים בגודלם? איך עושים חור במרכז החרוז? מה עושים עם גלילים דפוקים? פימו שקוף - איך מגיעים למראה שקוף? (דרך אגב קאטו קליי - יותר שקוף?)

אמאלה 5

New member
תשובות שלי:

גובה אחיד לחרוזים שטוחים - אני פורסת מלכתחילה בעובי אחיד עד כמה שניתן את הפרוסות מהגליל, וכך העובי נשאר אחיד. חרוזים זהים בגודלם - אני לוקחת פקק שקוף מפלסטיק של בקבוק שתייה של מים מינרליים, או שוקו, לצורך העניין.קורצת עיגולים מרדיד פימו שרודד במכונת הפסטה. - העובי - תלוי בגודל החרוז שאני רוצה ליצור. ואז לוקחת את העיגול ומכדררת לכדור-חרוז. כמובן שאפשר ורצוי לקנות חותכנים מיוחדים לפימו. חור במרכז החרוז - לפני האפייה עם קיסם מעץ, או שיפוד (חור עבה יותר), או עם מחט (חור צר יותר). להחזיק את החרוז בגובה העיניים ובעדינות להשחיל את הקיסם תוך כדי סיבובים ימינה ושמאלה, וכך נוצר החור. אני מכניסה את הקיסם גם מהכיוון השני (שממנו יצא הקיסם) כדי לשוות מראה נקי יותר לחור. לא לנסות לחורר חרוזים "טריים" - שרק גמרנו לעצב אותם, כי יש סיכוי טוב יותר שהם יימעכו. לתת להם לנוח מעט ולהתקרר. גלילים דפוקים - חרוזי קליידוסקופ או בסיס לחרוזים אחרים. אפשר ליצור חרוזים שהגלילים הלא יפים/דפוקים ולצפות אותם בפרוסות גלילים אחרים. פימו שקוף - עוד לא עבדתי איתו, אבל לפי מה שהומלץ על גבי הנט - לפרוס דק דק את הפרוסות. ולאחר האפייה להכניס לקערת מי קרח מיד.

Knotted String

New member
תהיה-

יש אצלנו בישוב שני מקומות שמוכרים פימו. מקום אחד שמוכר בשמונה וחצי שקלים ומעלה חבילות של פימו, פרמו, מחק, גמיש, שקוף וכו', ומקום שמוכר בשישה וחצי או שבעה-שבעה וחצי שקלים חבילות של סרניט. אני זוכרת שהוזכר פה פעם שכל סוג יעיל במיוחד בשביל משהו אחר... אז בשביל מה סרניט טוב יותר? פיסול או גלילים? עם מה לדעתכם יותר נוח לעבוד? במה שווה יותר להשקיע את הכסף?

ayeletba

New member
ושאלה לי שדורשת תשובה מפורטת

יותר - ואולי יותר מתאימה לשרשור של הטכניקות: איך להכין צמיד כמו שצריך - הכוונה היא לא לחרוזים אלא לכל התוספות, הסוגרים, החוטים, ההברגות ההשחלות, שהגימור שלו יהיה אסתטי. מקווה שהובנתי. איזה אביזרים צריך לקנות בחנות - מה לבקש ואיך זה נראה (נדמה לי שפעם נתקלתי בקובץ מרכז לגבי זה ולא מצליחה למצוא איפה). תודה מראש,

תומסקה

New member
אין לי קובץ... אבל ../images/Emo9.gif

חומרים בסיסים ביותר-
חוט סיליקון- חוט גמיש בשביל להכין צמידים ללא סוגרים.
חוט דייג- בשביל להכין שרשראות או צמידים עם סוגרים
חרוזי מעיכה- בשביל לסגור שרשראות צמידים. תמיד טוב שיש.
פלייר- בשביל למעוך את החרוזי מעיכה
אלו החומרים הבסיסיים... כמובן שאת יכולה להוסיף חרוזים נוספים (לא פימו) ועוד ועוד... תסתכלי בשירשורים של טימטיבו... תראי איזה צמידים מדהימים היא עושה עם פימו, וחרוזים נוספים.

ayeletba

New member
הי תומסקה

א. תודה.ב. את הבסיסיים שציינת יש לי ובהם אני משתמשת, כולל חרוזים שאינם עשויים מפימו - התכוונתי באמת לתוספות שבצמידים אהיותר מורכבים. באמת "אציץ" לעבודות של טימטיבו. תודה. ואני הולכת לחפש את הקובץ הזה ל"רווחת" כולנו.

ayeletba

New member
מצאתי ../images/Emo43.gif קישור "אודות חריזה"

בדיוק מה שחיפשתי. מה שהוא השלב הבא אחרי עשיית החרוזים.הנה הוא לשימוש כולנו:

מזכרת1

New member
שאלות שלי בנושא הכנת ורד

אתמול ניסיתי פעם ראשונה להכין ורד לפי הוראות שמצאתי בקישורים פה. ושאלותי: איזה אורך כדאי להכין את הגליל הראשוני ממנו חותכים 5 ו-6 גלילים? איזה גובה רצוי להתחיל עם הפרח?נראה לי שהגובה אצלי היה נמוך למדי (אולי 1 ס"מ) ואז צמצום הגליל היה סיוט. איך לא מאבדים את העלים בשלב הצמצום? הם נבלעו לי... בקיצור זקוקה לטיפים בעניין - ההוראות מובנות אבל הדרך התפקששה תודה יפעת

אמאלה 5

New member
אני עשיתי את הגליל ורד שלי בגובה 5

ס"מ. כך קל לי יותר לצמצם ולעבוד איתו.

שאלת השחלה ../images/Emo13.gif

האם חוט שמיועד לסריגת חרוזים (סגנון טימבקטו) חזק מספיק כדי להשחיל עליו מחזיק מפתחות ?

תומסקה

New member
אם אין לך ברירה אחרת... אז תשחילי

על חוט כפול. אבל עדיף לך להשתמש בחוט דייג.

אויש. עכשיו נתקעתי עם חוט .....

קניתי אותו במיוחד. הייתי בטוחה....אויש
איזו באסה
אוי מה יהיה ? אני שונאת עודפים....ורק היום קניתי....
. . . . . . .

אי אפשר. כבר פתחתי מה שאני לא

עושה אף פעם. בחיייים. וגם זרקתי העטיפה. יללה לא חשוב.

למעלה