שאלות חשובות

מצב
הנושא נעול.
שאלות חשובות

שאלות חשובות
בהמשך לתכתובת שניהלתי עם שיר ורד כאן לםני כשבוע, אני חוזרת ומבקשת כמה תשובות. אני רואה שאין בידי מנוס מתביעה נגד מעסיקיי, ואני תוהה מי יכול לעזור לי להגיש את התביעה? לנסח אותה? צריך עו"ד לשם כך? צריך להוריד את הטפסים מהאתר ולהדפיס עליהם את התביעה או לכתוב בכתב-יד? גום.. מעסיקיי טסים לחו"ל עוד יומיים. האם אני חייבת למסור להם את זה אישית ביד לפני כן? האם אפשר לתבוע אותם בעודם בחו"ל? ושאלה אחרונה - האם לפי החוק הם יכולים להתנות קבלת מכתב פיטורין בחתימה שלי על דבר כלשהו, או שזה חייב להיות בלתי מותנה לחלוטין?? הרבה תודה!!

שיר ורד

New member
תשובות

שאלות חשובות
בהמשך לתכתובת שניהלתי עם שיר ורד כאן לםני כשבוע, אני חוזרת ומבקשת כמה תשובות. אני רואה שאין בידי מנוס מתביעה נגד מעסיקיי, ואני תוהה מי יכול לעזור לי להגיש את התביעה? לנסח אותה? צריך עו"ד לשם כך? צריך להוריד את הטפסים מהאתר ולהדפיס עליהם את התביעה או לכתוב בכתב-יד? גום.. מעסיקיי טסים לחו"ל עוד יומיים. האם אני חייבת למסור להם את זה אישית ביד לפני כן? האם אפשר לתבוע אותם בעודם בחו"ל? ושאלה אחרונה - האם לפי החוק הם יכולים להתנות קבלת מכתב פיטורין בחתימה שלי על דבר כלשהו, או שזה חייב להיות בלתי מותנה לחלוטין?? הרבה תודה!!
תשובות
לא חייבים עו"ד לשם הגשת תביעה. בתביעות מסובכות רצוי לקחת עו"ד, בתביעות פשוטות , בדרך כלל חבל על הכסף. טפסים אפשר להוריד מהאתר או לקחת בבית הדין. אין צורך להדפיס את התביעה , אפשר לכתוב בכתב יד קרי (ולצלם צילומים ברורים ). אפשר להעזר בסטודנטים למשפטים הנמצאים בבית הדין, לניסוח כתב התביעה. בית הדין שולח את כתב התביעה לכתובת של המעסיק כפי שאת מציינת בכתב התביעה. אם המעסיק בחו"ל זו בעיה שלו, במידה שלא יתייצב במועד המשפט שנקבע, עשוי בית הדין לפסוק במעמד צד אחד. במקרה כזה, רשאי הצד השני, להגיש בקשה לביטול פסק הדין תוך שהוא מנמק את סיבת ההעדרותו. במידה והחברה נסגרה ומנהליה נעדרו מהארץ לתקופה ארוכה , זו יכולה להיות עילה לביטול פסק דין במעמד צד אחד ולקיום משפט חוזר. אם המעסיק נעדר מהארץ לתקופה ארוכה, הוא רשאי גם להגיש בקשה לדחיית מועד הדיון, לעיתים רבות יאשר בית הדין בקשה כזו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה