שאלות ירוקות.

שאלות ירוקות.

מז"ט על הפורום. בהחלט רעיון חשוב המקדם את רמת חשיפת הציבור למפלגתכם. לצערי, את דעתי איני משנה עדיין, והיא שצריך מפלגת ירוקים אמיתית בכנסת. נכון להיום אתם עדיין מתנהגים כמפלגה חובבנית של ילדים חביבים, וכפי שכבר ציינתי דרור, אני הרבה יותר מחושש לנזק לו אתם מסוגלים. הנושאים בוערים ורגישים מידי מכדי שחבורתכם החביבה והלא מקצועית תיגע בהם. שוב אציין- יותר מאשמח לטעות. ראשית אשמח אם שאלותי באירוח מס' 2 שלכם (שכנאי) לא ימרחו, ואכן תעסוק/סקו בהם ברצינות (רוצה לומר, האם תוכל לנסות להתמודד עם תשובות לשאלותי). שנית- מכיוון שככל הנראה- הן ממצעכם העדכני, הן מרשימתכם הסלבריטאית (אנטיטזה וזילות ההייתחסות לתחום!), והן מחוסר בקיאותכם בנושא (נדמה כאילו אתם אוהבים לירות סיסמאות ללא בשר), ככל הנראה לא אצביע לכם בבחירות אלו. היו מוכנים- בתקופה שלאחר הבחירות הקרובות, ככל הנראה נתחיל יחד להערך לבחירות הבאות- נתחיל=אנחנו. הירוקים ו"הירוקים" יחד. כל קול חשוב, אבל חשוב שהירוקים יהיו ירוקים ולא בכאילו או כמעט! הנה כמה שאלות מאירוח הדס שכנאי בפורום שמירת טבע. האם נוכל לפתח דיון על הנקודות? (האם אתה/תם בקיאים ומכירים את הנושאים האלו?). השאלות אינן פשוטות והנושא אינו שחור לבן. לכל דבר כיום יש משמעות. על מנת להנהיג, חשוב להיות בקיאים (אם לא תהיו כאלו נאלץ להפוך עולמות ולעשותכם כאלו). אתם מתיימרים לייצג אותנו ולטפל בנושאים החשובים לנו! סופי צדקה???

../images/Emo140.gif ברוך הבא ../images/Emo18.gif

עיט אני שמח שאתה כאן, גם אין לנו בעיה לשמוע ביקרות, אבל אם אתה רוצה לקבל התייחסות אני מבקש שלא תשמש בשפה מלגלגת ומתנשאת. ראשית אני חייב להתקומם על המונח חובבים שהענקת לנו, פאר והדס הם פוליטיקאים מנוסים ביותר, עם קשרים ענפים באקדמיה וארגוני הסביבה. בפאר חבר זה שנים בועדה לתכנון ובניה של ת"א. אתה אומר שאתה יותר ירוק מהירוקים, גם לשיטתך רצוי מאוד שהירוקים יהיו בכנסת. א. כשהירוקים יהיו בכנסת, כל תפקידם יהיה להקשיב לך ולירוקים אחרים. על זה בדיוק המקבלים הנבחרים שלנו כספי ציבור, גם שלך. ב. כוח אלוקטורלי לירוקים יגרום גם למפלגת מתחרות להיות יותר קשובים לאנשים שהם יותר ירוקים מהירוקים. ג. גם התקשורת תהיה יותר קשובה לך זה הרי סיפור טוב שיש מישהו שהוא יותר ירוק מהירוקים שבכנסת. אבל אם לא נהיה בכנסת אני בספק אם מישהו בכלל יקשיב לך! אנחנו לא מתעלמים ממך, אתה מזמן לשאול שאלות, לא בצורה של מבחן אלא בצורה עניינת. אני מבקש שאם אתה שאול שאלה בנושא ממוקד שאינו נחלת כלל הציבור תוסיף רקע לשאלתך שגולשים אחרים פורום יבינו. תודה, דרור

דרור- אל תרגיז!!

השפה המלגלגת שלי התפתחה ומתפתחת מתשובותיכם הלא ענייניות! איני כזה! אנא ענה/ו לי על כמה שאלות ובואו יחד נפתח דיון. שוב, החשש שלי הוא ניסיון חובבני שלכם לתת פתרונות לא עניינים לנושאים האלו, במידה ותקבלו מנדט לכך. אינכם רעים וכוונתכם טובה, אני בטוח. כתב אישום בוטל- מאמין (איני מחפש אתכם!- עוד לא הבנתי למה יו"ר של מפלגת סביבה, צריך להחזיק וילת קייט בקיסריה, אבל- מדינה דמוקרטית! זכותו. איש עם כסף יעשה בו כרצונו). מה דעתכם על רמת חובב? העברת חירייה לנגב? הבעיה הבדואית? 3 נושאים ראשוניים שכ"ירוקים" תצטרכו לעסוק בהם כ-S.O.S. הכנסת היא ממלכתית, ותפקידה לטפל גם באזורים שמעבר לתחומה המוניציפלי של ת"א. על בסיס מה מושתתת דעתם של פאר ושכנאי? לא מבטל, אבל איני יודע. אמור לי- היית נותן לאדם שאינו בקיא בתחומים להנהיג אותך? הנה, יצאתי לכמה שירשורים חדשים.

אנחנו בקיאים בתחום

הנושאים המרכזיים שמפלגת הירוקים תפעל בכנסת הם: 1. חופים ושטחים פתוחים 2. הקטנת זיהום האוויר מתחבורה והפסקת זיהום הים 3. טיפול בנושא אנטנות סלולאריות לגבי רמת חובב אנחנו נפעל שכל המפעל במקום יפעלו בתקנים אירופיים. לגבי חרייה, מדובר בעובדה מוגמרת, ההחלטה התקבלה בזמנו של רפאל, אנחנו נפעל להקטנת כמות הפסולת שמוטמנת ע"י עידוד של מחזור, ברור שמדובר תהליך ארוך טווח אבל הוא צריך להתחיל בנקודה מסיומת ואם נהיה בכנסת תהליך זה אכן יתחיל! לגבי הבדאים לא מדבור בבעיה סביבתית אלא בבעיה יותר חברתית עם השלכות סביבתיות. אנו בהחלט נפעל שצעירים מן העדה הבדאיות ישתלבו במערך שמירת הטבע במקום מגוריהם ע"י שירות לאומי למען הסביבה והטבע. תודה, דרור

דרור- התחלתי להפריד את השאלות

מקווה שיתפתח מכך דבר מה רציני. חירייה ודודאים היא אכן עובדה זמנית לרגע זה (דחיקת הבעיה הצידה לעת עתה). הבעיה החברתית בעדה הבדואית אינה האישיו לצורך העניין, ומאחל לכם לא להכנס לביצה הטובענית הזו (נסה ליישב ביישוב אחד את אבו-סולוב, תרבין א-סנה עזזמה וז'נביב). אשמח לשמוע את משנתכם בנושא -דרור, אם אינך מכיר אין דבר. גם אני רחוק מלהכיר הכל. בכל זאת, אתם כמפלגה בוודאי בעלי עמדה מבוססת בתחום זה (אחת הבעיות הגדולות כיום המאיימות על השטחים פתוחים!) אני מדבר על הבעיה הסביבתית בהרגלי ומסורת הבדואים (צייד, אשפה וכו'). אני מדבר על מלחמת הקרקעות ביננו (היהודים) אליהם (הבדווים). וכן הלאה. נושא סבוך ובעייתי בפן הסביבתי -בשטחים נרחבים בפזורה למשל, אין אפילו שירותי פינוי אשפה, מכיוון שמדובר ביישוב שאינו מוכר. אני משער שלא תרצו לאשר הקמת הישובים ע"פ צרכי ורצונות השבטים השונים, ואני משער שאתם כבר בעלי עמדה מבוססת בנושא. מצד שני- פינוי והריסת מבנים של בני מיעוטים?

bhr11

New member
שמע, אני לא מבין מה אתה מתנפל עליו

ברור שאתה שולט בנושאים שאתה מדבר עליהם, ואני מנחש שיש לך ידע קצת יותר נרחב בתחומים הספציפים האלה מאשר למועמדי הירוקים. אבל מה הטעם להתנפל על המפלגה היחידה שבכלל אכפת לה ממה שאתה אומר? אני לא מצפה מאנשי ציבור שיהיו סופרמנים, שגם מומחים לכל הנושאים הירוקים וגם מתעסקים בפוליטיקה וגם מדברים עם התקשורת וגם יושבים בחוגי בית עם פעילים. בעולם האמיתי בסופו של דבר אתה בוחר במפלגה שהכי קרובה לעקרונות שלך, ומקוה שהנציגים שלה יהיו מסורים לטובת הנושא, ועם קצת מזל גם אנשים ישרים ומוכשרים באופן כללי. כל הנסיונות להראות שאתם "ירוקים יותר מהירוקים" נראים לי ילדותיים. אולי זה נכון, אז מה? הרי אין לי אפשרות לבחור בך לכנסת ולא ב"שפם המקובלים".

אנסה להסביר בקצרה

כיוון שתם זמני וצריך לזוז (אחזור!). הנושאים הסביבתיים דורשים תמיכה מכל הקשת החברתית במדינה ללא ספק! מפלגה היא נבחרי/מנהיגי ציבור הנשלחים על ידו לתת את הדעת ולהציב פתרונות נכונים לבעיות מהן מוטרד ציבור זה. חשוב שמפלגה כזו אשר מייצגת את הנושא החשוב (לדעתי) בארץ, תהיה מסוגלת לשבת במוקדי כח ולתת את הפתרונות הנכונים. לצורך כך חשובים 2 דברים- 1- בקיאות בכל הנושאים הרלוונטיים!!! (המפלגה תצטרך, באם תצלח דרכה להגיע למשכן, לתת דעתה בתחומים אלו. הרי אלו הנושאים!). 2- אסרטיביות ומנהיגות. מי שאינו בקיא בתחום לא יכול להנהיג! כיוון שאיני מכיר את מועמדי המפלגה, אשמח לדעת עמדתם בנושאים. שוב- הם מתיימרים לתת את הפתרונות לנושאים האלו, בוועדות בהן יישבו! מתנפל? לא! רק מנסה להבין...

קבלת החלטות ומציאת פתרונות

ברור לכולם שהיקף האדיר של הבעיות הסביבתיות בישראל הוא משימה רבת שנים ורבת עשייה של כל הקהילה הסביבתית. אנחנו בהחלט מודעים לעבודה שאין לנו פתרונות קסם לכל הבעיות הסביבתיות של ישראל. אבל אנחנו יודעים שהיום שבאים להחליט על פתרונות בכל התחומים השיקולים הסביבתיים עפים מהחלון ממש בהתחלה. עצם הייתנו במעגל קבלת החלטות תשנה את התמונה, שיקולים סביבתיים ישארו על השולחן ויטפלו. אנחנו לא מתימרים לספק פתרונות לכל דבר ועניין מראש, אנחנו אומרים שיש לנו ניסיון בלהכניס שיקולים סביבתים למערכת קבלת החלטות. ולא רק זאת אנו נהיה קשובים ונשתף פעולה עם הקהילה הסביבתית בישראל. כמו שאנו עושים כיום. תודה, דרור תודה, דרור

אני משער שאת המונח

green wash אתה מכיר. אם אינכם שולטים בנושאים הגדולים (לא שאלתי שאלות "שוליים"), כיצד תבחינו שלא משחקים בכם? החלטה לגבי המשך הפעלת רמת חובב למשל- האם תוכל לפרט מה הם אותם תקנים אירופים עליהם אתה מדבר? הרי יתנו לכם לחוות דעה כמייצגים שלי ושכמותי. אם אינכם בקיאים במה טוב ומה לא, אם אינכם מכירים את מורכבות הנושא, כיצד תוכלו לייצג את עמדתנו?

8orian

New member
לא מתאימים?

האם צחי הנגבי מתאים יותר לתפקיד שר לאיכות הסביבה? מאשר פאר ויסנר שנלחם על העניין שנים

איני מבין מה צחי הנגבי עושה בכנסת!

צחי הנגבי הציע לא מעט פתרונות סביבתיים לבעיות בהן נתקל. פתרונות עקומים לחלוטין (וכיאה להנגבי, אף לוו בטעם של תחמיץ), אבל פתרונות. פאר וייסנר הוא סיסמא מבחינתי. לא מצליח להבין מה פועלו, הבנתו, וכיצד ינהיג את הנושאים הסביבתיים בכנסת. =לא מכיר אותו... =הימור מסוכן). מכיוון שאיני מצליח להבין מי הוא ומה הבנתו, קשה לי להצביע לו כרגע. מדוע שפתרונות שיציע יהיו הנכונים? מדוע שלא יציע פתרונות לא נכונים (שכוונתם טובה אבל משמעותם הרסנית)? נכון לרגע זה איני שומע אפילו רעיונות לפתרונות. זו בדיוק התקופה (טרום בחירות) בה צריכים המועמדים לירות פתרונות. מה החשש? כפי שכבר הסברתי- מפלגת "הירוקים" היא מעין תעודת הכשר. דעתה בנושא כלשהו מהווה/תהווה חיזוק לכאן או לכאן. אם לא בטוח שדעתה תהווה חיזוק "לכאן"= מסוכן מידי. איך אמרו פעם חכמים? -יש ספק? אין ספק!

ערב טוב לכולם.

אשמח עם נפתח דיון בנושא רמת חובב. מה בכוונת מפלגת הירוקים לעשות בנידון?

aquila chrysaetos מעלה כאן

נושאים חשובים שיש לתת עליהם את הדעת, ולדעת לענות עליהם בהצעת פתרונות הולמים. אל תפגינו שאתם "ירוקים" (חסרי נסיון) תנו דעתכם על כך!!!

ברוכה הבאה

אנחנו לא חסרי ניסיון כלל, אנחנו כבר 8 שנים מעורבים במערכות קבלת החלטות. ברור לכלום שהיקף הנושאים הסביבתים הוא עצום וסבוך. יש נושאים שאנחנו חזקים בהם ויש לנו להם רעיונות לפתרונות ויש נושאים אחרים שפחות. בכל אופן אנחנו לא פועלים בחלל ריק יש לנו קשרים ענפים ברוב ארגוני הסביבה בישראל. ואנחנו יודעים היכן להתייעץ ויודעים לשאול את השאולת הנכנות שנושא סבוך בא לפתחנו. תודה, דרור

סלח לי על שחצנותי?

כפי שאתה מתאר לעצמך, לי יש קשרים ענפים בכל הארגונים הסביבתיים המשמעותיים בארץ (לא "קשרי צחי הנגבי" אלא קשרי עבודה). ארגונים משמעותיים? רט"ג, חלה"ט, אט"ד, חיים וסביבה, בעבר "מגמה ירוקה" ועוד. אני גם עומד מאחורי הקמת מס' ארגונים "מקומיים" שעסקו בשעתו באופן פרטני בבעיה ספציפית. כל הארגונים האלו מרגישים כיום כמוני, בכל הקשור אליכם. היקף הנושאים הסביבתיים הוא עצום וסבוך, אין לו פתרונות קסם, ועד כאן סיסמאות. מה שכן יש, הוא כיוון כללי מוסכם, והצעות לפתרונות (על כך ניתן בהחלט לפתח דיון). 8 שנים הן רזומה מספיק, אני משער, כדי לתת חוו"ד מבוססת ואיתנה לגבי איתור הבעיות ורעיונות כלליים לפתרונן. קשה לי מאוד להבין למה אתה/תם מתחמקים כ"כ באלגנטיות מלעסוק (דיון!) בנושאים? דרור- כפי שציין זאת לפני זמן לא רב יובל ספיר (בוטנאי מדופלם), הרי לא אמורה להיות לכם בעיה לגייס קהל רב של אנשי מדע וטבע, ושורת מעריציהם. אנשים אלו, היו מעמידים לצידנו לא מעט מצביעים. מצביעים אלו ככל הנראה לא יצביעו בעד רחוב סומסום!

לא יודע מי אתה ואיזה נוצת את מתהדר

לא יודע איזה אירוגנים הקמת ועם מי דיברת, ולמה החלטה לייצג את האירוגנים האלו כאן. גם לא ברור למה אתה מדבר בשמו של יובל, שהוא נמצא בפורום הזה?!?!? אנחנו עובדים באופן יומיומי אם אנשי אקדמיה וארגוני הסביבה, זאת עובדה שמלל מתלהם בפורום אינו יכול לשנותה. כפי שאמרתי מבחני ידע לשם ניגוח לא יזכו למענה! עיט, אתה מתבקש לא להשתמש בשפה מלגלגת. הודעות מלגלגות פשוט ימחקו! תודה, דרור

איני מייצג איש!

ייצגתי אולי את ההתייחסות הרווחת כלפיכם בארגונים האלו. איני מדבר בשמו של יובל, וחבל לי שאינו פעיל כאן יותר (לדעתי מדובר ברמז, אבל אתן ליובל את הבמה). שאלתי כבר מס' פעמים? מי הם אנשי האקדמיה? ע"ס מה ומי דעותיכם מסתמכות? דרור, הצג לי מס' אנשים כאלו, ואתמוך בכם! עובדים באופן יומיומי עם אנשי אקדמיה וסביבה? מי הם קיבינימט! העוסקים בתחום זה בארץ אינם אנשי שב"כ! ציינו מי הם. רק יכול להוסיף למעמדיכם! לא לגרוע!! כפי שכבר ציינתי- לדעתי כן חשוב שתהיה מפלגת "ירוקים" טובה וחזקה בכנסת. לצערי, אתם מתחמקים כל הזמן, ובצורה כזו אסור לכם להיות שם! מי אתם? בצורה כזו, באמת חבל על כל קול. לשלוח מסר ליובל שיחזור?

זאת פשוט התנצחות מיותרת

תשמע כל נושא שאנו עוסקים בו אנו לומדים אותו לעמוק קוראים מאמרים מדעיים ומתייעצים עם מומחים בתחום. אני ממליץ לך לקרא את המאמר הזה בנושא החוף שתבין את היקף הידע שנצבר בנושא. אם אתה חושב שדברים מהוטיים נעשים במפלגת הירוקים כלאחר יד אתה טועה ביותר. תודה, דרור

רמז?

הסיבה שאני לא פעיל כאן יותר מדי היא (א) כי אין לי הרבה זמן, ו(ב)את הזמן הפנוי שיש לי אני מעדיף לבזבז על חיזוק החלק ה"ירוק" של המפלגה, ולא בהתנצחות פוליטיות.

כמה וכמה פעמים הוזכרה כאן מועמדותה

של סופי צדקה. כמועמדת היא צריכה להציג את דעותיה ועמדותיה בנושאים הירוקים. וכך גם היתר. כדי לרכוש את אמון הציבור צריך ללעבוד. אין בררה

למעלה