שאלות ירוקות.

היועצים של מפלגת הירוקים

אקילה שלום מפלגת הירוקים פועלת במישורים רבים. הפעילות הציבורית נובעת מחיבור בין אנשים בעלי ידע כמו גם אנשים מן האקדמיה, אנשים העוסקים בתחום עריכת הדין והמשפט וכן , החברה האזרחית. אנו עובדים בשת"פ עם מוסד שמואל נאמן מן הטכניון, עם ד"ר נעם גרסל מאסיף אסטרטגיות ועם כל הצוות שלו, עם הצוות המוביל של אט"ד על כל מגוון הידע והפעילות שלהם. מבחינת החברה האזרחית אנו פועלים עם כל ארגוני הסביבה לרבות חיים וסביבה, החבל"ט מגמה ירוקה ועוד. מבחינת משפטית אנו עובדים עם כמה בינהם עורך דין רם דקל , ועם מקסים ליפקין . לעיתים אנו פונים בשאלות מקצועיות למשרדי הממשלה השונים כשהראשי שבהם הוא המשרד לאיכות הסביבה בעיקר לצוות המקצועי. בנושאי חוף פנינו לכמות רצינית של פרופסורים באקדמיה; הרשימה ארוכה מאוד!!! לעיתים אנו מבצעים תחקיר בעצמנו באמצעות האינטרנט!! כלי מדהים, בטוח שגם אתה פועל כך!! אני מציעה לך להגיע למשרדי בעיריית תל אביב ולהתרשם מן הספריה שלנו המתעדת את כל הפעילות, הבגצים, בתי המשפט ושאר התחומים בהם אנו פעילים. להערכתי פעלתי בעניין כ- 70 נושאים שונים בשנים האחרונות!!! בברכה הדס שכנאי מזכל

אהלן הדס

נעים לראות תגובה עניינית שאינה מסובבת. תודה. לאחר הבחירות אני מאמין שנשב על כוס קפה, לראות היכן ניתן לסייע. חשוב לי לתמוך במפלגת ירוקים רצינית וטובה שתעסוק בתחום ותהיה מסוגלת לתת פתרונות. לאחר הבחירות= לקראת הבחירות הבאות (אני משער שיערכו בעוד כשנה וחצי...). תודה על תגובתך. אשמח אם נצליח לנהל שיחה תרבותית וטובה "בהמשך הפורום".

אני די מסכים עם עיט

לשמחתי, אני לא צריך להתלבט על מפלגה בבחירות - אני בחו"ל. אבל אני חושב שצריכה להיות מפלגה ירוקה בכנסת. נכון להיום - אין מפלגה ירוקה. מצטער, אבל ברשימת המפלגה לכנסת אני רואה פעיל סביבתי וחצי (לא, דרור. אתה השלם, לא החצי.). בוא נראה מי ברשימה: 1. תעשיין ויצואן (לשעבר) 2. יועצת סביבתית (
למרות שאיכזבה בארוח בפורום ש"ט) 3. גולש גלים 4. רופא(?) אלטרנטיבי(?) 5. כוכבת ילדים עם עבר מחשיד בביולוגיה 6. פעיל סביבתי 7. אומנית נו, באמת.... אם יש עבודה יומיומית עם אנשי אקדמיה - תספר קצת יותר (אני לא נחשב אקדמיה). וגם אם כן - מעט מדי ומאוחר מדי. לפי המצע נראה שאין חשיבה רצינית ומעמיקה על הרבה מאד דברים. עד כמה שאני שומע מאנשי הטבע והאקדמיה הרלוונטיים, אין תמיכה במפלגת הירוקים. זה מחוז הבחירה הטבעי שלכם. לא ילדי הזב"ח.

באשר ל"ילדי הזב"ח"...

גם תמיכתם של אלה אינה נתונה כמובנת מאליה למפלגת הירוקים. לשיטתי, מן הראוי לפזר אנשי זב"ח רבים ככל האפשר במפלגות השונות, ממש כפי שיש לעשות בענייני סביבה וטבע. לעתים הייו אלה אותם האנשים, ולעתים אנשים אחרים לגמרי. ושוב אומר את שאמרתי בעבר מעל במות אחרות: עצם העובדה שפעילי הזב"ח לרוב צעירים ונטולי הכשרה אקדמית, אינו הופך אותם לפחות "צודקים" או ראויים להיאבק מאשר פעילי הסביבה או שמירת הטבע.

מכיר את ההבדל בין "צודק" ל"חכם"?

ידע אקדמי הוא ערובה (בדרך כלל) לחשיבה ביקורתית רציונלית שמסתמכת על עובדות. לעומת פעילות נוער שהמניעים שלה מגיעים מהבטן ונסמכים על רגשות, ידע אקדמי מאפשר ניתוח של המצב והגעה למסקנות על סמך שקלול כל הגורמים. הייתי שמח אם פעילי הזב"ח היו משתמשים בלהט הנעורים שלהם לסייע במאבקים שמונחים ע"י שיקולים מדעיים ורציונליים. כל זה בלי לזלזל חלילה במאבק על זכויות בע"ח שהוא - רגשית - מובן, ומבחינת שמירת הטבע והסביבה חסר כל ערך ברובו, ולפעמים גם פוגע. (ואשמח אם לא יתחיל על זה דיון).

לגבי מפלגה אחת או הרבה ח"כים ירוקים

לא ניהלנו על זה דיון פעם? אולי צריך גם וגם? ח"כים עם נטיה חיובית לסביבה, עם גיבוי של מפלגה "סקטוריאלית".

יכול להיות שכבר דנו בזה

אני לא ממש זוכר. מכל מקום, זוהי בהחלט הבמה (פורום מפלגת הירוקים) לנסות ולנהל שוב את הדיון הזה, לדעתי. לגבי הצעתך - צריך גם וגם - היא נכונה במצב אוטופי, של כנסת עם רוב ירוק מוצק. אבל היום, אינך יכול לרקוד על שתי החתונות. אני חושב שזה צריך להיות שיקול מנחה בקבלת ההחלטות של כל אחד מאיתנו: האם אני מעדיף מפלגה ירוקה שלא בהכרח תהיהי בכנסת, או שאני מעדיף יצירת לובי חזק במפלגה שלבטח תיכנס לכנסת? דרך הפעולה בכל אחת מהאפשרויות היא הפוכה. אם החלטתי שרצוני במפלגה שכולה ירוקה, עליי להתפקד למפלגת הירוקים (נניח, לצורך הדיון), להיות פעיל בשטח או בכל תחום נדרש אחר, ולנסות לקדם עד כמה שאפשר את כניסתה לכנסת ואת הגדלת כוחה. לעומת זאת, אם בחרתי לנסות ולקדם את התחום מתוך מפלגה גדולה יותר (מפלגץ הסגולים, נניח), עליי להתפקד לסגולים, לסייע למועמדים ירוקים להתברג גבוה בפריימריס, ולפעול למען המפלגה הסגולה במערכת הבחירות למען תשיג כמות מנדטים גדולה ככל האפשר. אינני יכול לפעול למען הירוקים ולמען הסגולים במקביל, עליי לבחור באיזו דרך אני תומך. מטרתו של הירוק מתוך מפלגת הסגולים, הוא שיכנסו לכנסת ירוקים גם ממפלגת האדומים וממפלגת הכחולים וממפלגת הצהובים.

Volland

New member
מצטרף לאחת השאלות

מעבר לכל הנושאים הסביבתיים החשובים שהעלה כאן עיט, באמת הוא הזכיר גם משהו שהציק לי - מה הקטע עם מועמדי הצעצוע? מה סופי צדקה עושה ברשימה? ועכשיו פתאום אני שומע גם על אורנה בנאי?... אני דוקא חושב עליכם כעל מפלגה רצינית, לכן אשמח להסבר מניח את הדעת.

שפם המקובלים,

אני מכיר אותך מפורום אחר, שם התגאית בהיותך אוטודידקט והבעת דעה נחרצת שלילית על מערכת החינוך. למה פתאום מפריע לך הציון של סופי צדקה בביולוגיה? פתאום אתה סומך על שיפוטה של מערכת החינוך? מוזר מאוד.

אולי לא הבנת מה שכתבתי.

קודם כל לגבי החתימה הקודמת שלי- היא לא היתה התגאות בהיותי אוטודידקט אלא ביקורת על מורי שעשוני כזה. וביחס לזה שאני סומך על השיפוט של מערכת החינוך- צדקה טוענת שמה שהפריע לה להצליח בביולוגיה זה הניסויים בבעלי חיים. במערכת החינוך לא נעשים כמעט ניסויים בבעלי חיים, מקסימום ניתוח צפרדע אחת במשך כל התיכון. ייתרה מזו, למדתי ביולוגיה באוניברסיטה וגם תרגלתי במשך שנתיים בקורס החובה היחיד בו מנתחים בעלי חיים. הנה רשימת ה"קטילות" המלאה שלי (אם כי את הכרישים קיבלתי מומתים, וכן את החולדה כאשר אני למדתי), להוציא ניסויים שעשיתי בהנחיית המנחה שלי: תואר ראשון- 0.5 כריש, 0.5 חולדה, 0.5 צפרדע, 0.5 חגב, 0.5 סרטן ארוך בטן(את כולם ניתחתי עם בת הזוג למעבדה). בתור מדריך מעבדה באותו קורס, 3 קבוצות מדי שנה, בכל קבוצה 6 זוגות סטודנטים- אותו מספר בעלי חיים, מלבד חולדות וצפרדעים (הפעם נאלצתי להמית בעצמי) אותם ניתח המדריך במעבדה (אני) בלבד. בקיצור, ניסויים בבעלי חיים אינם סיבה לאי- הצלחה בביולוגיה. יותר סביר חוסר עניין- ואני מצפה ממי שרוצה לייצג אותי במפלגה המתיימרת להגן על הטבע להתעניין גם בביולוגיה.

מצטרף לברכות

גם אני מבטיח להציץ (ולהגיב) בפורום מפעם לפעם, לפחות עד הבחירות. כזה אני, נסחף אחרי כל תנועה המונית מפורום לפורום... למען הסר ספק, אציג כבר עכשיו את עמדתי: על התנועה הסביבתית להתמקד ב"פיזור" אנשי סביבה בכל המפלגות, על ידי בניית לובי תוך-מפלגתי חזק בכל מפלגה. השקעה מקסימלית במפלגת נישה קטנה (שסיכוייה לעבור את אחוז החסימה מוטלים בספק), מיותרת לנוכח חשיבות הנושא ודחיפות הטיפול בו.

ברוך הבא ../images/Emo140.gif

בזמנו היו לנו ויכחים בנושא בפורום איכות סביבה בYNET. בעיקר עם עו"ד עמנואל ויזר שהוא חבר מרכז ליכוד. לדעתי סיכוי ההצלחה של גישה זו הם אפסיים, אם תבדוק איזה קבוצות לחץ הם חזקות. תראה שאלו הקבוצות שמריווחות ממשאבי המדינה. ולכן יש להם אינטרס ישיר להתארגן בקבוצת לחץ. ואילו קובצת לחץ של איכות הסביבה, שאין להם אינטרס ישיר אלא אינטרס הפוך של שימוש חסכוני במשבאים וכו' סיכוי ההישרדות שלה קלושים. תודה, דרור

למעלה