שאלה לגאוני הפורום
ידידה טובה שלי צמחונית וטבעונית מזה 15 שנה (!). עד כאן הכל טוב ויפה.. אולם, יש לה בעיה של תת-פעילות בבלוטת התריס. היא נוטלת כדורים (אינני יודע בדיוק מאיזה סוג) שמווסתים (או לפחות, אמורים לווסת) את ההורמונים הקשורים לבלוטה. היא טוענת שיש לה תנודות בפעילות הבלוטה ולכן היא מדי פעם משנה את המינון (בשינויים קטנים) באופן עצמאי. עד כאן, עדיין, הכל היה טוב ויפה. אולם בסופו של דבר היא סובלת מחולשות רבות, כאבים בגוף ולמעשה כל (או כמעט כל) התסמינים הקשורים בתת-פעילות של הבלוטה. נסיונות נואשים שלה לבקש עזרה רפואית מקופות החולים הסתיימו במשפטים כגון: זה טבעי בגיל שלך (היא בת 50) . אולם לדעתינו אין הדבר טבעי כלל וכלל. לפני מספר ימים היא החליטה ללכת לתזונתאית (תזונאית?) פרטית. התזונאית שינתה לה כמובן את כל התפריט. אמרה לה לאכול כל מיני דברים שהיא לא אכלה בעבר (כגון ביצים וחלב) ולמעט בדברים אחרים שהיא כן אכלה, כגון לחם ועדשים. כמו כן היא אמרה לה לאכול דגים (כנראה בגלל היוד) וכשנשאלה אם אכילת אצות אינה מספקת, ענתה בתשובה שלילית. אני, בעקבות טבעונותי (הכמעט עיקשת, לפעמים) מיהרתי לקטול את התזונאית. אולם ידידתי הטובה החליטה לנסות את הצעתה של התזונאית לשבועיים. היא אכלה כמה ביצים, אכלה כמה יוגורטים, ואפילו לעסה דג (!). למרות כל הגועל שבדבר, היא טוענת שהרגישה שהגוף שלה קיבל משהו שהיא הכחישה שהיה חסר לו כל אותם שנים. אני לא ממש מבין גדול בבלוטת התריס. קראתי על זה בכל מיני מקומות, אבל פיתרון לבעיה אין לי. אני נוטה להאמין שיש פיתרון לבעייה שלה מן הצומח. וגם אם אין, מישהו נורא חכם יצטרך לשכנע אותי שהוא לא קיים בשביל שאני אוכל לסלוח לה בקשר למה שאכלה (כן, עד כדי כך). האם אצות באמת לא יכולות לספק את כמות היוד הדרושה? האם אני צריך להמשיך להחרים את התזונאית? האם כל תזונאי שמטיף לאכילת בשר, דגים ביצים חלב דבש וכל שאר הדברים שאנחנו לא אוכלים יש להחרימו מיד? אני רק רוצה לומר שאני טבעוני וצמחוני יחיד במשפחתי (אם כי אינני גר עוד עם ההורים). אני רגיל לראות עוף על הצלחת (של מישהו אחר) ולא רק עוף. אולם ידידתי הטובה תמיד היתה עבורי איזה פתח לנאורות, מודל מסויים לחיקוי ולהערצה, ולעיתים גם משענתי האחרונה. זה ההסבר הטוב ביותר שיכולתי למצוא להשפעה הגדולה של הדברים עלי. אנא, הצילו אותי אותה ואת דגי הטונה האומללים. אגב, מה זה dolphin friendly ואיפה אפשר להשיג את זה? (לא שאני מתכוון לקנות)