שאלות לגבי טבועונת

sarah

New member
שאלות לגבי טבועונת

שהיי
אני שרה ואני צמחונית כבר קרוב לשנה, בהתחלה היה לי דיי קשה כמו שבטח היה להרבה צמחונים מתחילים, להמנע מלאכול בשר אבל כיום הכל מסתדר לי מצויין. עתה אני שוקלת להפוך לטבעונית, לא החלטתי עדיין מפני שזה יהיה לי קשה עוד יותר לעמוד בהחלטה כזאת. כמה שאלות: 1)מישהו טבעוני פה היה קודם לכן חובב רציני של גבינות ומוצרי חלב אחרים? אם כן, אין הוא התמודד עם זה? 2)הסיבה שבגללה איני מעוניינת לאכול מוצרי חלב וביצים היא שאני נרתעת מההתעללות שנעשית בבעלי החיים האלה כדי להפיק מהם את הביצים/חלב, אז אם יש מוצרי חלב שאוכל לקנות בבטחון מלא שלבעלי החיים שמהם הופקו המוצרים היו חיים סבירים, אשמח לאכול אותם
מה הם? 3)אשמח לקבל מידע על תחליפים לחלב וגבינה זה הכל תודה מראש שרה
נ.ב.-סלחו לי על שגיעות הכתיב

sarah

New member
ועוד דבר אחד

אני מאוד היפוכנדרית ומאוד לא מחבבת בידקות דם, לפי מאמר שקראתי מומלץ לעשות בדיקת דם מדיי חצי שנה- אם לא עשה, האם אני מסכנת את עצמי? באעבה, שרה

האין זה אוקסימורן?

"אני מאוד היפוכונדרית ומאוד לא מחבבת בדיקות דם" אני אגיד את זה שוב. לא ניתן להקפיד על מערכת מאוזנת (והגוף הוא אכן מערכת) במידה ואין ביקורת שגרתית. ההמלצה המקובלת היא בדיקות אחת לחצי שנה. אבל כמו תמיד צריך לקחת בחשבון גורמיים אישיים, ואני אתן דוגמאות: * ערכת בדיקת דם וגילית מחזור בברזל. החלטת לשפר את התזונה שלך לתזונה עשירה בברזל בכדי לפתור את הבעיה. במקרה כזה לא תחכי עוד חצי שנה כדאי לראות האם יש שיפור במצב, יותר סביר להניח שתעשי את הבדיקה הבאה אחרי חודשיים. * כל ארבעת בדיקות הדם האחרונות שלך (אותן ערכת אחת לחצי שנה) יצאו תקינות לחלוטין, ולא היה שום שינוי משמעותי בתוצאות ביניהן. את מקפידה על תזונה מאוזנת ולא מתכננת לעשות שום שינוי משמעותי בתזונה שלך. במקרה כזה, אין סיבה להמשיך לעשות בדיקות דם אחת לחצי שנה (אלא אם בשביל השקט הנפשי ההיפוכנדרי שלך) ואפשר בהחלט לרדת לבדיקה אחת לשנה למשל.

Neta558

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo142.gif גם בשבילך!

כל השאלות שלך בעצם היו קשורות למוצרי חלב, אני מבינה שזה המכשול העיקרי שלך בדרך לטבעונות. אז קודם כל, זה רק אוכל...גם אם את נורא אוהבת מוצרי חלב עכשיו, במעבר לטבעונות מוצאים מאכלים אחרים שאוהבים, מובטח! ובקשר למוצרי חלב... אלון ממש לא אוהב את המילה "תחליפים", אני אשאיר לו להסביר שוב למה, כי הוא עושה את זה טוב יותר (אם כי בעצבנות קלה-אלון, לטיפולך...
) אם את מתכוונת למוצרים טבעוניים שיש להם טעם דומה למוצרים חלביים, הרי שהשוק רווי בכאלה. יש היום המון מוצרים, בעיקר מסויה וטופו, שמנסים לחקות את טעמו של החלב ומוצריו. את רובם אפשר למצוא בכל סופר, אם כי המחירים יקרים יותר ממוצרי החלב (בינתיים! חכו חכו...). משקאות סויה למיניהם, משקה אורז, יוגורטים מסויה, ממרחים מטופו בטעמים שונים... צריך פשוט לנסות, לטעום ולראות מה הכי טעים. כל אחד מוצא את המוצרים שהוא מעדיף, ולרוב גם את אלה שהוא שונא... לגבי מוצרי חלב "מוסריים".. אני לא מכירה חלב חופש, אולי יש כזה... בכל מקרה אני לא הייתי בונה על כך שזה הייה חלב שלא כרוך בהתעללות. כל תעשיה שמייצרת חלב תאלץ לקחת את העגל מאימו, כל תעשיה כזאת תהיה קשורה בודאי לתעשיות הבשר... בכל מקרה, המון המון בהצלחה!!

הומממ....

למה אני לא אוהב את המילה תחליפים? מהמילה תחליפים נגזר מכך שחלב, ביצים ובשר הם חלקים אינטגרליים מתזונה (כל תזונה) ומי שלא רוצה לאכול אותם למעשה פוגע בתזונה שלו. אבל יש בשבילו תחליפים... דברים שמספקים את כל מה שבשר, ביצים ו/או חלב סיפקו לו. זה לא נכון. תזונה צמחית היא התזונה הבריאה ביותר, אם נעשית בצורה נכונה. צורה נכונה לא אומרת לשמור על התזונה שקיימת כשאכלת בשר, ביצים ו/או חלב, ופשוט להחליף את הנ"ל ב"תחליפים". תזונה צמחית אומרת שאת מרכיבה לעצמך תזונה חדשה ושונה, שתטעים לטעם שלך ולאורח החיים שלך ותבוסס על דגנים, קטניות, פירות, ירקות אגוזים ושקדים. (כלומר, מזונות צמחיים). בתקווה בקרוב יעלה מאמר של דורון בנוגע ליסודות תזונתיים בתזונה הצמחית שיכלול את כל המרכיבים התזונתיים - מידע לגביהם - וכיצד ניתן להשיגם מתזונה צמחית. בינתיים, את מוזמנת לשאול שאלות ממוקדות יותר לגבי יסודות תזונתיים שאת חוששת לפתח מחסור לגביהם. ואנחנו ניתן לך עצות כיצד ניתן להשיגם ממקורות צמחיים.

sarah

New member
../images/Emo13.gif תודה

התוונתי לתחליפים המחקים את הטעם- שאותו אני מחבבת ביותר, של מוצרי חלב.
והאם רק נדמה לי או שאני מכירה אותך מפורום גאווה צעירה?
באעבה, שרה

HaMsTeR

New member
אני לא טבעונית,

בגלל שאני צמחונית, ואם אני אהפוך לטבעונית זה מאוד יסכן אותי (ככה רופאה אחת אמרה לחברה שלי שגם רצתה להיות טבעונית) ואני בגיל ממש בעייתי... אבל אני ממעיטה לאט לאט. בכל אופן, אני כמעט לא שותה חלב (לא בקורנפלקס, לא בשוקו ולא בנס קפה... רק תחליפים, אם בכלל.... מזל שבמכונה בבית ספר שלי זה עם תחליף חלב...). ודווקא לא מטעמים מוסריים.. זאת אומרת, כן, גם, אבל יותר בגלל שאני פשוט שונאת את הטעם של החלב. זה ממש מגעיל אותי. גיליתי שאני שונאת חלב רגיל בזכות חלב אורז. לפני המון זמן הייתי מצוננת, ואמא שלי לא רצתה שאני אשתה חלב רגיל, כי היא אמרה שזה מזיק... אז היא קנתה לי חלב אורז, וממש אהבתי את זה, ואז כבר הפסקתי להיות מצוננת, אבל התרגלתי לחלב אורז, ולפני כמה ימים ניסיתי לשתות חלב רגיל וזה היה לי ממש מגעיל
אז עכשיו אני לא שותה חלב רגיל... אבל אוכלת גבינות וכאלה... למרות שזה ממש תלוי בסוג, כי אני אוהבת ממש מעט סוגים...

../images/Emo46.gif רופאה מטופשת!

*אלון רץ במעגלים ורותח מזעם על איכות הרופאים בישראל!* אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל בתיאור כמה זה שטויות מה שהרופאה אמרה לידידה שלך! אוף! תזונה מאוזנת מן הצומח היא התזונה הבריאה ביותר בכל גיל. אני לא מסוגל לסבול את הסגידה שיש בעולם המערבי למה שרופאים אומרים, רופאים הם אינם אלוהים חיים, הם לא מבינים בכל הנושאים ובטח לא בנושאים של תזונה. עצות תזונה מקבלים מתזונאים, וגם אלו בערבון מוגבל. יש עקרון מאוד ברור לגבי "עובדות" מדעיות, זה שהן נכונות כל עוד לא הוכח אחרת. מרבית התזונאים כיום מכירים מחקרים תזונתיים ישנים, חלקם אפילו לא עדכניים. מעטים מהם מקפידים להתעדכן. הועדה של רופאים לרפואה אחראית (PCRM) ממליצה, בהסתמך על מחקרים רפואיים עדכניים שערכה על תזונה מן הצומח כהתזונה הבריאה ביותר, גם ואפילו בעיקר לילדים ד"ר בנג´ימין ספוק, אחד מרופאי הילדים הנחשבים המוצלחים ביותר בארה"ב, אשר כתב ספרים רבים בנוגע לעצות גידול לילדים. אומר כי תזונה מן הצומח (תזונה טבעונית) היא התזונה הטובה ביותר לגידול ילדים! בטווח הקצר היא יכולה למנוע מחלות כמו דלקות גרון, אף ואוזניים, מיגרנות, אקנה ובעיות עור שונות, עצירות, עודף גזים ועוד בטווח הארוך היא יכולה למנוע מחלות כמו עודף כולסטרול, התקפי לב, הסתיידות עורקים, אוסטרופורוזיס ועוד. במידה ואת שומרת על תזונה מאוזנת, לא תהיה שום פגיעה בצמיחה שלך (ויעידו כל 190 הס"מ גובה שלי), ותזונה טבעונית רק תטיב עימך. מה שכן, תזונה טבעונית היא תזונה שצריך לתכנן מראש. הישארי בפורום, קראי את המאמרים הרלוונטים בחלק המאמרים, שאלי שאלות, קראי תשובות ולאט לאט תתחילי לתכנן ולבנות לעצמך תזונה מן הצומח. הדפיסי לחברה שלך הודעה זו. או טוב יותר, שלחי לה קישור לפורום!

דורון ק

New member
ידעתי שתתחיל לרוץ

במעגלים מההודעה הזו
. ונכון תזונה צמחית נכונה היא טובה ומתאימה לכל גיל! וספיקינג על PCRM-אני מצרף לינק למחקר מעניין שעשו על ההיבט הכלכלי של צריכת בשר שזכה ליותר פרסום באופן יחסי ממחקרים אחרים שלהם.

../images/Emo122.gif

*אלון נופל על הפנים, עצם האף שלו נדחפת אחורה דוקרת את המוח - אלון מת* אני בטוח שאת מרגישה נורא טוב עם עצמך עכשיו, אה?!

Veggie John

New member
<רצה כל עוד רוחה בה

לגן העדן הטבעוני, משה את אלון באמצע טבילה בנהר עם נמפות יער צחקקניות ומחזירה אותו לחיים> עכשיו כן *חיוך מרושע*

HaMsTeR

New member
מוזר שאתה אומר שזה מונע דלקות גרון-

נראה לי שתפסתי דלקת
גרון
זה אחד הדברים הכי כואבים בעולם... וכל שנה, לפחות פעם אחת, אני ניאלצת להתמודד עם זה....
(בשנה שעברה זה קרה לי פעם אחת, בסוף ספטמבר ופעם אחת בסוף אוקטובר...)

כמה עצות כלליות...

אם את רוצה שהדלקת (בהנחה שזו באמת דלקת) גרון שלך תעבור בצורה המהירה ביותר אני ממליץ על הדברים הבאים: * שתי המון מים, וכשאני אומר המון, אני מתכוון ה-מ-ו-ן
, תציפי את עצמך בכמה שיותר מים... * הימנעי מישיבה במזגן לזמן ממושך. חישפי את עצמך כמה שיותר למזג האוויר שבחוץ. * התלבשי בהתאם למזג האוויר. הימנעי מלהרגיש קור או חום מוגזמים. (הגדרות נזילות, במיוחד מכיוון שאנשים שרגילים לרוב לשבת תחת קירור מרגישים חום קיצוני בטמפ´ שאינן חום קיצוני... אבל תנסי לזרום אם הכוונה שלי) * הימנעי מאנטיביוטיקה ומשככי כאבים! עם כל חוסר הנעימות, אל תגעי בדברים האלו. * במקרה של חום - *אל* תורידי אותו בשום צורה (לא מקלחת קרה, לא מגבת ולא שום דבר), דאגי לנטר אותו אבל (כוונתי היא למדוד אותו פעם ב כדי לוודא שאינו הופך להיות חום מוגזם). * השתדלי לישון הרבה אבל לא יותר מ 10-11 שעות כל פעם. * השתדלי להפעיל את הגוף, אבל לא לאמץ אותו. כלומר, תטיילי בחוץ - אבל אל תתחילי לעשות אימוני כושר. * הימנעי ממזון (כולל שתייה!) חם מדי או קר מדי! בניגוד למיתוס של משקאות חמים... * הרבי באכילת ירקות ופירות. אם תקפידי על עצות אלו, את צריכה להיות על הרגליים תוך יומיים-שלושה. הרבה מהעצות פה ד"א הן עצות יעילות גם לצורכי מניעה, לא רק טיפול.

שכחתי משהו חשוב...

בקטע של החום, במידה והוא הופך להיות חום מוגזם ביותר (39-40 מעלות צלזיוס) רצוי לנסות להוריד אותו... (עקרונית רק באזור ה 40-42 מעלות מתחיל להיווצר נזק ממשי לגוף, אבל כשאני נותן עצות לאחרים אני תמיד לוקח איזשהו מרחב סיכון, הרי כל אחד ותגובות הגוף שלו. אני הייתי לוקח את הסיכון על עצמי גם בטמפ´ גוף של 39-40 (אם כי הפעם האחרונה שהייתי חולה עם חום הייתה לפני 3 שנים נדמה לי...)

guruyaya

New member
מלחששים ש...

ישנו חלב בשם "חלב הרדוף", שהוא המקבילה החלבית של "ביצי חופש". מישהו יודע על זה?

ronelalala

New member
הרדוף

אני מניח שזה פשוט חלב, שמופק בהרדוף שזה מצפה, ליד מצפה עדי באיזור של שפרעם, הם עושים המון דברים טבעוניים, גם ירקות אורגניים, ולחם אורגני... :)) חברה טובה שלי עשתה שם שנת שירות בפנימיה האנטרופוסופית שלהם, ולמדה להכין גרנולה נפלאה... :)))

למעלה