שאלות לגבי טבועונת

תֶּשֶׁת

New member
1)

במקרה שלי, חלק מאוד גדול מהתפריט היה גבינת קוטג´. נהגתי לאכול כגביע ליום. למזלי ההורים שלי שיתפו איתי פעולה ועזרו לי למצוא תחליפים (מצטער, אבל הם באמת החליפו את מקומו של הקוטג´ בתפריט שלי), למרות שעד שמצאו הכריחו אותי לאכול את הגבינה. אני חושב שהסיכוי שלי להישאר טבעוני היה יותר קטן אם הייתי מוותר על המוצרים מן החי בבת אחת.
 
אין צורך בהתנצלות...

העובדה שבדוגמה נקודתית זו מצאת מוצר צמחי שהחליף בתזונה שלך את המוצר החלבי אינה פסולה. הבעיה מתחילה כאשר אתה שומר על אותה תזונה שהייתה לך כאשר צרכת מוצרי חלב וביצים ופשוט החלפת את מוצרי החלב והביצים במוצרי מן הצומח - במקרה כזה, התזונה שלך תהיה מאוד לא בריאה, ומאוד לא מאוזנת.
 

zooti

New member
תשובה על 1

אני טבעונית, והייתי חובבת רצינית של גבינות ומוצרי חלב. לא יודעת איך אני מתמודדת, בהתחלה היה קשה, אבל זה נהיה יותר קל. אני יכולה לעודד אותך, ולהגיד שאפשר למצוא טעמים שדומים למה שאהבתי קודם (כמו קוטג´ טופו. יאמי), ואפשר למצוא טעמים אחרים, שלא דומים למה שהיה קודם, אבל טעימים לא פחות. צריך פשוט לנסות ולגוון.
 

zooti

New member
home made

יש ספר מתכונים "הטופו", ויש בו 2 מתכונים לקוטג´ טופו. עשיתי את השני (לא בטוחה שמותר לפרסם כאן מתכונים מספר, אבל נדמה לי שיש פה גם איפהשהו מתכון). דבר מצחיק, ניסיתי להכין את זה בשתי דרכים שונות, ובאחת הדרכים, יצא לי טעם של סלט ביצים (זה היה כשניסיתי טופונז מסויים, שטעם החרדל בו היה קצת חזק. כשניסיתי עם רוטב אחר, שעשוי מחלב סויה, יצא טעם קוטג´י).
 

monkilita

New member
רוצהרוצהרוצה מתכון לקוטג´../images/Emo99.gif

אפשר לבדוק את העניין אם מותר לפרסם פה מתכון???????????????????. וגם מה זה רוטב מחלב סויה??????? זה כאילו סינית עבורי... אתמול קניתי טופו מעושן.. למעט העובדה שזה ארוז בכל כך הרבה פלסטיק שזה מזעזע ולכן כנראה לא ארכוש רבים כאלה (יקוצצו האריזות!!) זה כל כך טעים!!! ממש טעם של פסטרמה!!!!!!!!!!!!!! איזה כיף!!!
 
למעלה