שאלות לגבי מסדרים בארץ

Alpha biscuit

New member
שאלות לגבי מסדרים בארץ

מי זה כבר זמן שמעתי מחברים שלי ומשלל אנשים על סוגים שונים ל מסדרי מאגיה בארץ החל מחבר מהבסיס שסיפר על קבוצות בצפון וחבר אחר שסיפר שפגש פעם על ספסל מישהו מצלב השושנה רציתי לדעת לתומי כמה מתוך האנשים בפורום הזה חברים במסדר שכזה ? כמה מסדרים כאלה בעצם יש בארץ? ומה ידוע לכם עליהם? ואיך יוצרים אם המנהלים של המסדרים האלה קשר בתודה מראש מי יתן והבנה מוחלטת תאיר אותנו

goldy

New member
לרוב מדובר בקבוצות סודיות

וסגורות שהכניסה עפ"י הזמנה בילבד. כדאי שתייסד מישלך

Swicca

New member
הייתי רק באחד..

וזה לא היה כל כך מיסדר כמו שזה היה בית ספר אני מניח... וזה לא כיף כמו שזה נשמע. :S אבל אני מניח שכן.. אם זה כל כך חשוב, תייסד אחד 3:

varc0

New member
אני יודעת שיש למידה פרטית לזה...

אבל לא "מסדרים"....מעניין אבל, אשמח לשמוע על כמה כאלה!

אורי רז

New member
מסדרים עם נוכחות בארץ

לבונים החופשיים יש מספר לשכות בארץ, ואפשר ליצור איתם קשר בלי בעיות מיוחדות. ל B.O.T.A יש מספר תלמידים בארץ, ואפשר ליצור קשר דרך האתר. ל O.T.O יש נוכחות בארץ, ואפשר ליצור קשר דרך האתר. אני ער לכמה קבוצות שפועלות בצפון, שמזמינות את מי שהן מוצאות לנכון להזמין וגו'.

Alpha biscuit

New member
מעניין, ועוד שאלות אם לא אכפת לך

את הבונים החופשיים אני מכיר אתה יכול בבקשה לפרט לי מי הם ה- bota ומי הם ה- הoto מה האדיאולוגיות שלהם? מה הפעילויות שלהם ? (בארץ ובכלל) איך יוצרים קשר עם אנשי התלמידים האלו בארץ? ודך אגב אתה יודע משהו על צלב השושנה ? לדעתי אפשר אולי לאגד את כל המסדרים בארץ למסדר אחד גדול. אולי זה יהיה יותר יעיל מצד אחד מצד שני יכול להיות שהם יותר מיידי שונים אחד מהשני כדאי להתאגד.

אורי רז

New member
תוכל ללמוד על המסדרים מהחברים בהם

או מאתרי אינטרנט וספרים - באמת שאין טעם שאנסה לסכם עליהם בהודעה בפורום. פשר ליצור איתם קשר דרך האתרים שלהם. על צלב השושנה אפשר ללמוד ממקורות כמו הערך Rosicrucian בויקיפדיה. חיפוש בגוגל יעלה תוצאות נוספות, כולל טקסים.

RainBird

New member
הוא אמר לך שאתה יכול ליצור איתם קשר דרך אתר האינטרנט שלהם. אל תצפה שיאכילו אותך בכפית

Alpha biscuit

New member
ואולי בכל זאת

תנסה לסכם בצורה ממש תמציתית. לא מעניין אותי הפירוט הרחב רק מסקרן אותי באופן כללי מה הולך בינהם אם תוכל לסכם ממש בקצרה מה האדיאולוגיות (ואלי גם הפעילויות והיחס שבין) של אותם מסדרים אז אני (ואלי גם עוד אנשים שרוצים לדעת מהפורום) נודה לך מאד

אורי רז

New member
אולי בכל זאת תקרא בעצמך ?

לקרוא ולסכם זאת דרך טובה ללמוד, ובטח יש כמה אנשים בפורום שישמחו אם תעלה את הסיכומים לפורום.

למה?

למה שכל המסדרים בארץ ירצו להתאחד למסדר אחד גדול? לחלק גדול מהם יש ראיית עולם יחודית, או על כל פנים שונה מהאחרים וכיוון אחר שהם הולכים אליו. מעבר לזה, למסדרי ענק אין יתרון. הם סתם הופכים להיות מסורבלים, קשה לבחון מי נכנס ומי יוצא ובאופן כללי רמת הפיקוח הפנימי, האחדות והיעילות יורדת.

מעבר לזה

מה שאמרו לך הוא נכון. לכמה מסדרים הרמטיים יש סניפים בארץ (על זה אורי פירט). הבונים החופשיים הם אומנם לא מסדר מאגי של ממש אבל הם קשורים הדוקות לנושא מבחינה היסטורית ובאופן כללי הם כן מסדר בעל פן "רוחני" (הם דורשים אמונה בכח עליון כדי להתקבל). בצפון יש קבוצות מגוונות שמתפקדות כקוונים של מסורות כאלו ואחרות. כדי להתקבל לאלו צריך לרוב להכיר מישהו מבפנים ושהקבוצה תזמין אותך. אלה לרוב פחות מסדרים ויותר קוונים לעבודה קבוצתית.

Alpha biscuit

New member
ועוד משהו

על פי מה שידוע לי הבונים החופשיים לא מתעסקים עם מאגיה בבקשה תקנו אותי אם אני טועה

untitled1

New member
מצטרפת לשאלה

כל הטיעונים שבהם אני נתקלת מבטלים את הקשר בין הבונים החופשיים ומאגיה. לא שחקרתי כ"כ הרבה, אף פעם לא התעניינתי בהם יותר מדי. אבל אני אשמח להבהיר את הנקודה.

MetalSinagouge

New member
ממה שאני יודע:

המטרה של הבונים החופשיים כמו שהם כיום (ולא אירגון סטייל "אירגון המורים" בעבר) להפוך בנאדם טוב לבנאדם טוב יותר, או משהו כזה. אני מניח שנם לקחו על עצמם את המטרה של "דע את עצמך". למרות שאין מטרת המסדר ללמד מאגיה (אלא כמו שכולנו יודעים, לסגוד לשטן!!111) יש קבלה הרמטית ומיסטיקה, וגם אנשים שמתעסקים במאגיה כמו שאנחנו רגילים לחשוב עליה (שינוי המציאות). דוגמא לכך היא הסופר לון מילו דוקט, שאבא שלו היה בונה, הוא אם אני לא טועה קצין חניכה. דוגמא מהארץ היא זיו קיטרו שגם כתב הרבה דברים מעניינים על הבונים (מדור ניו אייג' בNRG) וגם על מאגיה (ועל מד"ב וקומיקס בדרך). העבודה שצריך להגיש בתור תנאי לעלייה בדרגה יכולה להיות בנושא של מסורת איזוטרית.

Alpha biscuit

New member
אני לא חושב ככה

זיו קיטרו הוא דוגמא יוצאת דופן אני דיברתי איתו פעם והוא אמר שהיו מקרים בהם הבונים לא רצו לצרטף לשרותהם אנשים שעוסקים במאגיה וויקה ופאגניזם. והוא סיפר לי שהיה לו איזה חבר שהתעסק במאגיה שלא רצו לצרף אותו בגלל זה כי הםחשבו שזה עסק מטורלל אבל יכול להיות שזה רק הבונים החופשיים בארץ, אחרי הכל יש להם הרבה לשכות מסביב לעולם בעיקרון הם לא קשורים למאגיה (לדעתי) אבל אפשר לומר שהם ומאגיה תמיד איכשהו מתחברים אל תשכחו שמסדר שחר הזהב היה במקור לשכה של בונים חופשיים

אורי רז

New member
לא נשכח, כי לא ידענו את זה מלכתחילה

ולא ידענו מלכתחילה, כי זה לא נכון. המקימים של שחר הזהב היו חברים בבונים החופשיים ובצלב השושנה, אבל אחת הסיבות שהם הקימו את שחר הזהב הייתה כדי לאפשר קבלה שוויונית של נשים בתקופה בה הבונים החופשיים לא קיבלו נשים בכלל.

RainBird

New member
לפי שיחה שלי עם זיו גיליתי שגם היום הבונים החופשיים לא מקבלים נשים לשורותיהם.

למעלה