שאלות לגבי רשת חשמל

HollyGolightly

New member
שאלות לגבי רשת חשמל

שלום, לאחר נסיונות מרים עם רשתות אלחוטיות (התנתקויות תכופות מהרשת, גלישה איטית מאד), אנחנו מתעניינים לגבי רשת חשמל. האם מישהו יודע/מישהי יודעת אם לרשת חשמל יש יתרונות כלשהם על רשת אלחוטית?

אם אכן יש לרשת חשמל יתרונות:

1. מהם היתרונות?

2. מה כדאי לדעת לגבי רשת חשמל לפני התקנתה?

3. מהו טווח המחירים?

הרבה תודה על כל מידע.

blzvi

Active member
כך

1.יתרונות רק במקרה של חוסר ברירה .אני מאמין שלו עשית רשת אלחוטית עם Access Point ובונה אותה כהלכה זה היה עדיף.
כנראה עבדת עם מדריך או קונפיגורציה לא מתאימים.
2. חייב להיות על אותה פאזה ,זה מתייחס למקרה בו יש בבית רשת תלת פאזית .
3. מה שידוע לי הציוד נמכר רק ברשת חנויות בזקסטור ,שים לב למיגבלות בדוק שם מחירים. אגב,תצטרך שתי יחידות
וזה רק קווי ,אם תרצה אלחוטי צריך עוד יחידה ( Access Point)
בהצלחה

HollyGolightly

New member
תודה ותשובות ושאלות נוספות

הראוטרים (השתמשנו בכמה במשך השנים, כי נאלצנו להחליף) היוו קישור בין מחשב נייח אחד ללאפטופ אחד. זה הכל. הם נמצאים (הנייח והלאפטופ) חדר לייד חדר. כך שלפי הידוע לי על Access Point, וזה אמנם מעט, נראה לי שבמקרה שלנו ייתכן שזה מיותר. הרשת היא אך ורק כדי שאפשר יהיה לגלוש בלפטופ בחדר הסמוך. האם אני טועה ולא הבנתי נכון את יתרונות ה-Access Point?

למה לדעתך לרשת חשמלית יתרונות רק במקרה של חוסר ברירה? נשאל משום שמאחרים שעברו לרשת חשמלית מרשת אלחוטית נראה שהם מרוצים. זאת הסיבה שהחלטנו לגמור אחת ולתמיד עם הרשתות האלחוטיות שגרמו לנו לכאבי ראש ותסכול ולחשוב ברצינות על מעבר לרשת חשמלית. מה החסרונות בעיניך של רשת חשמלית ולמה רק כמוצא כאחרון?

המידע שלי בנושא מועט מאד. אשמח לכל אינפורמציה.

הרבה תודות.

blzvi

Active member
השימוש בקווי חשמל לא נפוץ

עדיף פתרון באמצעות Access Point .
אתה מציין שחיברתם שני ראוטרים .הראשון היה זה עם החייגן והשני שימש כ access point .
כיצד הם היו מחוברים ביניהם ?
החיבור המומלץ הוא חיבור קווי באמצעות כבל רשת ,חיבור אלחוטי ביניהם לא טוב.
תמצא מאמר בנושא ב netchief תתיחס לפרק של חיבור קווי ,ותוכל להמשיך את שאלתך בפורום רשתות ופס רחב ששם יושבים המומחים לנושא.

HollyGolightly

New member
תודה. קראתי את המאמר לפני כמה ימים

ובעקבותיו התחזק אצלי עוד יותר העניין של רשת חשמלית. אין צורך בכיסוי אזור גדול. רק שני חדרים סמוכים זה לזה.

לא חיברנו שני ראוטרים. השתמשנו בראוטר אחד שהיה מחובר למודם שמחובר למחשב הנייח.

למה חיבור קווי באמצאות כבל רשת עדיף? אשמח לקרוא. ידוע לי שעלותו והתקנתו נמוכות משמעותית מעלות והתקנת רשת חשמלית. מצד שני אם הבנתי נכון, המחשב הנייח יצטרך להיות דלוק 24/7 ע"מ לגלוש בלפטופ בכל זמן רצוי. האם זה נכון? לגולשת בלפטופ אין שעות קבועות בהן היא גולשת.
ושוב תודה.

blzvi

Active member
כנראה לא הבנת

אני לא רוצה להכשיל אותך ,אבל הגעתי להכרה שאתה ממש לא מתמצא בענין הרשתות ואולי זו הסיבה
לאי ההצלחה בעבר .
מציע שתפנה לטכנאי שמומחה ברשתות והוא יארגן לך את הרשת .
תעזוב רשת חשמלית
וכפי שציינתי פורום רשתות

HollyGolightly

New member
ברור לי שאתה לא רוצה להכשיל אותי. כתבתי

בעניין גם בפורום רשתות, ואכן אין לי התמצאות בעניין רשתות. אפנה לטכנאי.

מי ספק התשתית שלך?

במקרה שאתה מתאר מספיק ראוטר שמחובר למודם או ראוטר משולב מודם. בדרך כלל כאשר מתחברים לתשתית החברה בזק/הוט מספקות התקנה שחוסכת את הצורך הטכנאי.

HollyGolightly

New member
הוט. הרשתות הביתיות שלנו

של ראוטר של מחובר למודם , פעם של ראוטר שקנינו בחנות רגילה, ופעם שנייה - רשת ביתית של הוט. בשני המקרים - אסון.

HollyGolightly

New member
היתה לנו הרשת של הוט. התנתקנו ממנה

הראוטר עלה 30 ש.ח. ותשלום של 10 ש"ח לכל חודש שימוש. התוצאה היתה ניתוקים ניתוקים ניתוקים. כמה ביום. בסוף התנתקנו מהרשת הביתית שלהם.

בשמחה

למעלה