תודה,המשך
אני מנסה להבין איך שוטר צריך להתנהל מכל הבחינות בזמן ,לפני ותוך כדי מתן דו"ח. למשל האם הוא צריך להסביר לנהג איזה עבירה עבר ומדוע זאת עבירה. האם צעיקה "יש לך דו"ח" כאשר הוא בדרך חזרה למכוניתו היא התנהלות תקינה. האם סוג של "מסחרה" היא התנהלות תקינה: יש לך דו"ח על X ואחרי הסבר של הנהג משנה לדו"ח על Y. תאור המקרה: אחרי כיכר עירונית שממנה יוצא כביש דו מסלולי יש מעבר חציה,לאחריו מרווח לכ-2-3 מכוניות צבוע אדום לבן ,לאחריו תחנת מוניות ובהמשך כחול לבן. בתחנה חונות מוניות והכחול לבן חנוי עד "ל"אופק". אין תמרור "אין עצירה" וגם לא "אין חניה". ממש לפני תחנת המוניות חונה ניידת משטרה עם שני שוטרים בתוכה. אני צריך להוריד נוסע,עוצר בצמוד ומאחורי הניידת(מקווה שברור לגמרי שבתום לב), הנוסע יורד ואני מתכונן לזוז . ברגע זה הניידת משלבת לרוורס(כנראה גם הוא רוצה לזוז) וכך גם אני כדי לאפשר לו. הניידת עוצרת יוצא אלי שוטר (לא תנועה,שאינו חובש כובע) השוטר: ניגש אלי במכוניתי ושואל למה עצרת על מעבר חציה ? אני במכונית: לא עצרתי על המעבר. השוטר:תן לי רשיון נהיגה אני:נותן לו. השוטר:חוזר למכוניתו ובדרך(ליד הניידת ) צועק אלי (עדיין יושב במכוניתי) "יש לך דו"ח". אני:יוצא אל השוטר הישוב כבר בניידת ושואל אותו "על מה אתה נותן דו"ח?" השוטר:על עצירה על מעבר חציה. אני :מסביר לו שלא עצרתי על המעבר,אלא לקחתי רוורס כדי לאפשר לו לצאת תחילה. השוטר:טוב אז יש לך דו"ח על הפרעה לתנועה. אני:אין כאן כל הפרעה לתנועה,תראה איך התנועה זורמת בנתיב השמאלי הפנוי לחלוטין. השוטר:אוטובוס יכול לעבור כאן? אני:כן ללא בעיה(לא עבר שם אוטובוס במשך כל הזמן המדובר.אגב, מזל שלא שאל אותי אם על גורר טנקים או שנאי של חברת חשמל) הדו"ח נכתב בכל זאת. האם לא היה השוטר צריך להגיד לי כשניגש אלי כמינמום "סע אתה מפריע"?(אני כמובן חושב שלא הפרעתי כלל). שתי המכוניות נותרו במקום לפחות כ-10 דקות באותו מצב. האם הגיוני שהייתה כאן הפרעה לתנועה כאשר השוטר כלל לא טורח להזיז את הרכב המפריע? השוטר לאחר שסיים לכתוב במשך כ-10 דקות:מה יש לך להגיד. אני:תן לי לכתוב בעצמי. הוא לא ממש רוצה: קודם תחתום. לבסוף נותן לי אני (ממש מתוסכל מהטפלותו וההרגשה של אי-צדק מרצונו להדביק לי דו"ח ויהי מה) מתחיל לכתוב כעבור זמן קצר ביותר (לא יותר מ30 שניות )מאיצים בי השוטר ושותפו לסיים ולחתום כבר. וגם טוענים "יש לנו ארוע אנחנו צריכים לזוז". אני משרבט את גרסתי בלחצם ומסיים בחופזה והם "תחתום תחתום". הם מתקדמים מרחק של מכונית(לתוך תחום תחנת המוניות שבו התפנה המקום האחרון בנתיים) מחנים,מפעילים 4 מאותתים ונעלמים רגלית. אני נותר המום מכל ההתרחשות. הרכב שלי בדיוק באותו מקום והפעם זה בסדר מבחינת השוטרים,אחרי כתיבת הדו"ח( ובמהלך הכתיבה )אני כבר לא מפריע לתנועה... מה דעתכם? איך עלי לנהוג כדי לתקן את העוול?