שאלות לחברי הפורום.

ofirmoon1

New member
שאלות לחברי הפורום.

מה הדברים החשובים שצריך לקחת בחשבון שמחליטים ללמוד אומנות לחימה? במה שונות אומניות הלחימה הקלאסיות להגנה עצמית מאלה שבמגע מלא?

ETZ301

New member
אתה יכול קצת למקד את השאלה?

אתה רוצה להתחיל ללמוד אומנות לחימה ולא יודע איך להתמקד באומנות מסוימת?

ofirmoon1

New member
נכון

או יותר נכון בערך

ETZ301

New member
טוב אז, זה עולם מאד מאד גדול ורבגוני.

מה המטרה? הגנה עצמית? להתחרות בזירה? כושר גופני?

ofirmoon1

New member
אוקיי

ככה, אני מחפש אומנות לחימה מעניינת ומרתקת אבל מצד שני שכן יהיה לי בנפיט של הגנה עצמית כי הרי לשן כך התכנסתי שיהיה לי כלי בשעת הצורך ( כמובן אני מדבר על מפלט אחרון) להגן על עצמי. כושר יש לי מספיק לא חסר לי למרות שלא אתנגד לעוד.

muaythai

New member
מה לגבי ..

אומנויות לחימה משולבות?! MMA למשל?! זה אופציה לא רעה עבורך. מה עם קרב מגע מלא? יכול גם לעניין אותך לפי דרישותיך. מכאן אתה רק יכול להמשיך .. יש גם כל מיני סגנונות קארטה כאלו ואחרים שיכולים לספק את דרישותיך .. חיפוש על אומנויות לחימה שונות כבר הרצת?! כמובן שהרבה יוכלו להגיד לך שבמה שהם עוסקים .. הוא "הכי טוב". השיטה הכי טובה כיום היא לגשת למקום מסוים (שנראה לך), לדרוך על המזרן, להתנסות ומשם רק להבין אם זה בשבילך או לא. וגם, כל זאת ראק אחרי שבדקת וקראת על מספר אומנויות לחימה שעניינו אותך .. לא חסר! תקרא על שיטות שונות, על מאמנים שונים ומכאן זה רק הולך וגדל .. עולם ומלואו! המון בהצלחה ידידי. לילה טוב, והמשך סופ"ש מצויין. בברכה, ארז שוקרון.

ETZ301

New member
הבנתי... שאלה נוספת שראוי לענות עליה היא..

מה כמות המגע וחוזק המגע שאתה מחפש? מגע מלא? מגע חלקי ומרוסן? מוכן למגע לפנים וראש? מגע של בעיטות ואגרופים או אולי יותר האבקות (הטלות חניקות וכד')?

ofirmoon1

New member
אז ככה.

MMA זה מה שהולך בUFC ואני ממש לא אוהב את מה שהולך שם. אני מחפש שילוב של רך ונוקשה עם פילוסופיה ומסורת

muaythai

New member
אוקיי

עכשיו כשהיית קצת יותר ספציפי וממוקד נוכל אולי לעזור לך .. יש כל מיני סגנונות קארטה שיוכלו להתאים לך. מה לגבי שוטו-קאן? הוא יותר רך מהקיוקושינקאי, ומסורתי בהחלט. בנוסף, יש בחור כאן בשם נתן, שאולי אוכל לתת לך מענה על סגנון הקארטה שהוא מלמד שזה משולב עם קונג פו, משהו מאד נחמד. לא יודע כמה רך הייתי יכול להגדיר את זה, אבל בהחלט שווה לנסות. בנוסף, חכה לעוד תגובות מחברי הפורום. אני בטוח שיזרקו לך איזה כיוון. בהצלחה ידידי. וכמו שאמרתי, תמיד שווה ללכת ולנסות, אולי תתחבר למשהו אחר, חדש ואולי אפילו "קשה" .. ;) לילה טוב. בברכה, ארז שוקרון.

ETZ301

New member
בקיצור... כמו שאמר ארז. אני מאמין שאומנות....

מסורתית עם אימונים במגע מלא מאד תתאים לך. סגנונות קראטה "קרביים" כגון קיוקושינקאי, וויצ'ריאו. ג'יוגיטסו (מסורתי). ועוד הרבה.

ofirmoon1

New member
אוקיי

האמת שהתאמנתי בעברי בשוטוקאן אני מחפש משהו אחר חדש אבל תודה על הכיוונים

ETZ301

New member
בכיף... ואל תשכח.

שהכי חשוב תמיד זה החיבור שלך עם המאמן והקבוצה ופחות האומנות עצמה.

שלום, ofurmoon1

אמנויות לחימה "קלאסיות" (אולי "מסורתיות" יותר מתאים) אינן מכוונות הגנה עצמית. שיטות תחרותיות במגע מלא - כנ"ל. הן ענף ספורט. זה לא שלא תקבל בהן כילים להגנה עצמית... רק שלא לשם כך מתרגלים אותן. אם הגנה עצמית היא מטרה מרכזית אצלך: גש אל מקומות הממוקדים לנושא הנ"ל. בברכה, יובל.

למעלה