שאלות ליו"ר דעת אמת מר ירון ידען

מה שמעניין הוא

שבהתחלה שראיתי משהו שלילי על "דעת אמת" באתר של שופר - לא כל כך הבנתי למה. לקח לי כמה שניות להיזכר שהם, בעצם, נמצאים משני עברי המתרס. זה מזכיר לי את הקטע מ"סולו באנדרווד" של דובלאטוב: אמרתי לניימן: בוא נלך לשתות אצל <פלוני>. ניימן: עזוב, לא בא לי. אני: למה? ניימן: הוא יותר מדי סובייטי. אני: חח. אבל הוא דווקא מאד אנטיסובייטי. ניימן: נו, בסדר, מה זה משנה?

שנה טובה לכולם

כבוד הוא לי להתארח בפורום "יוצאים בשאלה" במיוחד בזמן זה בו החברה הישראלית קוראת לחשבון נפש אישי , קהילתי ולאומי. החברה הישראלית, נמצאת בתהליך מתמשך ועיקבי המתרחק והולך מהערכים של העולם הנאור. ודווקא מציאותם של "יוצאים בשאלה" ההולכים ומתרבים, אלה שעקרו עצמם ממולדתם הדתית ומנסים להכות שורש בחברה החילונית, יכולים לתת קרש קפיצה לשינוי חברתי. אותם אנשים שעשו שינוי בחייהם מחברה חרדית השבויה בתפיסות של העולם הישן אל העולם הנאור, יש בהם את הכוחות, היכולות וההבנות לשנות את החברה הישראלית. אני מקווה שאצליח להועיל למשתתפי הפורום בהבנת מטרות "דעת אמת" ובהשקפותיי, ומי ייתן ותהיה זו שנת התעלות רוח ליישום עקרונות חוקי יסוד: כבוד האדם וחירותו. שנה טובה

uri80

New member
קראתי חלק מהשאלות המוקדמות של אנשים

כאן. האמת היא שלא כל כך הכרתי את ארגונך לפני הארוח. מסיפורי האנשים כאן נראה שאתה נוהג לעיתים לציין דינים תמוהים מהגמרא (ולא שחסר כאלה) בצורה שגרמה ל"אנטי" אצל רבים מהשומעים. האם אינך מרגיש שבעקבות כך יצא שכרך בהפסדך?

שלום אורי

לא ברורה לי דיה הערתך, אם כוונתך לעצם הבאת 'דינים תמוהים' גורמת לאנטי, הרי שאיני מעוניין לשנות זאת, משום שדינים תמוהים מורים על מערכת המשפט העברי כמערכת של יצירה אנושית מהמאות הראשונות לספירה, ומסקנה זאת היא אחת ממטרותיה של דעת אמת. ואם כוונתך על סגנון הצגת הדברים ולא על מהותם, אשמח לשמוע פירוט ודוגמה כדי שאשפר את הסגנון.

../images/Emo51.gifלמר ירון ידען

שבין עיסוקיו הרבים ביום-יום עוסק גם בסיוע ליוצאים בשאלה, ונעתר להקדיש לנו מזמנו ולהתארח ב
שלנו. נראה כי הועלו כאן כמה נושאים מעניינים לדיון.
על התשובות המחכימות, הישירות והלא מתחמקות, גם לשאלות קשות. שנה טובה לך וליקיריך
עוד
לחברינו lonelyrider שעזר ביצירת הקשר עם מר ירון ידען.

תודה למנהלי הפורום

אני מודה לכם שנתתם לי במה נהדרת להציג את דעותיי ומטרות "דעת אמת" ומקווה שהצלחתי להבהיר את דעותינו. תודה לרחל שיזמה את הקשר הראשוני עימי והטריחה עצמה בטלפונים רבים כדי שהאירוח יתבצע כראוי. ותודה 'לפרש הבודד' שהעלה את הרעיון בפני רחל. בברכת שנה טובה שתהיה לכולנו. ירון ידען

שנה טובה ומתוקה גם לך ../images/Emo48.gif

כלל בשיווק אומר- לקוח פוטנציאלי, שמכביד עליך בשאלות, אל תראה בשאלותיו מטרד, אלא נכונות לשמוע את תשובותיך. מודאג ראוי להיות, דווקא למול מאזין אדיש. כזה אחד, ישמע את דבריך בשקט ואח"כ יפרד ממך בלי לעשות עסקים. החבר'ה כאן בפורום אינם אדישים... לאן הדיון יוביל ? ימים יגידו

סיטרא

New member
יוני(התותח), רחל(המלכה), אורי(80),

רק רציתי להגיד לכם תודה כנה ואמיתית על הארוחים, שעליהם, אני יודע, אתם עומלים לא מעט, נותנים את זמנכם החופשי וחלק ניכר ממשאבי הגוף והנפש שלכם, שיכלו להיות מנוצלים, למשל, לאוסף פרפרים נדירים מברזיל. אתם משתדלים לעשות לגולשים נעים בעיניים וטוב בנשמה - ועל כל זה רציתי להגיד תודה, כך סתם, באמצע בוקר שגרתי לחלוטין. נכון שלא תמיד הארוחים לטעמם של חלק מהנוכחים הוותיקים (אני למשל, אבל מה לי כי אלין?), ונכון שפה ושם יש תלונות על ההנהלה (כי מי צדיק שיעשה רק טוב ולא יחטא?), אבל סתם שתדעו, יש כאלה שמעריכים מאוד את מה שאתם עושים, בשבילי, בשבילנו, בשביל האנושות. ונכון שאני מגלה לאט לאט תסמינים של טרול, אז מה? תודה, כאמור, ובוקר טוב. :) שי סיטרא

admor

New member
גם אני הקטן מצטרף

נכון שאת האורח האחרון נהנתי לתקוף ועדין לדעתי הוא טועה ושוגה, ויקום מי ששינה את דעתו לגבי דעת אמת בעקבות האירוח. (לשבת לשבת לא התכוונתי באמת שתגידו לי שהוא הצליח לשכנע אתכם) אבל לעומת זאת האירוח היה ראוי ומשכיל. (כמו שאין לי בעיה לארח בביתי אוהד הפועל ת"א ר"ל ובלבד שינשק את הצעיף הצהוב שחור התלוי במקום המזוזה) לכן רציתי להודות להנהלה הנכבדה, שעובדת קשה שלא ע"מ לקבל פרס. אלא בכדי שיהיה לכולנו יותר נעים ויותר משכיל, ונוכל להתבטא בחופשיות. (כן גם אלה שלא מסכימים אם ההנהלה "מותר" להם ) תודה רבה אבי

barr1969

New member
גם אני משתהה

על המסירות לעמוד ימים שלמים ולהחזיק את השרשור הזה עליון. ככל שנוספו אליו יותר תגובות, אני ממש חשה את כובד המשא על כתפי. חזקו ואמצו. ובלי טיפת סרקאזם: המר ידען הלז לא מעניין אותי. אני בזה לאנשים שמקדישים את חייהם למטרה אחת ועוסקים בה באובססייביות, ובואו נחסוך את הדוגמאות. אבל. ראוי להעריך את הרעיון והביצוע, להביא לפורום אנשים שיש לציבור היוצאים עניין בהם, גם אם משנתם שנויה במחלוקת. על כך מגיעה תודה, לך רייצ', לכם יוני ואורי. לפרוץ מאה שערים. אני מחכה לזה.

אני מקדיש את חיי לדבר אחד

עיקרי ועוסק בו באובססיביות (עריכת וידאו.) ביל גייטס משקיע את חייו בדבר אחד - חלונות - ועוסק בו באובססיביות. ותראי לאן זה הביא אותו. אימהות מסוימות משקיעות את חייהן בדבר אחד. בילדים שלהם. שחקנים משקיעים את חייהם במשחק. ופוליטיקאים בפוליטיקה ושרון בהתנתקות ופרס בשלום ולייזר בחומה ו... תודה למנהלי הפורום על האירוח. אתמול הייתי עם הילדים שלי בירושלים (גם בהם אני משקיע באובססיביות - קניתי להם דגים חדשים אתמול.) אז לא יכולתי להשתתף. יש לירון ידען בעיית ניסוח כנראה, כי הוא ענה תשובות בהירות וחכמות ללא התחכמות והתחמקות אבל בסופו של דבר התחושה היא כאילו הוא לא שינה דבר בדעה של חברי הפורום. אני מרגיש כאילו אני צריך להתאמץ כדי לסנן את התוכן של דבריו ולהתאמץ כדי להשתכנע. הוא יותר מדאי ענייני. מן עורך דין שכזה. לעצם הדברים שלו אני מסכים מאד. כן החכמתי והכרתי אותם יותר, ואני חושב שחברה שמנדה את בניה, שכופה את חייה על החברה האחרת, שלוקחת את הילדים מאבא או מאמא שהחליטו להיות חילוניים, ושעושה מעשי זוועה שכולנו יודעים עליהם (לא רק אותי היכו עם מחבט שטיחים לצורך חינוכי. נכון?) ראוי לה שילחמו בה, ראוי לכולנו שנלחם כדי לשנות משהו בצורת ההתנהלות שלה, ראוי לנו שנרצה להציל את בניה מהנורא הזה. יש לי חברים שפתחו עכשיו פאב חדש והם רוצים שהוא יהיה כשר, רבנות מספיק להם. אם הייתם רואים איזה צרות צרורות מעבירים אותם שם כדי לקבל את ההכשר המאד מאד מאד יקר הזה, הייתם מתייצבים לצידו של ירון ידען תיכף ומייד. למה אדם חילוני או דתי שרוצה לאכול כשר בפאב שיש בו "פריצות" (עלק) לא יקבל הכשר? ולמה אני צריך להתחיל ללמוד היום מה שלא למדתי לפני 15 שנה. למה? מי נתן להם את הזכות למנוע מהילדים שלהם את הלימודים הבסיסיים שכל אדם בחברה של ימינו זקוק להם? ותדמיינו לעצמכם שמישהו היה מצליח לשכנע את המדינה המוזרה שלנו שצריך באמת לחייב את כל הבתי ספר ללמד את לימודי החובה בצורה שווה. כמו בארצות הברית. איזה חיים אחרים היו לנו היום. זה לא דבר שראוי להלחם עליו? לחתן ילדים בגיל 17 זו לא התעללות? האם אין לנו, כחברה שיודעת את מה שקורה שם, החובה למנוע מהורים (שגם הם נעשו הורים בגיל הינקות) לפגוע בילדים שלהם. האם אין לנו החובה לנסות וללמד. לא לשכנע, לא להסית. ללמד, לפתוח את העיניים? ועוד לא דיברתי על הצבא. בברכת גמר חתימה טובה סליחה ומחילה והרבה אהבה מני

גל נעים

New member
כל מילה בסלע.../images/Emo42.gif

אין לי אלא להסכים לכל מילה של הארנבון מני. [סליחה מני, לפני יום כיפור על ה-"ארנבון", אבל מה לעשות שאתה כזה מתוק?] [אה כן, ואני לא צוחק!]

למעלה