כמי שהיתה מעורבת בתהליך ובחקיקת
חוק חינוך מיוחד, בכנסת בשנת 88 (לפני הרבה שנים)לקח לו (לחוק)להיות מיושם במלואו כ 10 שנים מיום החקיקה . במהלך השנים ראיתי כמה הוא מקוצץ,משנה לשנה, למעשה מה שהיה צריך להיות גולת הכותרת של מדינת ישראל, הפך לאט לאט להיות טוב רק לקבוצות מוגדרות מאוד. לדעתי זה לא מה שפיללנו לו , הרי איך אפשר על כל החלטה לרשום "במגבלות חוק התקציב" ?, ומה זה תקציב לעומת חיים של ילדים שאכן כל אחד הוא עולם ומלואו למשפחתו!. ראיתי את התהליך כאשר החלו את הקמת המתיאו"ת ברחבי הארץ, בתחילה זה היה בפיילוט של חמישה יישובים בלבד ואפילו הוצאנו מסקנותנו בארגון שהייתי פעילה בו והגשנו את המסקנות לראש האגף לחינוך מיוחד, הגב´ רות פן שהיא בעצמה אמא לילד מיוחד, מה היא עשתה עם המסקנות? את זה אני שואלת עד היום (לדעתי זרקה אותן לפח). איך שרת החינוך תעשה משהו בנושא הילדים שלנו אם ראש האגף לחינוך מיוחד לא עושה עבורם?, היא עסוקה ב "לכבות שריפות" תיקשורתיות עם לשכת השרה, במקום להקים מסגרות מתאימות לילדם לקויי למידה. ליקויי הלמידה הם האוכלוסיה הפגועה ביותר מבין כל האוכלוסיות המוגדרות מיוחדות, עד היום לא הוקמו בתי ספר מתאימים לאוכלוסיה הזו מטעם משרד החינוך(רק מסגרות פרטיות שקיבלו הכרה ממשרד החינוך, והורים צריכים לשלם עלויות גבוהות בכדי להחזיק בהן את ילדיהם שם). היום ממש במיקרה או שלא עלה על שולחן וועדת החינוך בכנסת "חוק שילוב" שגם בו אני מעורבת, לצערי בשל התחיבויות קודמות, נבצר ממני להגיע היום לכנסת ואנני יכולה לעדכן אתכם על ההחלטות בוועדת החינוך, זה עומד כרגע לפני קריאה שניה ושלישית. לחשוב שחלק גדול מהאחראים על החינוך במשרד החינוך יושבים להם למעלה "במגדל השן", מנחיתים החלטות לשטח, אנו ההורים צריכים להתמודד עם התוצאות. לא לילד הזה פיללנו. לדוגמה: הקיצוצים האחרונים שיפגעו לקראת שנת הלימודים בספטמבר, בעיקר בתלמידי השילוב בחינוך הרגיל, אלפי שעות קוצצו מהשילוב, אנו ההורים קיבלנו עוד מכה בבטן הרכה של ילדנו. אז נראה עוד ועוד תלמידים מופנים לבתי ספר מיוחדים שלא ממש עונים לגמרי על צורכיהם, אבל גם החינוך הרגיל הוא לא תשובה עבור אותם תלמידים. זהו, שחררתי מעט מהקיטור שלי כאן, אני מקוה רק שלא נפגע ממני מישהו ממכרי בברנז´ה ואם כן, על כך התנצלותי. זה מה שאני חושבת, מתוך הידע שלי בשטח את המערכת. לילה טוב לכם,