שאלות למשפחות "משולבות" שאימצו
|?

אמפתיה4

New member
יש ספר כזה - "מי אפרוח של אמא"

על ברווזה שלא היו לה אפרוחים (או אפרחות) וחיפשה לאמץ אפרוח ומצאה פילון ללא הורים והפכה לו לאם גאה ואוהבת.
הקטנטונת שלי מאוד מאוד אוהבת את הספר הזה.

אני חושבת...שלחפש בספרים זה קצת פיספוס

ולעומת זאת-לחפש בלב ,לחפש באינטואיציה ,יתן הרבה תשובות טובות.
הבן הגדול שלך צריך פחות הסברה כמו תחושה חווייתית ממך,שלא משנה שהמשפחה משתנה-הוא ממשיך להיות עמוק בתוך ליבך והוא תמיד יהיה הבכור שלך,עם פריווילגיות וייחודיות של בכור.ותמיד תשתדלי,על אף הצורך בהקדשה לאוצר החדש-להמשיך להקדיש לו ,לגדול, זמן מעשי וקונקרטי,מעבר ל"אתה יודע שאמא תמיד תאהב אותך".
האם לפי הלב שלך נכון למנוע ממנו את עינוגי החופש הגדול? אני בטוחה שעל אף ששמעת על "משפחה בסגר" את לא חושבת שבנך התוסס בן השבע חייב להיכנס להסגר. להפך- שילך לחבריו ,ואת תוכלי להתחיל להתארגן עם הקטן,לבנות איתו לאט לאט קשר יציב וחם.
לכי לפי תחושותייך האימהיות,ויהיה בסדר גמור...

אבל אני יודעת

שכל מה שאמרתי הוא בבחינת "קל להגיד". משום שאת נוסעת עם תחושות של חוסר ודאות איך יהיה [כמו כולם לפני האקט הגורלי] ויחד עם זה המלצתי לך בעצם לשדר עמדה ודאית לבן שלך -שמה שלא יהיה-תמיד את נשארת עבורו. התימרון בפנים בין החשש וחוסר הודאות לבין הצורך לשדר ביטחון וודאות לבכורך -זה לא פשוט בכלל.
והפיתרון הוא להפריד בראש-אכן הנסיעה לשם קצת מתוחה ,מרגשת מאד ובצד הידיעה שמחכה לך החמוד שראית-בכל זאת עדיין יש חוסר ודאות[כי עד שזה נגמר -זה לא נגמר]
ומצד שני- תמיד את אמא של הבכור שלך עם מלוא האימהות שאת מכירה היטב,והוא אמור לדעת זאת. הידיעה הכי עמוקה היא זו שמשודרת ללא מילים- במעשים,במבטים חמים,בזמן הקדשה לילדך.
שיהיה המון בהצלחה.

עוד משהו פה לזכור בקשר לבכור...

אילו לא היית מאמצת עכשיו- הגדול שלך לא היה בעינייך מאד מאד גדול. הרי הוא "כבר" בן 7 אבל גם "רק" בן 7.
לכן ,חשוב לא להתפלא אם ירצה להתיילד. זו רגרסיה בשירות הגדילה.יש אפשרות שירצה להזכיר לך שגם הוא קטן ועדיין זקוק לך.
זו התנהגות נפוצה הן במשפחה מאמצת והן במשפחה לא מאמצת,כאשר נוסף אח חדש למשפחה.

ilanglam

New member
הקטן האחרון שיילדתי

זה המונח שהמצאנו לצעיר. כך המשיך להיות מיוחד "וקטן", מקום שנלקח ממנו. הקטן האחרון שיילדתי, החזיק מעמד פחות מחודש מהרגע שהקטנה הגיעה. מהר מאוד, נשארה רק "הקטנה". פשוט הפסיק להיות אישו.

סביון1

New member
לגבי שאלה 3

אני לא משפחה משולבת אבל בכל זאת: אני חושבת שזה בסדר שבנך הגדול ימשיך לארח ולהתארח. רק כדאי לשים לב שהפעוט החדש לא יקבל יותר מידי תשומת לב מהאורחים. הייתי דואגת לכך שיהיה לו איזשהוא מרחב שיוכל לברוח אליו כשירגיש צורך בשקט ושלוה. כן הייתי נמנעת מלקחת אותו למקומות הומים כמו ים, בריכה ושאר מקומות בילוי של החופש הגדול. אולי מישהו אחר יוכל לקחת את בנך למקומות כאלה?

שיהיה בשעה טובה ומוצלחת.

נתנאלה2

New member
איזה שאלה כיפית

אנחנו עדיין לא, אבל מצפים בקרוב ....
גם אני כמו כל השאר לא חושבת שזה נכון לשנות את חייו של בנך באופן קיצוני,
אני חושבת לרתום את ילדיי, כך שכל אחד יעשה מאמץ להתפשר: פחות חברים, פחות ים ובריכה, לעזור יותר.
אתם כבר משפחה, והמאומץ שלכם ייכנס לסיטואציה הזאת, ולכן
לדעתי וסתם קומון סנס שלי, שוב עדיין אין לי נסיון, אי אפשר ליצור סביבה סטרילית, מבודדת.
סך הכל ילדים אוהבים ילדים ומביטים בגדולים בהערצה,
מה שכן הייתי משתדלת לתקופת מה כן ליצור ולשמור עבורו סביבה משפחתית מצומצמת ככל האפשר.

לגבי גיור, ממה שאני הבנתי, אם אומרים את האמת, וכן שאת שומרת מסורת, הם ממליצים להתחזק, אבל להיות בגן או בביה"ס דתי אינו הכרח,
או אינו פוסל גיור.
שהיה לכם בהצלחה רבה,
אשמח לשמוע בבוא העת מחויותכם.

fannyd

New member
חפשו את הקלטת המדהימה "להיות אחים"

בכיכובו של יון תומרקין. והנה קישור לקדימון http://www.youtube.com/watch?v=MWuWRooEZ2Q. הקלטת על דינאמיקה של קשר אחים ואצלנו היא עשתה קילומטרז' רציני בשעתו.

למעלה