שאלות למתקדמים

אישעם

New member
שאלות למתקדמים

1. שחקן א' הולך לשרותים, כולם מחקים לו. בינתיים שחקן ח' מבצע קניה של עוד 1000 ג'טונים, הג'טון היחיד של 1000 שבמשחק. הראשון חוזר מהשרותים והמשחק ממשיך. לאחר כעשרים דקות מגיעים 2 השחקנים המדוברים לפלופ. שחקן א' מביט בערמה שנראת כ 900 ואומר אול אין. אבל למעשה לשחקן ח' יש 1800 עם הג'טון של ה 1000. שחקן א' מפסיד, אבל הוא הפסיד יותר ממה שהוא העריך כאפשרי. השאלה: * נכון שיש לשאול את הסכום, אבל האם זה מחייב ? ניתן להעריך גם בעין ולא היה ידוע לשחקן הראשון שהוכנס ג'טון בודד של 1000. אין כל סיבה שהוא יצפה להפתעה כזו. מי צודק ? וגם אם יש לשלם הכל, האם זה הוגן ? האם זה משנה אם משחקים קש או טורניר ? 2. שאלה אחרת: צבע נגד צבע. בסוף המשחק הפלופ מראה אס מלך מלכה בפיק למשל. שחקן אחד מחזיק 3 ו 4 פיק כשהשחקן האחר מחזיק 8 ו 2 בפיק. לשניהם צבע עד האס. לראשון הצבע מתחיל ב 3 ולשני ב 2. הרי תמיד בודקים מהיכן מתחיל הצבע ועד לאן הוא מגיע. ההגיון אומר שזה שמתחיל יותר גבוה יקח, אבל לעומת זאת טוענים שזה שיחזיק קלף גבוה יותר ביד הוא המנצח. אז פתאום לא מודדים מהיכן מתחיל הצבע ? שניהם צבע עד לאס, אחד מתחיל מ 2 והשני מתחיל מ 3. מי לוקח ולמה (ואם אפשר קישור אסמכתא כדי להראות לחברים) ?

Shaycus

New member
תשובה ל2

כי בנוגע ל1 זה לא שחור ולבן וזה תלוי באיך אתם משחקים, אם אתה שואל אותי בנוגע ל1 זה טעות של זה שאמר את "אול אין" כי אול אין זה מחייב ואין מה לעשות צריך להסתכל ולבחון מבחינת העין ולא לזרוק סתם לאוויר מילים כמו אול אין בלי להתכוון בנוגע ל2 אני לא מבין ממש את ההסבר שלך אבל בשורה התחתונה אם יש 2 צבע על השולחן אז בוא נשווה רגע: A K Q 4 3 - צבע ראשון A K Q 2 8 - צבע שני ברור שהצבע השני יקח כי לוקחים את 5 הקלפים הטובים ביותר.. ומן הסתם 3 הקלפים הטובים ביותר של 2 השחקנים הם A K Q אבל הקלף הרביעי הטוב ביותר נמצא אצל הצבע השני יש לו את ה8, זה למה לא רלוונטי בכלל מה הקלף החמישי של הצבע

אישעם

New member
טענת נגדית

5 הקלפים הטובים ביותר. מסדרים את הקלפים לפי סדר עולה כמו בכל צבע כשמצהירים עליו (חשוב על מקרי צבע מול צבע , "יש לי צבע עד ל..."). לפי סדר עולה זה שמתחיל מ 3 גבוה יותר מזה שמתחיל מ 2. אין כל סיבה להניח שקלף רביעי קובע ביד שכל 5 הקלפים יוצרים אותה. קלף רביעי יקבע כשלשני השחקנים 3 קלפים זהים והחמישי לא נדרש לקחת חלק. כאן כל 5 הקלפים מהווים מכלול שנקרא צבע. אם לי ולך יש אס ו 2 קינג, הקלף הרביעי יקבע ולאחרון אין משקל, אבל בצבע גם האחרון נדרש להתיצב כדי ליצור את היד.

2המרפא

New member
חמוד אין פה טענה בעד או נגד

זה החוק ה82 לוקח כי יש לו פלאש יותר גבוה. זה לא עניין של טענות או משהו שנתון לויכוח או לדיון אלה פשוט החוקים.

אישעם

New member
זהו בדיוק, אין לו פלאש יותר גבוה, יש לו יותר

נמוך. יכול להיות שאלה החוקים (כדברך), איפה זה כתוב ?

2המרפא

New member
תחפש את זה בויקיפדיה או משהו כזה אני עצלן מדי

אבל תסמוך על אנשים פה ששיחקו ביחד מאות אלפי אם לא מיליוני ידיים במיוחד אונליין שאנשים מכירים כל מצב וראינו כל דבר כדי שנוכל להגיד את זה בבטחה.

אישעם

New member
אם הם שיחקו אז הם יודעים חוקים כאלה ?

זה יפליא אם משחקים בניגוד לחוקים ? ולא, זה לא כתוב בשום מקום, סתם החלטה שלא מבוססת על חוקים.

t s a c h i

New member
הרוב פה משחק באינטרנט

ואין סיכוי שכל אתרי האינטרנט של הפוקר טועים. זה החוקים, תקשיב לאנשים פה.

אישעם

New member
כמובן שיש סיכוי

כל גרמניה לא טעו ? כל העולם טועה כשהוא אוכל מהחי, תשאל את דניאל נגראנו.

t s a c h i

New member
זה לא נכון

לוקחים את חמשת הקלפים הטובים ביותר שמרכיבים את הצבע, ולא השטויות האלו של מתחיל מ... מי שיש לו קלפים יותר גבוהים הוא לוקח. ( זה בדיוק כמו קלף גבוה שקובע כשאין לאף אחד כלום.)

אישעם

New member
סתרת את עצמך לגמרי

"ולא השטויות האלו של מתחיל מ.." סותר את : "מי שיש לו קלפים יותר גבוהים הוא לוקח" כי יש צבע שהוא מ ה 3 וזה יותר גבוה. בפוקר כל הידיים מדורגות בתוך עצמן. בפוקר משחקים 5 קלפים ובטח שיש שעליך להשתמש בכל הקלפים כדי לפגוע בה. היכן כתובים החוקים ?

t s a c h i

New member
לא סתרתי את עצמי

אתה אומר מתחיל מ... כלומר הקלף הכי נמוך. אבל בפוקר מסתכלים על הקלפים הגבוהים.

אישעם

New member
בדיוק, ב 2 המקרים הם עד לאס

ושחקן אחד מהם מתחיל את הצבע מה 3 כשהשני מתחיל מה 2. אני מסתכל על הקלפים הגבוהים.

Shaycus

New member
חביבי

אני לא מתווכח איתך אני סך הכל מציב לך עובדות כמו שהם אילו חוקי המשחק אם זה לא מוצא חן בעיניך דבר עם היוצר של המשחק

יוהדיקו

New member
תשובות

1. עניין הזיטונים: לגבי טורנירים השחקנים מחוייבים להניח את הזיטונים בסדר שבו הזיטונים הגבוהים מונחים כלפי חוץ ואלו בעלי הערכים הנמוכים אחריהם. בכל מקרה עדיף לשאול לפני שעושים אול אין עם משהו "כמה יש לך" על אף שהשחקן הניח שגם אחרי אול אין ישארו עוד זיטונים להמשיך היה צריך לברר מול המתמודד( זאת דעתי!) 2. לגבי הפלאש השחקן שמנצח יהיה זה שיש לו את השמונה, הקביעה נעשית בצורה כזאת שלשני שחקנים יש פלאש בודקים לפי מי מחזיק בקלף הגבוה מבין הארבעה (לכל אחד שנים) והוא יהיה המנצח. מצב של חלוקת היד לשני השחקנים תעשה אם על הלוח (חמשת הקלפים המשותפים) נמצאים חמישה קלפים מאותו צורה שכל החמישה גבוהים מקלפי הצורה של השחקנים לדוגמה: שחקן 1. 2, 4 D שחקן 2. 3, 7 D קלפי השולחן. A K J 10 8 כולם גם יהלום

אישעם

New member
איפה זה כתוב ?

בפוקר כל יד היא מדורגת. היד מדורגת גם בפני עצמה. כך בדיוק גם צבע הוא מדורג. "צבע עד ל..." אם שניהם מגיעים לאותו קלף עליון אז בודקים מהיכן מתחיל הצבע. הקביעה הזו של "כך משחקים" אני שואל אם היא שרירותית או שזה כתוב באיזה מקום ?

אישעם

New member
חברים, אני משחק ושיחקתי שנים, גם wild card

http://www.google.com/search?hl=iw&q=wild+card+poker&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9&lr= שיקגו בייס בול. hi low mid ואת כל המשחקים שבקישור. כשיוצרים סטרייט 8 קלפים או 10 קלפים. 8 אסים. פוקר של 8 קלפים וכו'. אז בטח שצבע צריך הגדרה של מהיכן הוא מתחיל. למעשה זאת הייתה אחת הדילמות הכי מסובכות בטורנירים. אני לא בטוח שלהולדם יש פיתרון לזה, לכן אני מחפש את החוקים בקישור ולא חוות דעת. תודה לכולם על העזרה.

Shaycus

New member
פתרון לך

כמו שפתחת את העמוד של תפוז ונכנסת לדף הזה שלי תפתח גוגל ותרשום שם "texas holdem poker rules"

למעלה