שאלות למתקדמים

אישעם

New member
הרגע הייתה יד כזו בטלוויזיה

לדעתי, בגלל חוסר ההחלטה על כך שרירותית. החליטו שבהולדם יהיה חוק חד משמעי שלא יצור ויכוחים. לכן מה שביד קובע. אבל זה לא כתוב בשום מקום, החלטה שרירותית. כך עשינו תמיד בטורנירים, קבענו מראש שאם מקרה כזה חוזר אז כך וכך יקבע את המנצח. תודה לכל העונים. ידעתי שאתם צודקים ושכך עושים, אבל שוב, זה חוק שרירותי שהפך לקבוע, זה לא כתוב בשום מקום.

1חרטטן

New member
אתה טועה אחי, אים מה לעשות

החוק בפלאש אומר שאם יש תחרות בין 2 פלשים, האיש בעל הקלף הגבוה יותר מנצח, אם הם שווים עוברים לבא, ככה עושים הזוג פה עד שהם מגיעים ל8 מול 4 ולכן ה8 מנצח, וזה לא משנה בכלל מה הקלף הבא בתור. הדרך שלך בכלל לא הגיונית, אם היו סופרים מלמטה אז יד כזאת למשל 3,4,6,8,K הייתה מנצחת יד כזאת 2,3,4,6,A כי ה3 שהוא הכי קטן גדול יותר, אבל ----זה לא נכון---! וביקשת אסמכתא: ""פלאש" מורכב מ5 קלפים מאותה חליפה. במידה ולשני שחקנים יש את אותה חליפה ב"פלאש" בעל הקלף הגבוה יזכה. במידה ולשני השחקנים אותו קלף גבוה המנצח ייבחר לפי הקלף השני וכן הלאה. . " http://www.israpoker.co.il/article57.html

אישעם

New member
קודם כל תודה

ראיתי את זה גם בטלוויזיה היום, כשכתבתי את התגובה לה הגבת. אבל לא הבנת אותי, אני בכלל לא טוען שסופרים מלמטה. סופרים הכי גבוה, כשיש חפיפה אז עוברים לקלפים הבאים וכאן דווקא אתה אומר שסופרים כלפי מטה כי שם נתקלים בזה שגבוה. בשורה התחתונה, אני טוען שמסדרים צבע לפי סדר עולה ובפועל לא עושים את זה בצבע. בודקים קלף גבוה ביד וזהו. אם נפתחים 4 מאותו הצבע אז די בקלף אחד ביד שיהיה גבוה מהאחרים וזהו. צבע לא מסדרים לפי סדר עולה, בודקים יד בלבד. OK. זה לא ממש עובד בהמון סוגים של משחקי פוקר ולכן הייתי חייב לבדוק. תודה על הקישור.

אישעם

New member
חברים, תודה לכולם.

אני כועס על המשחק שהיה לי אתמול, הרווחתי אבל היו כל מיני סיכסוכים. מבקש סליחה אם הוצאתי כאן עצבים. הקטע עם הצבע בכלל לא קרה אתמול, אבל כל הלילה היו ויכוחים ובכלל היה מגעיל למרות שלקחתי את רוב הקופה (היה קש, לא טורניר). נראה לי שאנוח לי קצת ואחזור לאינטרנט. שוב, תודה לכולם, אתם צדקתם (היה לי ברור, אבל רציתי לראות שזה כתוב).

דימה18

New member
תשובות

לגבי 1, אם אתה מדבר על חוקים נטו (בלי קומבינות אנחנו משחקים ככה ואתם ככה) - חוקים נטו - אז דבר ראשון לא מחכים לשום שחקן. הבליינדים רצים והמשחק רץ, ואם שחקן יצא לשירותים בזמן משחק אז הוא ממשיך לשלם בליינדים, פשוט לא רואה שום פלופ כי הוא לא נמצא. דבר שני, ברגע ששחקן אומר "אול אין" - כמו שאמרו פה לפני - זה מחייב. שחקן שמכריז מחוייב לבצע את מה שהכריז (ותזכור שמדברים חוקים נטו)! בגלל זה שחקנים בדרך כלל לא אומרים אול אין סתם (בניגוד לאינטרנט ששם זה שונה, אלא אם כן מדובר בכסף אמיתי). שחקן שרוצה להכנס אול אין יעשה את המינימום וידע כמה צ'יפים הוא צריך להכניס, בשביל הזהירות :) לגבי 2, החוקים נטו אומרים מתוך 7 תבחר את ה 5 הטובים ביותר. מסכים? אני לא יודע מאיפה המצאת את ה"בודקים מהיכן מתחיל הצבע ועד לאן הוא מגיע" - זה באמת לא קיים בשום ספר :) מה שכן, אם 5 הקלפים הכי טובים שלך (במידה ולשניכם "אותה יד") גבוהים מהיריב - זכית בקופה. בדוגמא שנתת, לשחקן אחד יש 8 (וזה לכל הדעות יותר גבוה מ4), לכן השחקן שמחזיק ב 8 לקח את הקופה. זה חוקים נטו ידידנו, בבקשה תחסוך את הויכוחים כמו שרבים וטובים לפני אמרו פה כי אני למשל שיחקתי מיליוני ידיים גם באינטרנט וגם על רטוב. לא יודע מה הניסיון שלך או כמה שיחקת באינטרנט, אבל אם תגיע למצב של צבע למספר שחקנים, השחקן עם הקלף הגבוה יקח. אם כל חמשת הקלפים הגבוהים של שחקנים המחזיקים ב"צבע" נמצאים על השולחן, אזי הקופה תחולק לשחקנים במה שנקרא ספליט פוט.

למעלה