שאלות מהמתכונת:

לא...........

שלא יעזו!!!!!! מה זה הדבר הזה?? נתנו לכם שאלה כזו שתתרגלו או משו או שהמצאת את זה??

danygirl

New member
הם יעזו

אני לא יודעת למי דיברת טל... בכל אופן גם את השאלה של רן וגם שלי, יש סיכוי שיהיה במבחן.. הקטע הוא שהשאלות שנותנים במתכונות הן בדרך כלל ברמה גבוהה מאוד, ותמיד יותר מהמבחן בגרות. תחשבי חייבים לעשות מבחן שיתאים לכל רמות בתי הספר בארץ.. הם יכולים לתת שאלות קשות, אבל לא להגזים

עזרי לי...

את יכולה לענות על מלחמת העולם ה-1 בשאלה א שהצגת העלייה השניה הרצל בשאלה א תודה רבה :)) חן..

lalallllllll

New member
עלייה שנייה

בבקשה תתני את התשובה של העלייה השנייה. בכלל לא למדנו את זה!!

אני שונאת את זה אבל אני אנסה...

עבודה עברית הם דגלו בעבודה עברית,יהודי חדש פועל ובונה את ארצו דת העבודה 1) הגשמה עצמית-עבודה מתוך קשר לאדמה היא הביטוי לחיים מלאים ויצרניים 2) שיבה אל הטבע- עבודת כפיים פירושה עקירה מהגלות ארץ איננה נקנית בכסף אלא בחיים עליה ועבודה.יש להתרחק מהעיר המסמלת גלות. 3) עבודה ערך עליון-העבודה היא שתיצור את הקשר הלאומי ורק דרכה תהייה אפשרות לתחיית העם היהודי בארצו.יש ליצור יהודי חדש כיבוש העבודה מבחינה פנימית-יש לאמץ את ערכי דת העבודה ולהפוך את העבודה למשהו חשוב בחיים מבחינה פנימית-יש לכבוש את העבודה מידי הערבים. המושבות לא הסכימו להעסיק את הפועלים בטענה שהם יקרים יותר מהערבים,לא מיומנים ומזלזלים ביהדות. שמירה עברית לפועלים היה רקע של שמירה והגנה עצמית,בנוסף הם אמרו שהיהודי החדש הוא יהודי שמגן על עצמו ושומר על עצמו. כיבוש העבודה מבחינה פנימית- יש להכשיר את עצמך להיות שומר (ללמוד ערבית,להחזיק נשק ובו...) מבחינה חיצונית- יש לשכנע את המושבות להעסיק שומרים עבריים

עליה שניה

חפשי בארכיון של הפורום צרפתי קובץ של כמעט כל החומר על העליה השניה. בהצלחה !

למעלה