שאלות ממבחנים

chepupu

New member
בקשר לשאלות 7 ו21

7. דווקא עם הטיפולים זה יכול להיות גם הומניסטים שלא מפרשים או מציינים בפני הלקוח איפה הבעיה שלו ורק תומכים בו עד שיגיע לפתרון הבעיה בעצמו. זה דבר שעשוי למנוע הצהרה מראש של איפה הבעיה ואיך היא תטופל. גם הפזיכודינאמיים לא משהו בזה אבל זה מזכיר לי מה שאיתמר אמר על זה שלפעמים יש שתי תשובות נכונות אבל אחת נכונה יותר... בקשר להצרת קשב זה קשור נראה לי לעניין של מדוע יש עכבה או הקלה חברתית. יש שתי גישות אחת שאומרת שזה בגלל הפעולה הדומיננטית ואחת בגלל הצרה או הרחבה של הקשב בעת ביצוע המשימה. 21. שאלה ממש מבלבלת. זה יכול להיות גם א' לא? כי ואומרים שיש בו הפחתה של עירנות קוגניטיבית. מצד שני זה לא מצב של טראנס... מוזכר שיש השפעה חיצונית של מישהו אשר מנחה את המדיטציה ויכול לגרום לסוגסטיה?. איזה בלאגן.. מדיטציה זה שיטה להפגת לחצים, וסוגסטיה בשיטות של היפנוזה זה בכלל בעניין של זיכרון, לא?

mayan g

New member
תודה על התשובות

15- מה אתה מגדיר בתור דימוי מנטלי? האם לקיחת אות ראשונה מכל פריט = סוג של דימוי מנטלי? 25- אבל בהטרמה האדם לא יודע שהולכים להציג בפניו את אותו גירוי שוב= הוא לא מפנה אליו בפעם הראשונה את הקשב ולמרות זאת ההטרמה עוזרת בלמידה , לכן השאלה היא אם המידע לא מעובד כלל אם אין אליו קשב איך מתרחשת הטרמה? (ההתחבטות שלי בשאלה הייתה בין ג ל ד ) 21- אני התלבטתי בין א,ג,ד כאשר אומנם יש סוגסטיביות בשני המקרים, אבל ניראה לי שהפניית הקשב היא תנאי הכרחי (לא ניראה לי שאפשר לעשות מדיטציה או לעבור היפנוזה אם האדם לא מפנה קשב) 28- אדם יכול להדחיק שהוא מכוער? לא יודעת זה נישמע לי מוזר- בעיקר בגלל שזה שהוא רואה את עצמו כיפה או מכוער קשור לדימוי העצמי שלו (זו דיעה ולא עובדה) 31- מצאתי את התשובה באינטרנט זה ב -בגלל שהסכום הגבוה יחסית מהווה חיזוק חיובי לפי ההתניה האופרנטית אך יוצר ניגוד עמדות לפי הדיסוננס הקוגנטיבי ("אני מנגן בשביל הכסף")- כמו בניסוי המשעמם ששילמו להם כדי לשקר מי ששילמו לו סכום גבוה אמר שהוא שיקר בשביל הכסף

opelpopel

New member
...

15 - המונח הלועזי הוא "mental image" כלומר תמונה שאת רואה "בעיני רוחך", יענו תמונה בקיצור. ולקיחת אות ראשונה מכל פריט זה סה"כ הרכבת מילה חדשה שאותה את מאחסנת וזה נשמע לי יותר כמו קידוד מסוג אחר (אלא אם כמובן את מסתכלת על המילה כתמונה אבל לא נראה לי שזה מה שתעשי...) 25 - קודם כל בהטרמה האדם לא ***בהכרח*** יודע שיציגו לו שוב. עכשיו למה מדברייך משתמע שתמיד יש הטרמה? 21 - הפניית קשב כלפי מי או כלפי מה? יכול להיות גם היפנוט עצמי שכזה כמו אצל בעלי אישיות מרובת-פנים...בכל אופן לא חושב שיש על זה חומר בספר (אשמח אם מישהו יתקן אותי) אז אני מנחש לפי האינטואיציה שלי שמצביעה על סוגסטיה יותר מאשר על הפניית קשב 28 - אני מסכים איתך אבל השאלה מנוסחת בצורה ברורה וקובעת שהוא פשוט מכוער אז לא נראה לי שצריך להסתבך עם זה. אבל יודעת מה אולי הכחשה היה מתאים גם כן כי כאילו הוא מכיר במציאות אבל מעדיף להתעלם ממנה 31 - טוב אני לא כל כך מסכים שזו התניה אופרנטית (כי האמא מביאה לו כסף לפני שהוא הפגין התנהגות כלשהי אז לא יודע אם אפשר להתייחס לכסף כאל חיזוק) אבל אולי השאלה המקורית מנוסחת יותר טוב ואולי אני סתם מסתבך יותר מדי עם השאלה

למעלה