שאלות נפוצות

../images/Emo32.gif LOL

קראתי מהר את גסה+אסטרונומית, וקראתי בטעות "גסטרונומית". אכן, חלוקה גסטרונומית
זה סתם כי אני רעב.

gwizard

New member
תגובה גסטרונומית ../images/Emo13.gif

האם לונאסה בוויקה מטרתה היחידה היא להלל את שמו של האל Lugh ? אני לא קלטי וגם אין לי שורשים קלטיים. מכאן, אני לא מתייחס לחגים אשר נלקחו מהקלטים במובנם המקורי. לונאסה בשבילי היא חג שמסמל שפע והנאה, קציר הפירות שכה עמלנו עליהם באביב, אם תרצי. בשבילי אישית (ואני לא אומר שכך זה אמור להיות לכולם), שפע והנאה מתקשרים יותר לאלה מאשר לאל. מה גם שאם תשימי לב, בחלוקה שלי של גלגל השנה החגים הולכים לסירוגין. מכיוון שמידסאמר הוא חג של אל נטו, לונאסה היא חג של אלה וכ"ו. אילן אמר נכון, תשאלי 10 וויקאנים, תקבלי 15 תשובות. זו היא התשובה שלי.

neophile

New member
מצב האל והאלה בלואנסה?

באיזה מצב נמצאים האל והאלה בלואנסה (לפי הדגם שאתה משתמש בו) כל הנושא הזה של חגים מאוד תלוי במיקום על פני כדור הארץ .

neophile

New member
האלה

הייצוג של האלה(הירח) נמצא בשינוי כל חודש , אז איך זה שהיא במצב מסויים כל החודש בחג מסויים?

gwizard

New member
לא קשור לירח

ההתקדמות הזו לא מגיעה משינויי ירח, אלא ממחזור החיים. אני מניח כי אתה חייב ללמוד וויקה בכדי לדעת את זה. נסה לקרוא יותר על גלגל השנה.

neophile

New member
בייחוד האקווינוקסים והסולסטייס

הנקודות בהן כיוון ציר כדור הארץ משתנה ולכן אלו שיאי הקיץ והחורף , והימים הקצרים והארוכים ביותר.

Raidho

New member
זה אותה שאלה פילוסופית

של מי "יצר" את מי - אדם את אלוה או האלוה את האדם, מה יותר חשוב, ממה הכל התחיל. קיצר הביצה והתרנגולת, התודעה והמציאות...

Dia Leoghann

New member
אינני מסכים איתך

אינני מסכים איתך Raidho וגם אינני מסכים עם נטלי (אם כי יכול להיות שלא הבנתי למה אתה מתכוון כי אני די גרוע בהתפלספויות פילוסופיות) אם היינו מונותיאיסטים אז אולי היתה כאן שאלה של ביצה ותרנגולת. אבל אנחנו פגאנים, ואולי המכנה המשותף היחיד בין כולנו הוא היחס לטבע והאלוהות. כולנו מסכימים שהטבע הוא האלוהות, או שהאלוהות קשורה לטבע, או שהטבע קשור לאלוהות. בכל מקרה הדבר היחיד שנראה לי שלא יהיה עליו ויכוח בינינו הוא הקשר ההדוק והישיר בין הטבע של כדור הארץ ובין האלוהות. כך שאין כאן ביצה ותרנגולת - לאף אחד מאיתנו אין ספק שלא האדם המציא את הטבע. ואם הדת שלנו 'דורשת' מאיתנו רמה מסוימת של חיבור לטבע, ונדמה לי שאנחנו מסכימים גם על כך שזה אחד מהדברים שכל דת פגאנית דורשת ממאמיניה, איך אפשר לחגוג בלונאסה חג של שפע ופריון כשאתה נמצא בארץ כנען? אם אנחנו מחפשים סיבה טבעית-חקלאית נהדרת לחגוג את לונאסה בארץ ישראל, הרי זה זמן מצויין לשתות המון יין, כי באוגוסט זה שיא עונת בציר הענבים, ולמעשה אפילו לוח גזר (הלוח החקלאי הקדום ביותר בארץ) מדבר על זה. אם אנחנו רוצים לשמור את לונאסה כחג של פריון, אני חושב שלחגוג אותו כחג של יין ובציר ענבים זה מעולה. אבל לשמר אותו כחג של שפע חקלאי ופריחה ושפע של אמא אדמה זה נראה לי מנותק מהמציאות.

gwizard

New member
מציאות ? של מי ?

אולי כולנו פאגאנים, אך חלקנו הגדול גם מכשפות ואני יוצר את המציאות שלי לעצמי. אני רק אומר את זה כי לפעמים זה נשכח כאן. עכשיו, אני אמרתי שפע, לא אמרתי חקלאי ולא אמרתי פריחה. זה משהו שכנראה הובן כמובן מאליו, אבל זה בכלל לא מובן מאליו. שפע בשבילי לא קשור בכלל לאוכל. שפע זה אומר שאני עבדתי קשה כל השנה ועכשיו אני רוצה לנוח קצת, להירגע ולקצור את הפירות של עבודתי. ואכן, בתחילת השנה היו לי הרבה דברים שהתחלתי והיום בתקופה הזו אני מתחיל לראות את התוצאות, בין אם זה יין מעשה יד שמתחיל להיות ראוי לשתיה לבין בונוסים בעבודה על סיום פרוייקט מוצלח לבין הקורס וויקה שמגיע לסיומו המוצלח. שפע יכול להתבטא בהרבה פרטים, לא רק חקלאות. זה נכון שפעם, כאשר הדבר הכי חשוב לפני חורף היה האוכל, הקציר היה מזוהה עם שפע. אבל אז, אם לא היה לך מה לאכול בחורף היית מת. היום, בתקופה המודרנית, יש לנו סופרמרקטים והביטויים הקדומים חייבים להשתנות ולהתאים עצמם לתקופה שלנו.

Dia Leoghann

New member
המציאות של כולנו

אני התכוונתי למציאות הטבעית של כדור הארץ - הנקודה בה נמצא הטבע בשלב זה של גלגל השנה. על זה גם המכשפה הגדולה ביותר אינה מסוגלת להשפיע. זה שאת המציאות שלך אתה עושה לעצמך זה ברור, וזה נכון לכל אדם בלי קשר אם הוא מכשפה או לא. >>>שפע בשבילי לא קשור בכלל לאוכל. שפע זה אומר שאני עבדתי קשה כל השנה ועכשיו אני רוצה לנוח קצת, להירגע ולקצור את הפירות של עבודתי. ואכן, בתחילת השנה היו לי הרבה דברים שהתחלתי והיום בתקופה הזו אני מתחיל לראות את התוצאות, בין אם זה יין מעשה יד שמתחיל להיות ראוי לשתיה לבין בונוסים בעבודה על סיום פרוייקט מוצלח לבין הקורס וויקה שמגיע לסיומו המוצלח.<<< מסכים איתך במאה אחוזים. רק שאצלי שפע כזה אינו מתייחס לאלה (נדמה לי שהדיון התחיל בזה שהחג לונאסה מיוחס על ידך לאלה). סביר להניח שזה כיוון שאני פוליתאיסט קשה ויש באמונתי אלים ש'אחראים' על הנושאים האלה. >>זה נכון שפעם, כאשר הדבר הכי חשוב לפני חורף היה האוכל, הקציר היה מזוהה עם שפע. אבל אז, אם לא היה לך מה לאכול בחורף היית מת. היום, בתקופה המודרנית, יש לנו סופרמרקטים והביטויים הקדומים חייבים להשתנות ולהתאים עצמם לתקופה שלנו. << בתור חקלאי לשעבר ממש נעלבתי
. מאיפה אתה חושב מגיע האוכל לסופר? מהעננים?!?

למעלה