שאלות על אפליקציות לגלקסי

יש כלכך הרבה שירשורים בדיוק על השאלה הזו

פה ובפורום סלולרי, אז לענות לך?

white star

New member
../images/Emo54.gif להגיד את האמת?

גלקסי ואייפון מאוד דומים. לכל אחד משניהם יש יתרונות מסויימים אחד על השני, אין ניצחון בנוק אאוט של אף אחד על השני. על קצה המזלג, היתרונות של אייפון:
חויית משתמש יותר טובה, לדברי אוהבי האייפון (אני לא הרגשתי הבדל מיוחד)
באפליצקיות משחקים, יש לאייפון אפליקציות הרבה יותר מושקעות
יש אפליקציות ספציפיות שעדיין פותחו רק לאייפון
יש לו את ההילה של ה"מגניב" - הערה: באנדרואיד עובדים על "סגירת פערים" בכל הנושא של אפליקציות, אבל זה ייקח זמן היתרונות של גלקסי S:
אחריות תיקונים מלאה בארץ, לעומת אייפון שאו לא באים עם אחריות בכלל או שעבור תיקון תחכי חודש שיישלח לאירופה ויתוקן (דרישה של אפל)
ניתן להוסיף כרטיס חיצוני ולהחליף, באייפון לא.
ניתן להחליף בטריה, באייפון לא.
כדי לקבל חווית מכשיר טובה ושכמעט כל האפליקציות השוות באייפון לא יעלו כסף, צריך לפרוץ אותו מה שעלול לגרום בעיה אם תצטרכי תיקון. את הגלקסי פורצים רק כדי לשנות דברים או לגרום לו לעבוד יותר מהר, ממש לא מאסט.
הם לא אפל, שהיא חברה מאוד בעייתית. האינטרנט מלא בכתבות עליה אם את מעוניינת לקרוא.
העברת קבצים בBT לכל מכשיר שתרצי שתומך בזה, פרט לאייפון ששולח ומקבל רק ממכשירי אייפון אחרים. שורה תחתונה: מכיוון שיש היום מלא אנשים עם אייפון ומלא אנשים עם גלקסי S, הכי טוב שתבקשי משניים כל מכשיר לכמה שעות שתוכלי להתרשם ואז להחליט לבד :)

shlox

New member
אני רק הערה

אפל היא חברה בעייתית, אבל גם גוגל לא בדיוק צדיקים גמורים. שלא נחיה באשליות... באופן כללי מסכים עם דבריך. עוד יתרון מובהק לאנדרואיד- חיבור נוח ופשוט למחשב והעברת קבצים אינטואיטיבית, ללא תלות בתוכנה כמו ה-iTunes. שלא לדבר על התמיכה המעולה בפורמטי וידיאו שונים, לפחות בגלקסי S, שבאייפון צריך לעבור המרות מתישות כדי להעביר אותם למכשיר (וגם אז לא תמיד הקבצים פועלים). הנקודה העיקרית שבה אייפון עולה על אנדרואיד היא ב-Smoothness של ה-UI, ובעיקר הגלילה בדפדפן. אנדרואיד עוד לא הגיעו לשם, אם כי עלי להודות שאחרי המעבר לג'ינג'רברד בגלקסי, הפער קטן מתמיד.

white star

New member
../images/Emo54.gif תראה

נכון שלגוגל היו כמה בעיות לאחרונה, בעיקר עם הג'ימייל ושירות הSTREET VIEW, מצד שני הם נשמות טהורות לעומת אפל. רק השערורייה האחרונה שהיתה עם הבעיות כשיצא האייפון 4 עם הקליטה עד שהסכימו להודות שיש בעיה ולתת לה פתרון אמיתי, גרם ללא מעט אנשים לכמה שערות לבנות וורידים בולטים בצוואר. מה גם שגוגל זה רק מערכת ההפעלה, ה"ברזלים" שייכים לחברה שממנה קנית את המכשיר, בין אם סמסונג\מוטורלה\LG\HTC וכדומה. מסכים לגבי הITUNES. בנועד לUI - שוב, ציינתי את זה שהרבה הרגישו הבדל, אני לא הרגשתי, בייחוד עם הPILOTX. אגב, אתה יודע מתי סמסונג אמורים לשחרר ג'ינג'רברד רשמי?

shlox

New member
היה אמור לצאת בסוף מרץ, לפי השמועות...

בינתיים יש לנו את הגרסה המודלפת של סמסונג, שמנסיוני האישי עובדת נפלא, הרבה יותר טוב מכל גרסאות 2.2 עד כה שהתנסיתי בהן. לגבי הבעיה עם הקליטה באייפון 4 - אני סבור שהעניין נופח. בדקתי את האייפון במשך כשבוע וחצי, והדבר קרה אולי פעמיים, ורק בחדר אחד אצלי בבית - וגם זה, לא בשיחה אלא דווקא בגלישה. מעצבן, אבל הזעם היה קצת מוגזם. אחרי הכל, מי באמת משתמש באייפון בלי קייס? מאוד לא נוח להחזיק אותו בגלל כל הזכוכיות והמתכות (וזו כבר בעייה אחרת בו), והקייס כידוע פותר את העניין.

voguemaster

New member
דווקא העיצוב של האייפון הוא אחת הנקודות

שיותר אוהבים בו, אבל אני מניח שכל אחד ודעתו בנושא. רק רציתי להגיד שגרסת 2.2.1 שיצאה לאחרונה מבית סאני עובדת הרבה יותר טוב מכל מה שהיה עד עכשיו והיא כמעט מהירה כמו 2.3.3 מכיוון שביצעו שם עבודה על מערכת ה-RFS. כך שיוצא שדה פקטו לא צריך LAGFIX. עכשיו בלי קשר לזה - ברומים כמו של PILOTX כבר מזמן יש את הקרנל של HARDCORE שהוא משפר את הביצועים פלאים כך שההבדל בין 2.2.1 לבין ה-2.3.3 הוא כבר ממש קטן. שום דבר שלא ראינו כבר. רק נקודה קטנה אחרונה - הדפדפן ברום של פיילוט פשוט מעולה. אין שום שינוי שבוצע ע"י סלקום/אורנג'/פלאפון והוא פשוט טס. יש לו גלילה חלקה לגמרי ב-YNET (כמובן אחרי שכל העמוד עלה) והוא עובד באותה שיטה כמו ספארי על אייפון. תכלס, הם די שקולים (גם זמן טעינת העמוד). אני לא יודע מה סלקום או אורנג' עשו לדפדפן אבל ב-2.2 שהיה לי של סלקום הוא פשוט היה איטי להחריד. כנ"ל ב-2.2 של אשתי מאורנג'.

shlox

New member
היו לי רומים 2.2 מקוסטמים, גם של פיילוט

וגם של דארקי, DOC ואחרים. מנסיוני, 2.3.3 מהווה שיפור יוצא מן הכלל לא רק ביחס לגרסאות הסטוק והמפעילות, אלא גם ביחס למקוסטמים. לגבי האייפון, אני חושב שהעיצוב שלו יפהפה, אבל זה לא משנה את העובדה (או את הדעה) שלא ממש נוח להחזיק אותו ללא קייס לזמן ממושך, מפני שהקווים החדים והלא מעוגלים שלו לא נעימים ליד.

תודה רבה על התשובה המושקעת

יש בבית אייפון אחד (של הילדה) והתנסתי בו קצת אני נוטה לגלקסי אבל עוד לא סגורה ולא רוצה להצטער. ובכלל - מפחדת מטאצ' נורא

פגית

New member
אז קחי את המכשיר ותשחקי איתו

כי המגע הוא דיי דומה. קחי אותו ותראי עם הקונספט מתאים לך. אחרכך תרכשי גלקסי כי רק בגלל הקרינה זה כדאי. לדעתי.. והוא הרבה יותר נוח לדעתי

white star

New member
../images/Emo54.gif ../images/Emo24.gif

כמו שאמרתי וגם פגית אמרה - תקחי כמה שעות כל פעם את אחד המכשירים ותראי מה יותר נוח לך. וכאמור - תמיד יש לך את DESIRE Z וגם אמור לצאת מוטורולה מיילסטון 2 (או שיצא כבר?) שהוא גם עם מקלדת פיזית רק פחות בומבסטי

פגית

New member
הינה-גיגול פשוט..

הינה הביקורת של הבלוג של גבע-אינני מכירה את טיב הבלוג- אבל זה יתן לך כיוון... וגם הדיזייר...

פגית

New member
נשמע צוכנית טובה

חג שמח. אגב, נראה לי שאת רוב המכשירים יש ברוב המפעילות.... ואני אישית מרוצה מאורנג'....

הייתי מאוד מאוד מרוצה מסלקום אלב ההצעה

שקיבלתי מאורנג' כל כך מפתה קו אחד כבר עבר עם אייפון נראה מה אני עושה עם עצמי אולי עוד אציק לכם

למעלה