התכוונתי כבר לענות לך אתמול, אבל לא הסתדר
בכל מקרה. כתבת על זה שכתבת פה, כי אתה מחפש למצוא את האמת האמיתית. אני מבין את הגישה הזאת, היא גם מאוד מתאימה לאופי הביקורתי והאנליטי שלך, לדעת דברים הרי נותן לך בטחון, וזה אחד מהחוזקים שלך. זה גם היה החוזק של מרפי, הרי מי לא רוצה טכנאי מטוסים שמחפש את הבעיות
ומה לגבי הסוביקטיביות שהבחורה מסתכלת על החיים דרכה, האם היא לא נכונה? תראה, קל לי להזדהות אם הצורת חשיבה הזאת, כי אני גם אוהב לחשוב בהגיון ולשים לב לדברים. מה שיפה בסוביקטיביות שהיא מאוד הגיונית בסופו של יום. אבל בוא ניקח קונספט אחר, שדווקא יכול לעזור פה. קונספט הדואליות. דואליות אומרת בעיקרון, שאני יכול לאמין או לחשוב בשני אופנים שונים שיש ניגוד ביניהם, בלי להכנס לעימות עם עצמי. למשל, אני מאמין שיכול להיות שאלוהים קיים. באופן כזה שאני מאמין שהוא קיים, ולא מאמין שהוא קיים בו זמנית. מה זה נותן לי? זה נותן לי קודם כל לראות את שני צדדי הדיון, לראות את הסיבות למה להאמין שהוא קיים ולמה להאמין שלא. דבר נוסף שזה נותן לי זה אפשרות לפעול לפי שתי האמונות האלה בלי להרגיש בקונפליקט. אני יכול לחשוב איזה יופי שיש כוח מכוון ביקום, שלמשל עוזר לי ומכוון אותי ולפי הסוד ודברים אחרים, ומצד שני להגיד - אני אחראי ב 100% לעצמי, מה שאני עושה זה מה יש. עיקרון הדואלית והאפשרות להרגיש בנוח עם שני דברים שהם מנוגדים אחד לשני, עוזר לפעמים להתגבר גם כל מצבים שאין בהם מוצא. למשל נניח שאני לא אוהב כרגע את העבודה שלי, ובכל זאת מסיבות שונות אני מרגיש שאני לא יכול כרגע לעזוב אותה (אתה מכיר את הדילמה הזאת) אני יכול להשתגע מזה, או שאני יכול להגיד לעצמי משהו בסגנון "אני רוצה לעזוב את העבודה הזאת, אבל כרגע אני לא יודע אייך לעשות זאת אז אני אשאר בה" מה שזה עושה, זה מצד אחד מונע את ההרגשה של אני תקוע, כי אתה בוחר בזה לעת עתה, מצד שני זה לא מכניס אותך להכחשה, שאומרת למשל, "זו בעצם עבודה טובה בשבילי, ואני צריך להיות מרוצה ממנה" מה שזה עוד מאפשר זה להישאר בעבודה, ולחשוב על אייך אני כן יוצא ממנה, ולהיות פתוח ובעצם להמשיך לחפש את הפתרון לעניין. אז מה שאני מנסה להראות לך בזה, שלמרות שהגיון וחד משמעיות הם נהדרים ואמיתים, לדואלית יש יתרונות פרקטים, ולמעשה היא מאפשרת אמיתית ופתרונות לבעיות, שהגישה היותר דטרמיניסטית באופיה של הסתכלות על דברים לא נותנת. בוא נמשיך מכאן לענין של סוביקטיביות. הסוביקטיביות בגדול אומרת, שיש חשיבות גדולה לאייך שהדברים נראים, אפילו יותר ממה שהם "באמת", מה שכמובן נוגד את ההגיון. העניין הוא כזה - זה נכון במידה רבה, בגלל שהאמיתות שלנו הן מאוד סוביקטיביות. האמיתות שלנו מבוססות על חינוך, דעת קהל, מסרים מהסביבה, תקופה, תרבות ועוד. ויותר מכל על הניסיון האישי שלנו שמושפע מכל אלה. סוביקטיביות בנוף הזה, בעצם אומרת שלמרות שאתה ספגת את האמת שלך באופן אחד ואני באופן אחר, שנינו יכולים להיות סוג של צודקים - שזו בעיה גדולה, אלה אם אנחנו מסתכלים עליה כדואלית . בסופו של יום, כל אחד הרי חי לפי הניסיון חיים שלו, ואחד הדברים שכן יפתחו אותנו לאפשרות לגדול, הוא לפעול בצורה שאנחנו כן מטילים ספק וכן בוחנים נקודות ראיה שונות. לפעמים בכך, שאנחנו לא מקשיבים למה שאנשים אומרים סביבנו, ולפעמים בכך שאנחנו פחות מקשיבים לעצמנו ופתוחים לקבל דברים חדשים. אני אתן לך כמה דוגמאות טובות, למה התעלמות ממה שנראה אמת בעיני הסביבה הוא הצעד הנכון. גרמנים שהסתירו יהודים בתקופת הנאציזם, אלברט אינשטין שלמרות חוסר הצלחתו בבית ספר הצליח להשיג את כל מה שהשיג, ניוטון שהצליח להגיע להישגים אחרי אין ספור כשלונות. השלום עם מצריים, שנעשה בתקופה עוינת כלפי ישראל. הפסקת העבדות בארה"ב. ברמה האישית קל עוד יותר למצוא דוגמאות כאלה, אנשים שאמרו להם שהם דיסלקטים, והצליחו להגיע להישגים אקדמים. אנשים שלא היה להם כלום והצליחו להגיע לעושר גדול. אנשים שאמרו להם שעדיף להם לעבוד בעבודה בטוחה, ופתחו עסק. עכשיו אם ניקח כל מקרה לגופו, המציאות, מה שנראה אמיתי ונכון פשוט תקעה אנשים. לעומת זאת דווקא ההסתכלות הלא הגיונית, להאמין שהעולם עגול, כשהאופק הוא שטוח, זה מסוג הדברים שקידמו את האנושות, הסיבה לכך היא כמובן שהאמת היא כן סוביקטיבית. אותה בחורה שלא הייתה אומר שהיא מהממת, ואולי שהיא לא מושכת, יש אנשים שהיא מושלמת בשבילם, ואם היא רק תאהב את עצמה מספיק, היא תוכל להפתח לזה. ואגב, קרוב לודאי שהיא נתקלת בקושי כי היא מאמינה ל"אמת" שאומר, אני לא ראויה שיאהבו אותי, דברים אוהבים רק בנות מהממות. ולכן היא חושבת שהיא רוצה להיות מהממת, ויכול להיות שהיא נתקלת בכל כך הרבה קושי בגלל שהיקו מזהה את זה, שהיא בעצם רוצה שיאהבו אותה. להיות מהממת לא באמת יעזור לה, הרי יש הרבה מאוד בנות יפות ומהממות בעולם, שהיו רוצות את המערכת יחסים שיש לי ולאישתי. ואנחנו אולי יפים יחסית, אבל אף סוכנות דוגמנות לא דפקה לנו על הדלת. (אגב - אנחנו יפים, הוא ככל הנראה שקר סוביקטיבי שלי - אבל הוא עובד
) בוא נסתכל על אמת סוביקטיבית נוספת, מאוד מוכרת לשנינו - מתמטיקה זה מכה, ומקצוע שקשה לעבוד איתו ולאהוב אותו. זה מה שמאמינים רוב האנשים בישראל, והילדים כמובן, ואפשר להוסיף לזה שבנות גרועות במתמטיקה. עכשיו בגלל המקצועות שלנו, אני די בטוח שגם אתה וגם אני יודעים, שעל אף שמתמטיקה יכולה להיות מאתגרת, היא אחד הדברים הנהדרים שקיימים ביקום, היא יפה בצורה בלתי רגילה ואפשר לעשות איתה המון. עכשיו אנחנו בצד הלא אמיתי והלא הגיוני, ובכל זאת אנחנו יודעים שזה נכון. טוב - אנחנו גולשים פה לכל מני תחומים, אז אני אשתדל למקד אותם בבחורה, ובך ובניסיון שלך עם הסוד. לגבי הבחורה, היא יודעת מה חשוב לה והיא מנסה להשיג את זה, היא כנראה לא בהתאמה עם זה ולכן היא עוד לא מגיעה לתוצאות, אבל היקום שולח לה מסרים על מה כן יעזור לה. אני מציע לך להתיחס לצורך האמיתי שלה, להיות אהובה, תסתכל מהנקודה הזאת על ההתנסות שלה, ותראה אייך ההתנסות הזאת מכוונת אותה למה שהיא צריכה. מה שאני די בטוח, שבזה שהיא מנסה להיות מהממת, היא מתקרבת ללאהוב את עצמה, והיא לפחות עושה משהו, במקום להישאר בקו המחשבה של "לא אוהבים אותי" שהמציאות זרקה בפניה שוב ושוב. לגביך וההתנסויות שלך עם הסוד. זה מאוד הגיוני שדברים פחות חשובים או שעזבת התקימו. אם אני חושב כל היום -"אני רוצה מליון דולאר, מתי ואייך אני אקבל איתם, אני אולי אומר רוצה, אבל מרגיש, חוסר ושלא מגיע לי. זה בדיוק חוסר התאמה. אתה יודע - כשאתה למשל רוצה זוגיות, אבל מרגיש לבד ומקנא שאין לך אותה, אתה משדר בדיוק הפוך ממה שאתה רוצה. אני נאלץ להפסיק את התשובה שלי עכשיו, אבל אני פשוט מעדיף שתקבל חלקית, מאשר כלום. בוא ננסה להתמקד קצת בדיון, כי יש המון נושאים לדבר עליהם בהקשר, ואנחנו לא מספיקים לתת תשובות עד הסוף. אז בוא תענה לי מהנקודה הכי חשובה לך.