שאלות על עזיבת עבודה

מצב
הנושא נעול.

rafiz

New member
שאלות על עזיבת עבודה

שאלות על עזיבת עבודה
אני עובד במקום כלשהו עם התחייבות לעשרה חודשי עבודה, לפי מה שהבנתי מהבוס אם אני עוזב לפני תום 10 חודשים אני צריך לשלם קנס שסוכם מראש. החלטתי לעזוב את המקום לפני סיום העשרה חודשים, אמרתי לבוס והוא אמר שאני צריך לתת התראה של שבועיים כלומר אני יכול לעזוב רק עוד שבועיים. השאלות שלי אם יש חוק כזה קבוע לכל מקומות העבודה של הודעה של שבועיים מראש? או שזו סתם החלטה שלו? ואם אני מחכה את השובעיים האלה אז הקנס מתבטל? תודה מראש.

1515

New member
כאן

שאלות על עזיבת עבודה
אני עובד במקום כלשהו עם התחייבות לעשרה חודשי עבודה, לפי מה שהבנתי מהבוס אם אני עוזב לפני תום 10 חודשים אני צריך לשלם קנס שסוכם מראש. החלטתי לעזוב את המקום לפני סיום העשרה חודשים, אמרתי לבוס והוא אמר שאני צריך לתת התראה של שבועיים כלומר אני יכול לעזוב רק עוד שבועיים. השאלות שלי אם יש חוק כזה קבוע לכל מקומות העבודה של הודעה של שבועיים מראש? או שזו סתם החלטה שלו? ואם אני מחכה את השובעיים האלה אז הקנס מתבטל? תודה מראש.
כאן
כאן

ענה ענה על שאלות ההבהרה הבאות:

שאלות על עזיבת עבודה
ענה ענה על שאלות ההבהרה הבאות:
1. כמה חודשים אתה עובד? 2. האם אתה עובד בשכר (עפ"י שעות) או במשכורת (גלובלי)?

שיר ורד

New member
אתה צריך לתת הודעה של 6 ימים מראש

תשובות
אני עובד 5 וחצי חודשים בשכר לפי שעות.
זו חובה חוקית, התלויה בתקופת העבודה שלך ושיטת תשלום השכר. אם אינך נותן הודעה מראש על פי חוק המעסיק רשאי לקזז משכרך, שכר השווה לשכר שהיית צריך לקבל בגין עבודתך בתקופת ההודעה מראש. כנראה, שאין קשר בין תקופה זו, לבין הקנס שעליו חתמת כתמורה להכשרתך לעבודה.

rafiz

New member
כלומר

זו חובה חוקית, התלויה בתקופת העבודה שלך ושיטת תשלום השכר. אם אינך נותן הודעה מראש על פי חוק המעסיק רשאי לקזז משכרך, שכר השווה לשכר שהיית צריך לקבל בגין עבודתך בתקופת ההודעה מראש. כנראה, שאין קשר בין תקופה זו, לבין הקנס שעליו חתמת כתמורה להכשרתך לעבודה.
כלומר
אם הבנתי נכון אז יש לי 6 ימים לעבוד מהרגע שהודעתי שאני עוזב ולא שבועיים כמו שהבוס שלי אמר? ואם אני עוזב יומיים אחרי ההודעה, המעסיק רשאי לקזז שכר של 4 ימים כביכול?

שיר ורד

New member
לא זה ולא זה

עוד משהו קטן
ואותו שכר של 4 ימים, זה השכר של המשמרות שהייתי אמור לעשות באותה תקופת הודעה מראש (לצורך ענין אחת) או כאילו אני עובד כל יום מאותם ימים?
לא זה ולא זה
זה השכר היומי הממוצע שלך *מספר ימי הודעה מראש. כלומר לוקחים את שכרך בתקופת עבודתך ומחלקים למשך התקופה שעבדת (קלנדרית) ומכפילים במספר ימי ההודעה מראש.

rafiz

New member
הבנתי תודה

לא זה ולא זה
זה השכר היומי הממוצע שלך *מספר ימי הודעה מראש. כלומר לוקחים את שכרך בתקופת עבודתך ומחלקים למשך התקופה שעבדת (קלנדרית) ומכפילים במספר ימי ההודעה מראש.
הבנתי תודה

מצב
הנושא נעול.
למעלה