שאלות על קליטת קשת ורשת לאחר פיצול ערוץ 2

שאלות על קליטת קשת ורשת לאחר פיצול ערוץ 2

1. ברשותי מקלט טלוויזיה צעיר יחסית, בן פחות משנה, מותאם לקליטת שידורי HD (אך לא Full HD), ובו ממיר פנימי מובנה לקליטת שידורי עידן פלוס, ואלה נקלטים בו היטב בעזרת אנטנה ביתית קטנה ופשוטה, שנראית כמו מחט ארוכה, הניצבת על בסיס עגול קטן. האם אנטנה זו תספיק גם לקליטת שידורי HD, או שאזקק לאנטנה חזקה יותר או לממיר חיצוני?
2. האם אוכל לקלוט, דרך עידן פלוס, גם את קשת וגם את רשת, או שאיאלץ לוותר על אחת מהן או על ערוץ חופשי אחר, או שהוויתור, אם הוא הכרחי, לא יהיה תלוי בי, אלא בהחלטה מגבוה של משרד התקשורת, שיסיר משידורי עידן פלוס את אחד הערוצים החופשיים, למשל ערוץ 33 או ערוץ הכנסת (נכון לעכשיו, בסריקה אוטומטית, המקלט קולט שישה ערוצי טלוויזיה וחמישה-עשר ערוצי רדיו)?
3. יש לי גם, על גג הבית, אנטנת צלחת פרטית (לא של יס), הקולטת את הערוצים החופשיים מהלוויינים עמוס והוטבירד באמצעות ממיר ישן, שאינו קולט שידורי HD (הדגם: Magnum FTA 2505 Legend). אני מבין שלא אוכל לקלוט באמצעות ממיר זה את שידורי קשת ורשת לאחר הפיצול, משום שהן ישדרו רק ב- HD. האם זה נכון? אם כן, אשמח לקבל המלצות לממיר חדש.

תודה למשיבים.

cheif

Member
מנהל
הסבר

אם במצב היום אתה קולט את שידורי ערוץ 1 ("כאן") - הרי שאתה קולט שידור שהוא FULL HD - האמת היא שאני לא מבין למה אתה מתכוון בהבדל בין HD ל-FULL HD - האם אתה מתכוון ל-720 מול 1080?

אם אתה קולט את ערוץ 1 הרי שלא תהיה לך בעיה לקלוט גם את הערוצים האחרים - בסופו של דבר הכל תלוי במשדרי העידן+ ויכולת הקליטה שלך.

כן, לכך התכוונתי

אני לא בקי בתחום, ועל כן נקטתי את המונחים המקובלים בלשון העממית, כפי שנאמר לי בחנות.
ואני אכן קולט כיום את כאן11 (קודם ערוץ 1) ואת כאן33 וכן את ערוץ 2, 10, חינוכית (23) וערוץ הכנסת (99); סך הכול שישה ערוצי טלוויזיה בעזרת האנטנה הפשוטה, דרך עידן פלוס; ובמקביל, באמצעות הלוויין עמוס והממיר, חמישה מתוך השישה (ערוץ החינוכית אינו משודר בלוויין).
והשאלה העיקרית שלי היא אם לאחר הפיצול אקלוט, באותם כלים (לפחות דרך עידן פלוס), ערוץ טלוויזיה נוסף (גם קשת וגם רשת), או ערוץ חדש (קשת או רשת) על חשבון אחד הקיימים.
אני מבין מתשובתך, שרוב הסיכויים שאקלוט את שתיהן.

תודה.

רוב הזמן נח

Well-known member
DVB-T זה התקן הקודם שלא תומך HD

אתה צריך ממיר שתומך DVB-T2
ואז זה מתאים ל-HD ולערוצים החדשים.

או לצפות דרך האינטרנט.

nox120

New member
תקן DVB-T בהחלט מאפשר שידור ב-HD

בארץ ערוץ 1 HD משודר רק ב-DVB-T2.

תיקון ותוספת

בתגובתי שכותרתה: “כן, לכך התכוונתי", במשפט שלפני האחרון, לפני המלים: “על חשבון אחד הקיימים" צריך להוסיף: “או את שניהם”. המשפט המתוקן המלא צריך להיות:
“והשאלה העיקרית שלי היא אם לאחר הפיצול אקלוט, באותם כלים (לפחות דרך עידן פלוס), ערוץ טלוויזיה נוסף (גם קשת וגם רשת), או ערוץ חדש (קשת או רשת) או את שניהם על חשבון אחד הקיימים”.
ואני מוסיף כאן:
למיטב הבנתי, הממיר הפנימי שבמקלט הטלוויזיה הוא בתקן DVB-T2 (אבל הממיר החיצוי, המחובר לצלחת הלוויין, הוא בתקן DVB-T).

blzvi

Active member
אין בישראל שידורי full hd

המקסימום האפשרי זה 720P שזה 1280X720.
חברות הכבלים והלווין לא עומדות ברזולוציה זו
אפילו טלויזיה ישנה שמוגדרת HD READY מספיקה
ממיר DVB-T יקלוט כל הערוצים הדיגיטלים שמשודרים בארץ .
מספיק ממיר פנימי שזהה בתכונותיו לממיר חיצוני
הנתון FULL HD יבוא לידי ביטוי באם אתה מחובר להתקן blu-ray ,מצלמת GOPRO או מחובר למחשב שמזרים באיכות זו.

rafid1

Active member
מנהל
אתה אומר שמי שלא רוצה קליטה בHD יוכל להשתמש בממיר DVB-T?

שיש תאימות אחורה של T2 לT מבחינת יכולת קליטה, פרט לרזולוציה? יש לך לינק להסבר כזה?
כי אני בספק רב.

blzvi

Active member
לא

יכולת קליטה יש אבל אין שידוריםץ ממיר DVB-T חיצוני או פנימי זה אותו דבר.
ציינתי עובדה שאין תחנות שמשדרות full hd ,לא YES ולא HOT.
הדבר היחיד שיש זה קודי מהרשת

rafid1

Active member
מנהל
ברור שאין שידורים,כי המשדר של DVB-T2 עוד לא מופעל באופן קבוע

וכרגע יש ערוץ יחיד ש"משדר" בHD באינטרנט, בהוט-ויס - זה כאן11.. בעוד חודש גם ע 2 המחודש.
בעניין הוא שברגע שיופעל, תדרש החלפת ממירים. והשאלה אם זה מתחייב או שהנוכחיים יעבדו גם, רק לא בHD.

blzvi

Active member
לא

אומרים ש*ונה לא יכולה לתת יותר ממה שיש לה.
YES נותנת בממיר שלה רק 720P שזה רזולוציה של 1280x1020
באנטנה של ה DVB עוד פחות 720×576

blzvi

Active member
ולהזכירך full hd זה 1920X1080

אז אולי עוד 20 שנה נכדינו יקבלו שידור כזה

rafid1

Active member
מנהל
מה הקשר בין איכויות יס והוט לשידורי עידן+ בHD DVB-T2 ...

rafid1

Active member
מנהל
לא נראה שצירפת... בכל מקרה היא אולי לא רלוונטית

אתה כקולט את שידורי עידן+ בממיר DVB-T2? כי היה רק שידור נסיוני עד היום ולא ממש סדיר. אם לא - אין טעם בתמונה. כשיתחילו לשדר (בתקווה, אי שם בעתיד הקרוב ), תעלה תמונה ונראה מה האיכות - 720 או 1080. שוב, אין קשר לאיכויות בהוט ויס.

blzvi

Active member
בלי קשר ליס והוט ,בשלב זה זה הרבה יותר גרוע

standart 576i
רחוקים מאד מ HD

rafid1

Active member
מנהל
לא חידשת כלום. כל זה ברור וידוע

נושא הדיון הוא DVB-*T2 לא DVB-T. כנראה עד כה לא הפנמת.

blzvi

Active member
מתי כבר תפנים

שכל הנתונים שאני נותן כאן מתייחסים ל DVB-T2
אז מישהו טוען אחרת ?שיוכיח זאת.
ואתה מריץ את כולם לרכוש ממיר ב ebay כאשר DVB-T2 זה סטנדרט בכל טלויזיה חדשה

rafid1

Active member
מנהל
רק שאת פותח השרשור - סדרו ואין לו בTV ממיר כזה

ברור שצריך לקנות נפרד, באיביי או בארץ. אתה מציע שיקנה טלוויזיה? ואכן, אין שידור רשמי של HD עדיין בעידן. בשום ערוץ.
&nbsp
אגב, מה דגם הטלוויזיה/ממיר שלך?

למעלה