שאלות על קליטת קשת ורשת לאחר פיצול ערוץ 2

סיכום ביניים

אחרי שעיינתי שוב במדריכי הטלוויזיה והממיר החיצוני שברשותי ולאור מידע שמצאתי ברשת, הגעתי למסקנות אלה:
1. מקלט הטלוויזיה שלי, Samsung UA32FH4003W, אף שקניתי אותו מחנות ידועה בינואר 2017, מבוגר ממה ששיערתי. הוא יוצר כנראה בשנת 2015, אם לא לפני כן. את שנת הייצור לא מצאתי בשום מקום במקלט עצמו, וגם לא במדבקה הצמודה אליו, אך המדריך, כפי שצוין בו באותיות זעירות בסוף הדף האחרון, נכתב בשנת 2015.
2. הממיר הפנימי שבמקלט הוא בתקן DVB-T, ולא DVB-T2. המונח DVB-T אינו מופיע כלל במדריך, אך אילו היה הממיר בתקן DVB-T2, הוא היה צריך לקלוט, נכון לעכשיו, גם את ערוץ 20 ו- 24.
3. הממיר החיצוני הישן, Magnum FTA 2505 Legend, אינו קולט שידורי DVB-T, אלא ערוצי טלוויזיה מהלוויינים בלבד.
4. על-פי ויקיפדיה וכתבה של עידן יוסף באתר News1, אחרי פיצול ערוץ 2 ישודרו ערוצי קשת ורשת ב- DVB-T, על חשבון ערוץ מכאן33, שיעבור ל- DVB-T2. אולם תאגיד השידור "כאן" מתנגד להסדר זה בטענה שהוא יפגע בצופים הערבים.
5. כל מידע נוסף בנושא יתקבל בברכה.

המפרטים הטכניים

כאן, ומוצע שם גם קובץ שדרוג.
האם הקובץ אמור לשדרג גם את ה- DVB-T?

rafid1

Active member
מנהל
סוג ממיר שונה - זה עניין חומרתי. שום שדרוג תוכנה לא יעזור.

וכמובן שתמיד כדאי לשדרג. היות ועלות ממיר DVB-T2 בארץ - כ150 ש"ח (ופחות בחול) זה לא הוצאה גבוהה. אני לא הייתי נוגע בDVB-T2 עד שיהיה *באמת* משהו לראות כאן. שנים זה כבר שידורי "נסיון" ללא תוכן/שידור יציב ממשי.

ורק הערה לסדר: בוא נודה על האמת - פשוט טעית בבחירת הטלוויזיה. אז אם הבטיחו ל T2 - שיחליפו, אם לא - צר לי, כידוע, על טעויות משלמים...

תודה רבה

ולגבי הטעות שלי: כשקניתי, לא ידעתי דבר על DVB-T ועל ההבדל בינו לבין DVB-T2, אבל אני סבור, שכאשר אדם הגון מוכר לך טלוויזיה ואומר לך שהיא חדשה, היא צריכה להיות כזו שיוצרה חודשים אחדים לפני הקנייה, ועל כל פנים, לא שנים לפניה.

rafid1

Active member
מנהל
ממש, אתה תמים... וגם טועה

חדש זה אומר - שלא השתמשו בה. דגם (שנת יצור) ואיפיון זה סיפור אחר, לבדיקת לצרכן.
במכוניות אכן יש חוק לגבי "חדש" - מיצור 2017. אבל רק שם...

הגעת לכן, נכון? רצית ייעוץ - זה ממש נכון, הזמן היותר נכון היה לפני הקניה, ולא אחרי... צר לי.

rafid1

Active member
מנהל
בעצמך העלת מפרט בפירסום ציבורי. אבל...

אם הפרשנות שלך לחוק - שונה - לך תתבע אותם... ( או תשקיע 150 ש"ח, ונפסיק לחפור...)

המפרט אינו כולל את שנת הייצור

ורוב המונחים שבו (למשל DVB-T) סתומים בעיני מי שאינו איש מקצוע בתחום.
תודה לך.

רוב הזמן נח

Well-known member
גם עידן פלוס הטעו. מלכתחילה הם לא אמרו שבעתיד יהיה צריך..

להחליף לממיר אחר.
תמיד אמרו שזאת קניה פעמית של ממיר שמאפשר צפיה בערוצים.
&nbsp
עכשיו הם אומרים שצריך להחליף לממיר אחר. זה עוד קניה חד פעמית.
בעתיד בטח יהיה DVB-T3 ואז זה עוד קניה חד פעמית

&nbsp
&nbsp
כל זה בשעה שמי שקנה מחשב היה צריך לקנות רק פעם אחת ולא צריך לשדרג שום דבר בגלל שהחליפו מספר ליד ה-T.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
לקידמה יש מחיר. אם חושב שרימו אותך- לך תתבע אותם...

וכדאי שכבר תקנה לT3, שיהיה...

רוב הזמן נח

Well-known member
גם ב- T2 בישראל משתמשים בקודק סאונד לא סטנדרטי..

וזה גורם לבעיות של חוסר סינכרון בין הסאונד לתמונה.

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, מצאתי ממיר DVB-T שמישהו נפתר ממנו..

שבדקתי אותו והוא עובד טוב. רק חסר לי השלט.
אבל אין לי צורך בו כי אני כסטנדרט משתמש באינטרנט לצפיה בערוצים האלה.
&nbsp

למעלה