תשובה לרוני1955.
אין לי מגלומניה. גם לא ברור לי איך אתה יכול להאשים אותי בדבר כזה מבלי להכיר אותי. אולי אתה פשוט לא יודע מה זה מגלומניה. מתוך ויקיפדיה:
"שיגעון גדלות או מגלומניה (מיוונית: Μεγαλομανία) הוא תסמין (סימפטום) או התנהגות אבנורמלית המאופיינת במחשבות שווא על עליונות וכוח רב שיש לאדם. במצב זה האדם מייחס לעצמו תכונות אלוהיות ומנהיגותיות, אומניפוטנטיות או גאונות בתחום כלשהו (למשל כוח צבאי, פוליטי, כלכלי (עושר מופלג), כישורים קוגניטיביים, אמנותיים או מיסטיים), אשר אינן קיימות בו".
מן הסתם, אם אני מדבר על זה שאני מתכנן בית ענק ומרשים עם ציפוי שיש לבן חיצוני ועוד כל מיני דברים שהולכים לעלות הרבה מאוד כסף, אז ככל הנראה אני אכן אדם שחושב ומאמין שהוא באמת חכם מספיק ומוכשר מספיק בשביל להצליח לצבור כל-כך הרבה עושר עד כדי כך שהוא יוכל לממן עבור עצמו בית שכזה. זה שאני חושב שאני משהו-משהו, זה נכון. אבל בהתחשב בכך שאינך מכיר אותי, מי אתה שתקבע האם אני באמת משהו-משהו או לא?. ויקיפדיה קובעת במפורש שלא מספיקה אמונתי בעצם כך שאני אדם חכם מאוד ומוכשר מאוד, אלא שאני גם צריך להיות טועה. אז זהו. שזה בדיוק העניין. מי אמר שאני טועה ככה שאני מגלומן?. אז זהו. שאני לא מגלומן. בעמוד הויקיפדיה של מושג המגלומניה, על מנת להדגים ויזואלית את הרעיון המגלומני, יש שם איור של חתול שמביט במראה ורואה אריה. אבל זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר לך. אני לא חתול שמביט במראה ורואה אריה. אני אפילו לא אריה שמביט במראה ורואה אריה. אני דרקון שמביט במראה ורואה דרקון. אם אני באמת דרקון, ואני מביט במראה ורואה דרקון, האם באמת יש בעיה עם עצם זה שכשאני מביט במראה אני רואה דרקון?. נקודה למחשבה בשבילך. בכל מקרה, השורה התחתונה של מה שאני מנסה להגיד, היא שאם אתה לא מכיר אותי, זה לא ראוי וזה לא נכון שאתה תהיה האדם שיגיד ושיקבע האם אני באמת חכם ומוכשר כמו מה שאני טוען שאני או לא.
בנוסף, מודה לך על עזרתך, אבל להיכנס לויקיפדיה גם אני יכול. כשנכנסתי לפורום הזה, הדבר שהתחלתי לחפש אחריו הוא אנשים אמיתיים ומתקשרים לדבר איתם ושאפשר לנהל איתם דו-שיח. אם נכנסתי לפורום הזה וחיפשתי בן-אדם אמיתי בשר ודם לדבר איתו, אז כנראה שויקיפדיה לא עזרה לי.
הקישור שלך לעמוד הויקיפדיה על הבטון המזוין ממש לא עונה על שאלתי האם כל בטון הוא בטון מזוין. בלי להעליב כאילו, כן?. אני רק מנסה להיות כנה איתך.
אני גם ידעתי שיש דבר כזה זהב לבן אבל זהב לבן הוא לא באמת לבן אלא בצבע כסף. מה גם, שאם הוא היה לבן באמת, לא היה אפשר להבדיל בינו לבין כל חומר אחר שממנו יהיה עשוי ביתי, שנכון לרגע זה, מתוכנן ואמור להיות לבן כולו ממילא, ואז, מה הטעם בזהב לבן באמת, שכאמור, לא רק שלא יהיה ניתן להבדיל בינו לבין החומרים האחרים, אלא גם לא קיים באמת?.
בנוסף, זהב "לבן", כלומר זהב בצבע כסף, עלול להיחשב בטעות לכסף (המתכת). חוץ מזה, גם צבע כסף לא יראה מי-יודע-מה על הרקע הלבן. אם זהב לבן היה זהב שהוא בצבע לבן באמת זה היה פותר את הבעיה הזאת אבל כאמור, יש בעיות אחרות, כמו לדוגמה את זה שלא יהיה אפשר לדעת שיש שם ציפוי זהב כי בעצם יהיה לנו ציפוי זהב לבן-באמת על רקע של פשוט עוד לבן. חוץ מזה, אם כל זה לא היה מספיק, זה איננו דבר נהוג אצל עשירים לכסות את הברזים, האמבטיה והאסלה זהב לבן (כלומר כסוף).
מודה לך על ניסיונותיך לעזור, אבל יש גבול לכל תעלול. אני באמת מעדיף לשמור את האסלה ואת האמבטיה לבנים. בנוגע לברזים, טוב נו, זה הברזים, באיזה צבע הם כבר יכולים להיות אם לא כסף?. הם יהיו בצבע כסף ואמנם אמרתי שכסף לא נראה מי-יודע-מה טוב על רקע לבן אבל אלו רק הברזים אז זה לא קריטי בעיניי.
חוץ מאשר זה שידעתי שיש דבר כזה זהב לבן (שזה בעצם זה בצבע כסף) אני גם ידעתי שיש דבר כזה נמרים לבנים וגם אריות לבנים. בנוגע ללהחזיק נמר או אריה בבית כחיית מחמד, אם תחזור להודעה שלי מאתמול בשעה 21:23 תוכל לראות שלא הצבע הצהוב של הנמר/האריה זה מה שמפריע לי. מה שאמרתי לך, ואני מצטט, "בנוגע לנמר כחיית מחמד, לא אשקר, זה עבר לי בראש, אבל לדעתי זה מוגזם". נמר כחיית מחמד, לדעתי, זה פשוט מוגזם. בלי קשר לצבע שלו. כאילו...נמר זה נמר. אתה רציני, כאילו?. אני לא יכול להחזיק נמר חי בבית שלי. אני גם לא בטוח שזה באמת חוקי בישראל. בכל מקרה, כבר אמרתי לך-חיה אקזוטית שבאמת הייתי רוצה להחזיק בבית שלי בתור חיית מחמד, זה אולי איזה נחש טוב ככה, בתוך איזה אקווריום ככה. אתה מבין מה אני אומר?. אתה קולט את הווייב שלי?. אבל בכל מקרה, אפילו שאני לא רוצה להחזיק נמר או אריה חיים אצלי בבית, גילוי קטן וכנה, ברשותך, משהו שכן חשבתי עליו זה להחזיק בבית שלי בחדר שלי פוחלץ של אריה לבן שצדתי בעצמי. ואז כשאני אביא אורחים אני כזה אוכל להגיד "אה זה?. אה לא, זה כלום. זה בסה"כ האריה הלבן שצדתי בעצמי באפריקה". תנסה לדמיין לעצמך כמה מגניב זה יוכל להיות. ואולי אני גם אחזיק אצלי בבית אריה בתור איזה שטיח ככה נחמד. אבל גם האריה הזה צריך להיות אריה שצדתי בעצמי. ושיהיה אריה לבן.
ומצבות עשויות שיש לבן זה לא מה שהייתי קורא לו "מבנים עשויים משיש". חוץ מזה, מסנה עשוי שיש זה לא טוב, לא נכון ולא מתאים. אני כבר מבין את זה עד עכשיו.
בינתיים, השאלות שלי מאתמול מהשעה 17:05 עדיין עומדות בעינן. מישהו רוצה לנסות את מזלו?. כי בינתיים קיבלתי תשובות לא מספקות. אתה לדוגמה, רוני1955, פשוט צירפתה קישורים לעמודי ויקיפדיה שחשבתה שיהיו רלוונטיים. כלומר, תודה והכול, זה לא שאני לא מעריך, אבל זה לא בדיוק מה שהייתי צריך. האם תרצה לעשות ניסיון נוסף לענות על השאלות שלי?.
בכל מקרה, רק כדי שיהיו יחסית מקדימה, הנה שוב השאלות שלי מההודעה שלי מאתמול ששלחתי ב-17:05:
"1.מהם חומרי הבנייה היקרים ביותר שיש?. סליחה רשר. מצאתי את תשובתך בלתי מספקת ולכן אני שואל שוב. זה פשוט שהתשובה שלך הייתה "זהב" וגם על זה אתה אמרת שבעצם זה מתאים רק בתוך ציפוי חיצוני. גלמיש1, אולי את יודעת?. ניסיתי לחפש באינטרנט את חומרי הבנייה היקרים בעולם אבל אני בעיקר פשוט מצאתי רשימות של "החומרים היקרים בעולם" ולא "חומרי הבנייה היקרים בעולם". ואולי חומרי הבנייה היקרים בעולם הם לא באמת חומרי בנייה העומדים בפני עצמם אלא בסה"כ גירסאות מתוחכמות במעט מחומרי הבנייה המוכרים והנפוצים שכולנו מכירים. מה שמוביל אותי אל שאלה מספר 2.
2.עד כמה בטון מזוין הוא יקר יותר מבטון רגיל?. כמה עולה בנייה מבטון רגיל למטר רבוע?. וכמה בנייה מבטון מזוין למטר רבוע?. האם בטון מזוין הוא אחד מחומרי הבנייה היקרים בעולם?.
3.מהם חומרי הבנייה החזקים בעולם?. אני מבין ומשער לעצמי שבטון מזוין נמצא איפשהו שם גבוה ברשימה, ובכל זאת, מה עוד?".
בהצלחה לכולם עם השאלות שלי. אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי.