שאלות על שערי צדק

שאלות על שערי צדק

1. יש שם אפשרות למוניטור אלחוטי (בע"כ טוענים שרק בחדרים הטבעיים)? סביר שיתעקשו איתי על מוניטור רציף, למרבה הצער. (ויב"ק)
2. הביות שם - כולל טיפולים לילוד (פוטותרפיה, אנטיביוטיקה וכו', שלא נזדקק)?
3. מה קורה אם ידוע על GBS ולא מספיקים לקבל אנטי'?

יודעת שיש לע"כ הרבה יתרונות. לא בטוח שיהיה רלוונטי לי.

תודה.

jerusalemdoula

New member
תשובות

1.אין מוניטור אלחוטי ואין חדרים טבעיים.כל החדרים הם באותו גודל-די מרוווחים עם שירותים ומקלחת בכל חדר.יש גם כדור פיזיו.
2.חדרי ביות מלא הם שניים במספר וכולים את כל הטיפולים לפי הצורך.
3. אז תקבלי אח"כ....
אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות-אני מלווה שם הרבה.
שמרית כהן-הולי
0542010414
https://www.facebook.com/holydoula

תודה

רק לגבי אנטיביוטיקה - אחרי הלידה לא יתנו לי. השאלה היא אם יתנו אוטומטית לתינוק, או שיסתפקו במעקב.

שערי צדק

קחי בחשבון שזה בית חולים מאד מאד עמוס.
אין לי הרבה נסיון שם ,ליויתי שם פעם אחת בטעות.. (זוג שהייתי אמורה ללוות בעין כרם
ואיך שהוא הגיעו לשם).
היה לחץ מאד מאד גדול מצד הצוות הרפואי לזרז ולקדם את הלידה, ללא סיבה ניראית לעין.
והבנתי מקולגות שזאת הגישה שם.

אני מודעת לזה

אבל לא בטוח שיש לי אפשרות, ובה"צ אין ביות.
בלידה הקודמת לא הסכמתי בכלל לשקול את שע"צ בגלל המחלקה, וצוות האמבולנס לא הסכים לשקול את ע"כ בגלל המרחק והזמן. בינתיים פתחו בשע"צ ביות, אז זו הופכת לאופציה.

jerusalemdoula

New member
שערי צדק הוא בחירה טובה לויב"ק

אם יש לך אפשרות לקחת דולה...זה יכול מאוד מאוד לשפר את החוויה ולהגדיל את סיכויי ההצלחה.בשעה טובה!

אם יהיה זמן ממליצה על עין כרם

ובכל מקרה אם אין לך זמן לדולה ( : והלידות שלך
מהירות, אני באמת חושבת שגם אם ירצו להתערב לך לא יהיה להם זמן.

אני בונה על זה

אבל:
1. חוששת שהלידה תתארך.
2. יודעת שתמיד יכולים להתערב ולקלקל. יש לי נסיון בזה.

אוכל לשמוע בבקשה מדוע את ממליצה על עין כרם?

בדיוק מתלבטת בין שני בתי החולים..
בהתחלה השיקול היה שבעין כרם מקבלים יום בהדסה בייבי (אגב, זה עדיין נכון?)
ועם הזמן התחלתי להתעניין בלידה טבעית יותר, שתהיה אמבטיה בחדר, מוניטור אלחוטי וכו
בעיקר שתהיה נכונות מצד הצוות לקדם את הלידה בצורה הכי טבעית,
אני גם מאוד רוצה להניק מייד אחרי הלידה,
את יודעת להגיד לי את ההבדלים בין בתי החולים?
תודה מראש

בדיוק בגלל מה שאמרת...

הגישה, הסבלנות, מחלקת ביות מלא, יום במלונית, והצוותים (ברובם) מאד תומכים.
כמובן שזאת רולטה אבל מהנסיון שיש לי בהדסה עין כרם אני באמת מרגישה שזה אחד מבתי היולדות
הכי מאפשרים, תומכים וסבלניים.
אמבטיה יש רק בחדר אחד לדעתי,אבל יש מקלחת. וגם מוניטור אלחוטי אני לא ראיתי שם, כן
מאפשרים ניטור לסרוגין כאשר המוניטור ניראה טוב. והעיקר הוא התמיכה.
כמובן שאני תמיד ממליצה להגיעב ותומך (מקצועי או לא)., ולהגיע בזמן הנכון ללידה- כלומר בלידה פעילה

אז את אומרת שאפילו שאין אמבטיה ואין מוניטור אלחוטי

עדיין המקום מומלץ יותר משערי צדק?
והתכנון להגיע עם אמא שבלידה הקודמת מאוד תמכה והיתה 'טובה' לי
יש עוד אופציה לצרף את אחותי.. אבל זה עוד לא ברור
&nbsp
ו- תודה על העזרה!

גם בשע"צ אין מוניטור אלחוטי ואמבטיה אבל יש לחץ...

אם היה לך טוב עם אמא זה מעולה. אולי תצליחי לחדד לה את התמיכה שאת צריכה.
דברים שאת רוצה שהיא תזכיר לך, משפטים שהיא יכולה לאמר לך ברגעים אינטנסיבים.
מאחלת לך לידה טובה ומדוייקת.

תודה

שושנית23

New member
אני ילדתי את הראשון לשי בשע"צ

היה צוות מאוד מפרגן (עזבי שלא היתה מיילדת בחדר כשהבן שלי נולד... זה ממש לא קשור.. אבל כן קשור לעומס... וגם היתה לי לידה מאוד מהירה, לא בזק, אבל מהירה והגעתי עם פתיחה 5).
הכי עצבן אותי זה היה המחלקה, ודעי לך שהיום שיש ביות מלא הוא מתרחש באותה קומה של המחלקה הרגילה, כך שאת עדיין לא מרגישה מנותקת מהמחלקה במובן הזה (למשל - חברה שהיתה בביות אמרה לי - הנקתי את הבן שלי ב-5, הלכנו לישון, וב-6 בבוקר אני שומעת את הרמקולים של המחלקה הרגילה מודיעים להגיע להניק... למה להעיר אותי סתם?).
את השני שלי ילדתי בבית, אבל מסתמן שאת הלידה הבאה אעשה בעין כרם (עקב חוסר בכספים ללידת בית... ), לפי מה שהבנתי הם יותר מאפשרים תנוחות שונות ללידה עצמה, יש חדר אחד עם אמבטיה (חדר 3, פשוט תבקשי, הרי רוב היולדות לא משתמשות בדברים כאלה יותר מדי, אז יש סיכוי שזה יהיה אפשרי, מצד שני יכול להיות שתגיעי בשלב כל כך מתקדם שזה לא יהיה כל כך רלוונטי).
אין להם לדעתי מוניטור אלחוטי, וגם בשערי צדק מאפשרים מוניטור לסירוגין אם הוא טוב... (בלידה של הבן שלי הם לא הצליחו לקרוא מוניטור רצוף של 20 דקות... אז כל הזמן הייתי צריכה להתחיל מחדש... זה היה מתסכל בטירוף, אבל לדעתי יכול לקרות גם בע"כ).

אתי77

New member
שקלת את ביקור חולים?

זהו בית חולים שקט וללא עומס,
יש שם חדרים פרטיים עם ביות מלא במחיר זול יחסית,
יש שם מוניטור אלחוטי,
יש שם צוות נעים ולא לוחץ...
&nbsp
ילדים פעם בהדסה, פעם בהר הצופים ופעם בביקור חולים, וברור לי שהלידה הרביעית תהיה בביקור חולים. (ואני חילונית לגמרי)

רק נקלט

New member
את בטוחה שיש ביות מלא בביקור חולים?

ממתי? כי ממש שמעתי שהם מאוד נוקשים בעניין הזה.
ומוניטור אל-חוטי בכלל מפליא אותי.
ממתי יש להם את הדברים האלו כי בלידה הקודמת ממש לא היה להם אף אחד מהדברים שכתבת (כשביררתי).
אני אשמח לשמוע עוד פרטים על הביות מלא- אם יש לך.
זה כולל בדיקות רפואיות- שנעשות ליד ההורה? וזה כולל את הזמן מיד אחרי הלידה? כי יש בי"ח שמכריחים הפרדה של כמה שעות.

תודה!

למעלה