שאלות קטנות ותשובות גדולות...

MooN aka asdfgh

New member
עגל חלב

אין לי מושג מה זה, וכשביקשתי בפעם הקודמת מידע, נתנו לי בטעות קישור לא נכון... מישהו מוכן בבקשה לתת לי מידע (אולי מהספריה של אלון) או לפחות קישור???

MooN aka asdfgh

New member
שאלה:

בפודינג (זה משנה איזה סוג?) יש רכיבים שהם (כמו שכתב ההוא מלמטה) "לא חברים שלנו"???

DudeOnNet

New member
מה ההשפעות של חוסר B12

וכמה זמן בערך לוקח בלי בשר לחוסר B12, דחוף :)

מה בדבר התפרקות?

אני הילה אני צמחונית כבר איזה 4 שנים אני כרגע בת 15.5 ואני ספורטאית רצינית. אני משחקת כדורעף 5 אימונים בשבוע. אני בנוסף לכך גם בקורס הכנה לצה"ל. הקיצר כל פעם שאני מתאמצת רציני אני מרגישה שכל המפרקים שלי מתפרקים כלומר הקרסוליים: נקעתי אותן פעמיים, הברכיים" עדיין כלום אבל אני מפחדת שיקרה משהו. זה לא היה ככה לפני שנתיים. יכול להיות שזה בגלל שאני צמחונית? יש למישהו מושג? בתודה מראש. הילהקולית!

סורי שאני קרציה + שאלה

קודם כל, סורי שאני קרציה, וכותבת המון בלי לחכות לתשובה פשוט בסוף שבוע מצטברות לי שאלות וכל מיני דברים להגיד, ואין לי אינטרנט כי המחשב שלי מת לפני שנה + עברתי דירה ולא חיברתי טלפון. אז שאלה: את הוויטמינים ותוספי המזון מלאכותיים שאמורים לספק לנו למשל B12, איך מייצרים? באיזה וויכוח (הוויכוח הכי שקט, נעים ואינטליגנטי שהיה לי אי פעם), מישהי אמרה לי פעם שאת תוספי המזון האלה, שאיתם טבעונים וצמחונים שחסר להם כל מיני חומרים אמורים להשלים את החסר, מייצרים מ....אמממ......חיות...............??

דורון ק

New member
ברוכה הבאה

ומה בדבר רופא ספורט? במצבך את צריכה להתייעץ עם איש המקצוע המתאים-כל השערה דרך הנט תהווה ספקולציה לא מבוססת. בכל מקרה סביר להניח כי אין קשר תזונתי לכך. בהצלחה!

haleth

New member
לא

B12 מיוצר מתרבית חידקים. וזה אפילו בטעם דובדבן!

דורון ק

New member
תוספים

ויטמין B12 אכן מיוצר על ידי תרבית אבל תבדקי אם אין חומרים אחרים כמו ג´לטין וכו´. בכללי את ויטמיני B קומפלקס מאוד פשוט להכין בצורה מלאכותית.

הילה

ברור שאת צריכה ייעוץ עם רופא,אבל בכל זאת יש כמה דברים בקשר לזה- יכול להיות שאת בשלבי גדילה,וזה טבעי שהמפרקים "משוחררים" ויש הרבה פיקים. דבר שני,ייתכן וצריכת הסידן שלך לא מספיקה,דבר נפוץ אצל נשים. תשתדלי לאכול תזונה רוויה בסידן,ו(אם את אכן שותה את זה) לשתות פחות קפה-כי הוכח מחקרית שהוא מקטין את יכולת ספיגת הסידן בגוף. חוץ מזה אני ממליצה לך לעשות תרגילי מפרקים במשך רבע שעה-עשר דקות לפני כל אימון. בזמנו רצתי באופן סדיר ובמסגרת מאורגנת,אז דיברו איתנו על זה. אבל שוב,תתיעצי עם איש מקצוע. תרגישי טוב, טלטול

חדף

New member
הרי כל צמחוני\טבעוני טוב...

חייב לחקור את אתר "אנונימוס" לאורכו ולרוחבו, לא?
לדעתי המאמרים האלה מסביר את הנושא די טוב. אם זה לא מספיק, אתה מוזמן לשאול שאלות ספציפיות (למרות שאני אישית לא אענה לך כנראה - אין לי מושג בנושא).

MooN aka asdfgh

New member
../images/Emo5.gif

אני באמת מציע לכולם לקרוא! אבל להתכונן לדברים קשים ביותר... לא היה לי מוגש מזה עד עכשיו, אני לא חושב שיכול להיות אדם שישאר אדיש למה שכתוב שם. תקראו...

Neta558

New member
לא בהכרח יהיה חוסר

ממליצה לקרוא את המידע שיש במאמרים על B12... לא בהכרח יווצר חוסר בB12 במעבר לצמחונות. אני לא זוכרת מה בדיוק הסימנים של חוסר, אבל מומלץ לא להגיע אליהם כלל. יש לעבור בדיקות דם העוקבות אחר מאגרי הB12, ובמקרה של ירידה לדאוג להשלמה. הזנחת הנושא וירידה נוספת בB12 עלולה לגרור תוצאות לא נעימות, ולדעתי גם לא תמיד הפיכות.

DudeOnNet

New member
הממ חודשיים של צמחונות

בלי תוספות של B12 עלולים לגרום לירידה? (אני בן 14 ככה שיכול להיות שגם הגיל משפיע)

לא באמת...

להרבה מאוד מאכלים היום מוסיפים בי-12, ככה שגם אם לא לקחת, אבל אתה נוהג לאכול קורנפלקס מדי פעם - סביר להניח שלא תהיה לך ירידה. וגם סה"כ מדובר בחודשיים. אצלי החסרים הופיעו ממש מהר מכיוון שיש לי ספיגת בי-12 נמוכה, אבל התופעה יחסית נדירה. קרא את מאמרי הבי-12 שיש בפורום, הם יספקו לך את כל המידע. (אם אתה לא מצליח למצוא אותם, נקשר לך)

למעלה