שאלות שאין להן המשך

לא מצליחה לסגור את הטבעת

4 שנים כבר אחרי הניתוח. ירדתי 50 ק"ג. מאושרת ושמחה אחרי משקל יציב של 58 די הבה זמן, החלטתי לפתוח "קצת" את הטבעת.
פתחתי ב- 1cc. ואוכלת הההכל.
אחרי שעליתי , 10 ק"ג בחודש וחצי (ולא אכלתי כמו פסיכית!!!)
מנסה לסגור את הטבעת וזה לא הולך.
סה"כ פתחתי ב- 1cc, ומאז סגרתי בהדרגה כבר 2cc
ועדיין יכולה לאכול הכל.

האם יש למישהו סיפור דומה?
האם זה סופי שלטבעת יש דלף או שהיא זזה ממקומה.

אשמח מאד לסיפור דומים ועיצות
תודה

shir2810

New member
חודש וחצי אחרי ניתוח

שלום
אני חודש וחצי אחרי ניתוח שני של טבעת בקיבה.
סגורה כבר על 7cc ולא רק שלא רזיתי גרם,אלא שמנתי איזה חמש קג.
אין שום הגבלה. כלום!
איזה באסה. ואסור לסגור כל שבוע. אומרים שבטבעת שנייה בגלל שיש הצלקויות סביב הקיבה אז מתחילים להרגיש את ההצרה של הטבעת רק בשלבים מאוחרים יותר... האם יש כאן מנותחים פעם שנייה שיכולים לייעץ???
המון תודה. שירלי

איך מתחילים...

שלום לכולם
אז הייתי במפגש ראשוני שהתקיים בשבוע שעבר באסותא ת"א עם הרצאה מעניינת שאת רובה כבר ידעתי מהמידע שיש באינטרנט
הבנתי שדבר ראשון צריך לקבוע ועדה ואז בכלל רואים לאן מתקדמים
ברור לי שמבחינת bmi אני בהחלט מתאימה
אבל איך מחליטים על בית חולים על מנתח על הדרך ועל בכלל.....
אשמח לקצת אור במנהרה הארוכה הזו
תודה

טלי שני

New member
מאכלים אחרי ניתוח

אני אמנם לפני ניתוח שרוול,
אבל נהנית לקרוא בפורום - טבעת
את הטיפים המצויינים שלכם.
וידע של מנהלי הפורום רב.
ונראה לי שכללי האכילה מתאימים לשני הניתוחים.

הייתי שמחה להסבר על סוגי מזונות:
שנדמה לי שקראתי באתר.
מספר שאלות:
1. למה הכוונה בכל ארוחה פחמימה וחלבון?
2. אילו סוגי פחמימות מותר/צריך לאכול?
אני יודעת פחמימות מורכבות אבל אילו סוגי פחמימות מורכבות עדיף?
3. האם מותר בכמה ארוחות ביום לאכול בשר - קציצת עוף קטנה?
4. מה בקשר לשעועית ירוקה, חסה, בצל לבן , עדשים ואפונה ( לא מרק) מתי מותר ?
5. איזה מולטיוויטמין עדיף?
6.איזה סוג עדיף פתית / טוסטעים / פת אורז/ קרקר מה הכמות היומית המומלצת?

תהיה לי פגישה עם דיאטנית אחרי הניתוח... אבל אני רוצה לשמוע עוד דעות מאנשים מנוסים.

אני מקווה שלא שאלתי יותר מדי, לפני הקושיות של פסח.

עובדת עצות

ה BMI שלי נושק ל 35 (כמעט שם!) כל חיי הייתי עגולה, דיאטות וכדורים ותרופות לא עזרו! הכולסטרול שלי גבוה אבל עוד לא בטיפול תרופתי! הסוכר גבולי אבל ה- hg hc1 עדיין בגבול הנורמה... בעיות ברכיים יש וכן מפרקי היד (כפות הידיים נרדמות לי...), אני בתחילת גיל המעבר ואני יודעת שניתוח שרוול הוא הפיתרון שלי
והמאהב היחידי שלי לרדת במשקל ולהיות מסוגלת לנהל חיים בריאים יותר.
אני חברת קופח לאומית עם ביטוח לאומית זהב ויש לי איזה שהוא ביטוח פרטי אומלט יודעת אם הוא מחסה ניתוח כזה.
יש לי תור לדר רזיאל בעוד חודש,
אשמח לשמוע עצות, עלויות, מה צריך המקופח ואיך להתנהל בעניין בגלל הבמאי הגבולי!

אני לא רוצה לעלות עוד במשקל רק כדי להיות בטווח הניתוח! זה אבסורד!!!

תודה

אופירA

New member
מנהל
סיפור מוזר, שחסרים בו הרבה נתונים

חסר גובה, גיל, קצב הירידה, סגנון ואיכות האכילה ב-4 השנים, מצב הבדיקות לחוסרים תזונתיים, פירוט של התזונה בשנים האחרונות, פירוט של התזונה בזמן העלייה המטאורית.
כמו כן חשוב לדעת את ההיסטוריה של הסגירות הקודמות, והתגובה של הקיבה להגבלה. וכמובן מי המנתח, ואצל מי סגרת ופתחת.

1CC זה לא קצת, זה הרבה. אינני יודעת מי אמר לך שזה קצת. חשוב להתייעץ עם בעלי ניסיון לפני שעושים מהלך כזה.
ניסית לפנות לייעוץ דיאטני?
האם עשית שיקוף לטבעת והרופא ניסה לראות מה קורה לה? חשוב מאוד שמי שיפענח את השיקוף יהיה מנתח טבעת בעל נסיון רב, ולא הטכנאי או רופא אחר.
מה פירוש "יכולה לאכול הכל", וכי לפני פתיחת הטבעת לא יכולת לאכול? חשוב לדעת איך אכלת לפני פתיחת הטבעת.
חשוב להבין באיזה קצב ואצל מי סגרת את הטבעת לאחר הפתיחה.

ממליצה לך מאוד להתקשר היום לייעוץ טלפוני 03-5781855 אופירה, להשאיר הודעה בתא הקולי.

אופירA

New member
מנהל
אם את רוצה ייעוץ טלפוני, שנסתכל על התזונה שלך

ונחשוב על רעיונות שיכולים להתאים לאורח חייך, לשנות אותה לטובת הרזיה או עמידה על המקום עד שתתפתח הגבלה - אני אשמח מאוד לדבר איתך על כך.
מעבר לזה אין מה לייעץ, אלא לסגור את הטבעת כל 3 שבועות, ולהיות עוד קצת סבלנית.
בלאו הכי צריך להתרגל להרגלי תזונה בריאים. אז בואי נבדוק אם את יודעת להימנע ממשמינים ולאכול בריא, ואם יש משהו לשנות שלא קשה לך לעמוד בו.

אופירA

New member
מנהל
בית חולים ומנתח - לפי סוג הניתוח

ולפי קופת החולים והביטוח המשלים שלך.

החלטת כבר איזה סוג ניתוח מתאים לך?
איזו קופה את?
במכבי צריכים לקבוע וועדה, אז תקבעי תור לוועדה של מכבי וגם לוועדה של אסותא (ותבטלי את התור שבסוף לא תצטרכי - וועדה באסותא צריך אם עושים ניתוח באסותא, ואז לא צריך וועדה של מכבי).
במקביל, תחשבי אם את רוצה ניתוח בבי"ח ציבורי (אז צריך לשאול במשרד הקופה מה האופציות שהיא מממנת, ולהתקשר לבתי החולים האלה כדי לקבוע פגישה עם המנתח), או ניתוח פרטי בהשתתפות הביטוח המשלים + השתתפות עצמית (ואז את צריכה לבחור מנתח עפ"י המלצות של מנותחים, לברר אם הוא מנתח שמקובל על הביטוח המשלים שלך, ולקבוע איתו פגישת ייעוץ. אפשר לקבוע מספר פגישות עם מספר מנתחים, ולהחליט מי הכי מתאים לך).

אופירA

New member
מנהל
לפני ניתוח שרוול

לאחר ניתוח שרוול, יש פירוט מדוקדק של אופני האכילה והמאכלים שמותר לאכול בהדרגה, בכל תקופה לאחר הניתוח.
הדיאטנית מסבירה את ההדרגה בכמויות ובצורת האכילה ובסוגי המזון, שעושים במשך חודש-חודשיים לאחר הניתוח.

לאחר מכן אוכלים כרגיל. רק הכמויות קטנות.
יש דברים שהדיאטנית תאמר שאסור לאכול אחרי שרוול.
אבל אחרי טבעת מותר לאכול הכל - כל מה שהגוף שלך מסתדר איתו.
עם שרוול יש סיכונים אחרים, וצריך להקפיד על הוראות הדיאטניות ועל המאכלים שהן אוסרות.

אז אני מדברת רק על התזונה שלאחר הדיאטה המיוחדת של התקופה הראשונה - התזונה הרגילה:
הרעיון של פחמימה וחלבון זה בשביל להיות שבעים יותר מכמות קטנה יותר. הכוונה לפתית עם גבינה, ביצה עם קרקר, עוף עם תפו"א, דג עם לחם, קציצת טונה שיש בה גם דג וגם ביצה וגם פירורי לחם וכד'.

פחמימות מורכבות הכוונה לפחמימות שהן דגנים ותפו"א, ולא לפחמימות שהן פירות וירקות, שאלו פחמימות פשוטות.
ברור שצריך לאכול גם פחמימות פשוטות. וירקות - כדאי לאכול כמה שיותר. בכל ארוחה.
בפחמימות המורכבות חשוב לאכול פחמימות מלאות - דגנים מלאים (אורז מלא, קוסקוס מלא, פסטה מקמח מלא, לחם וקרקרים מקמח מלא, קוואקר, בורגול, גריסים), וקטניות (עדשים, שעועית, חומוס).
קמח לבן, תפוחי אדמה, סולת, סוכר לבן, סוכר חום ודבש וכד' - נחשבים לפחמימות ריקות, שרוקנו מהערך התזונתי והוויטמינים שלהם.

קוביd1

New member
שלום לולוש

אכן הBMI שלך גבולי ואכן ישנה בעיה באישור הניתוח ,המחלות שאת מספרת עליהם לא נראות לי כמחלות נילוות הכל גבולי במחלות האלה
יש לך תור לד"ר רזיאל אחלה של רופאה מקצועית תתיעצי איתה היא כנראה גם יודעת את כל הכללים בתחום הבירוקרטי של הוועדות
תנסי להביא מכתבים מרופא אורטופד על הבעיות שיש לך בברכיים במפרקים ,זה יכול לעזור
מאחל לך הצלחה בוועדה ,אשמח לשמוע מה קורה איתך

קובי

אופירA

New member
מנהל
לולוש - אבסורד זה לא

ברור שאין סיבה שתעלי עוד במשקל, כי לא מובטח לך כלל שתרדי אותו. אבל לא לשם כך נקבעו הקריטריונים.
למרות טענתך, אינך יכולה לדעת שניתוח השרוול הוא הפיתרון שלך. אינך יכולה לדעת אם תרזי ותשמיני בחזרה, או אם לא תרזי מספיק. אינך יכולה לדעת אם לא ייקרו סיבוכים, אם לא תפלי על סטטיסטיקות עצובות.

קובעי הקריטריונים יודעים מה שאינך יודעת - שניתוח זה דבר מסוכן ולא פשוט, שאינו מיועד לעגולים עם בעיות בריאותיות גבוליות בלבד.
גם אם קמים עם חיוך ועל 2 רגליים מהניתוח, עם כל האיברים הפנימיים ובלי מספריים בפנים - עדיין אין לדעת מה יהיו השלכות החוסרים התזונתיים על הבריאות (ואם השלד לא יתפרק לחלוטין יום אחד, בשלב מוקדם מידי, באופן שאדם לא יכול לעמוד על רגליו), מה קורה לאורך עשרות שנים לאדם שיש לו סיכות לאורך הקיבה, ומה השלכות השינוי של צורת מערכת העיכול באופן בלתי הפיך. האם בשנות הזיקנה האדם יוכל להזין את עצמו מספיק, או שייאלצו לפגוע קשות באיכות חייו.
רק כשמצבו מספיק מסוכן עד שכדאי לקחת את כל הסיכונים האלה - אפשר לאשר לו ניתוח.

דבר נוסף, ניתוח אינו פיתרון קסם. כדאי שתשאלי את עצמך מדוע הדיאטות לא עזרו. האם בגלל תאוות אכילה ורצון ליהנות ואי רצון למשמעת, או בגלל חוסר יכולת לעמוד בכללים עקב רעב בלתי נסבל. האם לא רזית בגלל תזונה לא בריאה והתנהגות לא מודעת ולא אחראית, או שלמרות הקפדה על תזונה דלת קלוריות ובריאה ועל הכללים הנכונים, הגוף שלך לא מצליח לרזות (מצב נפוץ מאוד, שהוא זה שמצדיק ניתוח).
אם התשובות לשאלות אלו מלמדות שאת חייבת עזרה של ניתוח - אז צריכים לחשוב על השגת זכאות.

כדי להעלות את ה-BMI ל-35 כל מה שאת צריכה זה ללכת לוועדה המחליטה על זכאות עבור קופ"ח או הביטוח הפרטי, עם "בגדים כבדים" ולאחר שתיית ליטר מים ואכילת ארוחה. בגדים כבדים יכולים להכיל המון מטבעות של שקל ושנקל מוחבאים איכשהו באיזו ביטנה, שרוול או גרב. משקולות זעירות מחנויות ספורט או חגורות פנימיות ממולאות חול. כובדם צריך להיבדק בניסיונות קודמים במשקל הביתי, אם הוא מוסיף לך כפי הצורך.
לגבי מחלות נלוות - הכולסטרול והסוכר לא עוזרים לך במאום. הברכיים והמפרקים יכולים לעזור מאוד. תארגני מכתב מאורתופד, שמעיד שהבעיות הללו מאוד קשות, והן נגרמות מהשמנת היתר (יש אנשים שהצליחו לשכנע את הרופא המקצועי להגזים, בגלל הסכמה על נחיצות הניתוח).

לגבי כל מה שהקופה מחייבת - הכתובת למידע זה הוא המשרד של הסניף של הקופה. תשאלי את הפקידים או המנהל שם, ואל תסכימי לתשובה של "לא יודע". זה תפקידם, ואם הם לא יודעים - שיבררו במחוז, אצל הממונה עליהם או השד יודע איפה.

קוביd1

New member
שלום שיר

כל אחד מרגיש את ההגבלה במידה אחרת של סגירה ,בכל מקרה בן סגירה לסגירה צריך לחכות לפחות חודש
משהו לא תקין בתזונה שלך לפחות היית נשארת באותו משקל ,אבל לעלות נראה לי לא סביר
אולי תפרטי לנו מה את אוכלת במשך היום ,האם את מנשנשת הרבה .
אולי ננסה לעזור עד שתגיעי להגבלה המיוחלת

קובי

אופירA

New member
מנהל
שאלות שאין להן המשך

תופעה חוזרת שמעציבה אותי - אנשים מגיחים לפורום, שואלים שאלה רצינית שיש בה דיני נפשות, מקבלים תגובה אבל לא חוזרים להגיב אליה.
זה לא הבעיה שלא אמרו תודה למי שנתן תשובה (גם את זה קשה להבין). הבעיה שבתגובה אנו מבקשים לברר פרטים נוספים, אבל לא מקבלים אותם, ולכן לא יכולים לענות לשואל, למרות שהשאלה שלו רצינית, חשובה, ומחייבת למידה וייעוץ מבעלי ניסיון.

אמנם זה די מתאים לדור האוטיסט הזה, שבו אנשים מדברים לחוטים, בוהים בעולם עם אוזניות וחוטים ולא שומעים מה מדברים אליהם, עסוקים בהתבוננות מרוכזת בחפיציהם השונים תוך תנועות אצבעות מהירות (גאדג'ט = חפיץ בעברית של האקדמיה), ולא רואים אף אחד ממטר.
אבל זו הבריאות שלכם, אנשים, שאלתם שאלה רצינית, תעקבו אחר התשובה, תתנו פרטים, תתקשרו בטלפון, תקבלו את המידע (ותעשו איתו מה שאתם מבינים ורוצים אבל לפחות שיהיה לכם המידע) כי העצמת ידע זו בריאות. בדור הזה הרופאים לא אחראיים על הבריאות שלכם - רק אתם, כצרכנים מועצמי ידע.

רצף הודעות קטועות כאלה משורשר להודעה זו.

למעלה