שאלות שאלות שאלות

Darakan

New member
תרבויות שונות - יצורים שונים?

ראיתי תוכנית בנשיונל ג'יאוגרפיק, שניסתה לנתח את התופעה שאנשים מתעוררים באמצע שנתם, טוענים שהם רואים חייזרים ליד המיטה, מרגישים תחושה של שיתוק ופחד. ריאנו שם איזה חוקר שינה יפני, שטען שקיימת תופעה שנגמרת מהתעוררות פתאומית במהלך חלום. כך שבעצם מצויים במצב "חצי-חולם". עכשיו, התאוריה הזו שווה לתחת כמו הרבה תאוריות של "חלומות", "גלים מגנטיים שמשפיעים על המוח וגורמים לנו לראות דמויות אפורות שבוהות בנו" (איזה מדען טען את זה... אידיוטי לחלוטין). אבל, מתברר שהתופעה נגמרת בתרבויות שונות בעולם, עם יצורים שונים אשר ישבו ליד האדם השוכב, ולפעמים אף ישבו עליו! כך לדוגמה, באזור אמריקה הצפונית, היצורים שהופיעו היו חייזרים "קלאסיים". באיזה אזור נידח בדרום אמריקה, היה שד אשר מוכר מאגדות פולקלור. היו כל מיני יצורים נוספים שאני לא זוכר כרגע (סוג של מכשפה באיזה אזור נידח). זה יכול להיות הסבר לתופעת ההתעוררות בלילה. אבל בכל מקרה, נגיד וכל התופעות האלו - מקורן בהשפעות תרבות - אז מי הוא הראשון שהגה את האנטומיה של ה-"חייזר" הקלאסי (כפי שכריסטין פה תיארה אותו למעלה)? חוץ מזה, אני מסכים שיש סיכוי ממש קטן שהמוטיב שלהם יחזור בכ"כ הרבה עדויות ברחבי העולם.

תגובה ../images/Emo153.gif

ישנה תופעה של שיתוק בזמן שינה (או ליתר דיוק, בהתעוררות) וזוהי תופעה מוכרת. מי שחווה אירוע כזה יכול להעיד על הרשגת פחד - כאשר המוח עירני ומודע לעצמו והגוף משותק. לתופעה זו אין קשר לחוצנים, כך בדרך כלל. עם זאת, ייתכן שחוצן כזה או אחר ישתמש בכלים שונים על מנת לגרום לשיתוק הנחטף, וכך אותו אדם יתעורר משנתו משותק כאשר הוא רואה דמות אפורה מולו. בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שקיימת תופעה של שיתוק בזמן שינה - והיא לא קשורה לחוצנים, אבל בהחלט יכול להיות מצב שחוצן שבא במגע עם אדם, יכול לגרום לשיתוקו.

J U B

New member
אני יענה על שאלה אחת

העובדה שרוב הצילומים הם שיקריים היא מעודדת מהעובדה שזה מראה שיכול להיות שקייצת תופעה כזאת, כי אם היו כל כך הרבה חטיפות וביקורי חיזרים אז הצבא היה מתערב והיתה מלחמת עולמות או משהו ככה אפשר להגיד שאולי חלק מהעדויות אפשרים

נצל"ש- הגלריות נפתחו

ואתם מוזמנים להתחיל להעלות לשם תמונות. שני דברים: הקפידו על העלאת כל תמונה לגלריה המתאימה, והשתדלו לשמור על זכויות היוצרים. תהנו!

למעלה