שאלות של אם טרייה- זהירות ארוך...

lulyK

New member
חמודה, אתם רק שבועיים אחרי.

זה זמן קשה לכולם, אבל זה ה-זמן שבו (לדעתי), הבן זוג צריך להיות שם בראש ובראשונה בשבילך ולנסות לשים את עצמו בצד. את והתינוקת הכי חשובות כרגע. מה עשיתי כדי לפנק את האיש שלי? בעיקר השתדלתי לא להרוג אותו (אני מגזימה, אבל בטח ובטח שלא מצאתי את הכוחות לפנק/להכיל או כל מה שקשור בזה). שידמיין שאת בכלל באוהל האדום והוא נשות השבט שמפנקות אותך ומקלות עלייך. לגבי ליל הסדר: אפשר לבקש בפירוש לגעת בה מה שפחות, ואפשר להשתמש במנשא, זה די סוגר את הבסטה על נסיונות שליחת הידיים

אביטלתל

New member
את עושה את כל זה ?

והוא עדיין מקטר ?
מה יש לי לומר על זה ואל תקחי את זה אישית. דבר ראשון נזכיר את העובדה שעד שאת מקבלת אישור מרופא נשים אסור לקיים יחסי מין. נקודה. סוף פסוק. ולא משנה כמה תשומת לב הוא צריך. אני מאוד שמחה שהוא אבא נהדר. אבל הוא אדם בוגר ולא ילד קטן. שינסה להוציא מהגוף שלו משהו בגודל של תינוק, ואחרי זה גם לתפקד כמוך. את החודש הראשון אחרי הלידה ביליתי בעיקר המיטה עם איילה (עכשיו בת 3 חודשים) כל סקס בכלל לא חשבנו. ובכלל לא עלה על דעתי לפנק אותו בכלום. אני ילדתי, אני מניקה אותה בצורה מלאה (ואני זוכרת טוב מאוד שאז זה היה יניקה ארוכה כל 3 שעות, ביום ובלילה) , אני קמה בלילות כדי להאכיל אותה ולטפל בה (ובזה אני לא רואה התחשבות בו, זה פשוט פרקטיות, לא יעזור לי בגרוש אם הוא יקום איתי כי הוא צריך לקום לעבודה), ואני מטפלת בה כל היום. למה אני צריכה לפנק אותו ? זה הזמן שבו אני צריכה לטפל בתינוקת שלנו, וכדי לטפל בה אני צריכה לדאוג קודם כל לעצמי. וחלק מהתפקיד שלו בתור אבא זה לדאוג לזה שאני אהיה בסדר כי בתקופה הראשונית הזאת היא תלויה בי להשרדות. אז קודם כל את עושה המון המון המון אם את מרגישה טוב עם זה ופיזית את לא חלשה אז סחתיין אבל השבועות הראשונים אחרי הלידה זה הזמן שבו הסביבה, ובעיקר בן הזוג, צריכים לטפל בך ולא להיפך. לגבי תחושת האני - זה לוקח זמן אני התחלתי להרגיש את זה רק בחודש האחרון, אבל זו "אני" שונה. אז תני לזה זמן וזה יחזור, רק צריכים להיות מוכנים לשינויים. לגבי ליל סדר - גם אני בבעיה הזו רק שאצלנו יש עוד כמה צאצאים מסתובבים בשטח ובכל זאת אני יודעת שתהיה התקהלות סביב איילה. מילת המפתח היא אסרטיביות, תשבי איתה במקום אחד ומי שרוצה לראות שיגיע אלייך. את יכולה להמציא משהו על זה שהיא לא אוהבת שלוקחים אותה ואת לא רוצה שהיא תבכה עכשיו.

מה עושים

כשיש שתי אמהות? שאחת יולדת, ושנייה... פשוט שם? היא לא האמא, היא לא האבא, היא פשוט בת זוג, שנורא רוצה לעזור ולתמוך אבל לא יודעת איך? מה עושים אז? ואיך גורמים לה להרגיש חלק? וחלק מאוד חשוב? יש מישהי/ו שיודע/ת לענות על השאלות האלה?

sipor

New member
לא ממש הבנתי ?

את מתכוונת שיש 2 אמאות בלי אבא , שאתן זוג ? אם כן, אז מה שעושים שאבא בתמונה ורוצים שהוא ירגיש חלק, נותנים לה לעזור בכל מה שאבא עוזר , לא צריך לדעת הרבה, לרחוץ את הילדה , להרדים, לנקות ולסדר ולדאוג שהכל יהיה קל יותר למניקה. ללטף לשחק ולשיר.. מה עוד אפשר לעשות, לשתף אותה בכל החויות. בכל מקרה, אם היא תעשה את כל הדברים האלה היא תרגיש חלק.. אני מקווה שהבנתי את השאלה שלך.. ועוד דבר, נותנים לדברים זמן, לוקח זמן לאחת כזאת להתקשר לילד אבל עם הזמן היא תתקשר ותעשה דברים מיוזמתה, צריך פשוט לתת לגיטמציה לרצונות שלה גם כן.

yaelia

New member
בדיוק באותה דרך.

אינטימיות ביניכן, שיתוף ברגשות, ובפלא החדש שנוצר לכן, ובהפיכה המוזרה והנפלאה למשפחה. הרבה עבודה קשה והרבה מאוד כיף.

sipor

New member
סליחה !

את שבועיים אחרי לידה והוא דורש ממך תפקוד מיני ? לי נראה שהוא מרגיש מוזנח שאת מקדישה כל כך הרבה זמן לתינוק, תנסי בשעות היום להפגין אליו חיבה או יחס כלשהו.. ולהסביר לו במקביל שאישה אחרי לידה אסורה ביחסי מין לפחות 6 שבועות עד שהיא רואה רופא שהכל תקין, זה לא מצחיק יש לי קרובה שהגיע לבית חולים עם סיבוכים בגלל נסיון כזה! תזהרי יש גם סיפורים על נשים שמתו! אבל נכון שזה לא קורה תמיד. אבל , מה להגיד לך בשבועיים הראשונים לא ידעתי בקושי איך קוראים לי ולא לקח שניה עד שנרדמתי שהתאפשר, ככה שאני בכלל לא מבינה מה בכלל את שוקלת דבר כזה. וחוץ מזה.. במקום לחשוב על עצמו עכשיו, זה הזמן שלו להקדיש למשפחה שלו את כל העזרה האפשרית ולך בעיקרה. ואחת מהעזרות האלה זה סבלנות עדינות ואיכפתיות ורגישות למה שבת זוגתך עברה , אני מציאה שתראי לו את השרשור הזה ותראי לו שהוא נפל מאיזה כוכב.. בכל מקרה.. מקווה שבמצבים אחרים הוא קצת יותר מתחשב,, ואם לא אז תגלי לו שיש גם דרכים לסיפוק עצמי ולא כל דבר את חייבת להשתתף אם הוא בכזאת מצוקה.. בכל מקרה.. אני מחזקת אותך ושתהיה לך את כל הלגטימציה בעולם לסרב בעדינות ולהגיד.. נפגש עוד חודש חודשיים שלושה !!!

מאיו

New member
כמה תשובות בקצרה

סליחה על הקיצור והקורקטיות, בין הנקה להנקה אני מציצה פה
1. לא עושה כלום מלבד להתפלל שיפסיק לנדנד לי בנושא. 2. אני יוצאת לחברות פעם- פעמיים בשבוע. מסתרקת, מתלבשת והולכת לשתות קפה אצל השכנה. כשאור נולד, תפסתי עליו בעלות - החזקתי אותו על הידיים, הנחתי בעגלה כשנרדם וביקשתי שלא יעירו אותו . עם מיכל זה יותר פשוט- אני מניחה אותה במנשא עליי ופותרת את הבעיה.

betty_226

New member
קודם כל מזל טוב

וברוכה הבאה לעולם הקסום עולם של משפחה עם ילדים. אז אצלי זה היה ניתוח קיסרי מבחירה שלי ולי התפרים בבטן תחתונה לא כל כך כאבו אבל דרשו טיפול בקשר לזה שהיא הרבה על הידים את עושה טעות וטעות גדולה . מכיוון שאני חמישה וחצי חודשים אחרי הלידה והקטנה ישנה איתי על הידיים שלי מהיום שהיא נולדה אני פשוט מפחדת לעזוב אותה . וזו טעות כי היא יננה מוכנה להיות אצל אף אחד ואפילו פוחדת מאנשים . מהמשפחה הקרובה. בקשר לצומת הלב לבעל קודם כל שאני הייתי מתעוררת בבוקר הייתי מתקלחת מסדרת את השיער ודואגת לטיפוח העצמי שלי. את הבעל הייתי מפנקת בארוחות ערב יפות ומגישה לו את התה לסלון . וככה נתתי לו להרגיש שגם הוא קיים. בקשר למשפחה הם אמורים להבין שמדובר בפרח קטן ויפה ואני אישית מבקשת מבלי להתבייש לא לנשק את הקטנה ואני דואגת שהיא תהיה על הידיים שלי וככה אני מונעת את כל הסיפור שלהעביר אותה מיד ליד מה שאני מאוד לא אוהבת. בכל זאת זו תקופת מעבר ואנשים נושאים איתם חיידקים. אני פשוט אימא משוגעת אבל אינני מוכנה שהקטנה תעבור מיד ליד . שיהיה לך ולבני משפחתך ליל סדר מדהים חג שמח וברוכה הבאה לעולם הקסום עולם של שפחה וילדים.

אביטלתל

New member
האם שמת לב

שאת אומרת דברים והיפוכם ? דבר ראשון את אומרת שזו טעות גדולה שתינוקת תהיה על הידיים כל כך הרבה אצל האמא, כי זה גורם לכך שהיא לא תהיה מוכנה להיות אצל אף אחד והיא מפחדת מאנשים. (אישית אני לא מסכימה עם המסקנה הזאת אבל זה מה שכתבת.) ומצד שני את אומרת שאת לא רוצה שאנשים אחרים יגעו בה, ואת אומרת עוד שאת דואגת שהיא תהיה על הידיים שלך. נראה לי דבר ראשון שאם הבת שלך מתנהגת ככה אולי יש לה חרדת נטישה שזה דבר אופייני לגיל חצי שנה בערך (לפי מיטב זכרוני). ודבר שני, שזה מצב שאת בסה"כ מביאה על עצמך, כי את לא מוכנה להורי אותה מהידיים שלך. ובקשר לצומי לבעל - כל זוג בונה את המערכת יחסים שלו. נראה לי שבמערכת יחסים שויונית, או לפחות שואפת לשיויוניות, אישה במצב של שבועיים אחרי לידה לא צריכה לדאוג לפינוק של בעלה. למה שהוא לא ידאג לפינוק שלה ? למה שהוא לא יכין לה ארוחת ערב ויביא לה תה למיטה אחרי שהיא הייתה עם תינוק קטן כל היום ? כנראה שאפילו היום, במשפחות מסויימות, גידול ילדים נחשבת מטלה קלת ערך ושל מה בכך לעומת העבודה הקשה בפרך של הבעל המפרנס. אבל כל אחד מבשל לעצמו את הדייסה שלו.

betty_226

New member
דברים והיפוכם?

לא אמרתי לה אייך לבנות את מערכת היחסים שלה. מבחירה שלי אני מחזיקה את הילדה על הידיים. ואינני מתלוננת ומה שאני מביאה או לא מביאה על עצמי אני מאושרת מכל רגע ורגע להיות עם התינוקת שלי. ומי דיבר על שיויון או לא שיויון. אם בכייף שלי לפנק את בעלי אחרי 9 חודשים של הריון קשה מאוד כולל שכיבה בבתי חולים שהוא לא זז מהמיטה שלי זו זכותי אז תעשי לי טובה ברצינות.

זה בגלל ש...

לחיים יש לוגיקה משל עצמם, וברגע שאנו יולדות נסיך או נסיכה, במקום להיות משודרגות למעמד של מלכה, אנו הופכות להיות שפחה חרופה...

odeia

New member
צודקת, איך אודיה אומרת: היא המלכה,

אור הנסיכה, בעלי המלך ואני המשרתת.

nubi

New member
אני נורא נגד הדבר

(לא היתה לי מילה אחרת) של טעות שהילדה על הידיים (איזה ניסוח מדהים, מקווה שהבנת). ילד על הידיים זו בכלל לא טעות. לדעתי זה הזמן שלהם להיות על הידיים. אם לא עכשיו מתי? בגיל 19? שי המון על הידיים, היא חייכנית ולפעמים גם מפחדת מזרים (שזה שלב תקין בהתפתחות).לרגע אני לא חושבת שזה טעות. לדעתי זה צורך של הקטנים להיות על הידיים.

lulyK

New member
מסכימה מאד.

ויודעת להגיד "ממרומי" עשרת חודשי הנסיון שלי: המון על הידיים לא עושה ילד תלותי/מפחד מזרים (יש האומרים אפילו להפך)

ת ו ל

New member
אני רואה שאני צריכה להבהיר קצת...

האיש היקר שלי לא דורש ממני סקס עכשיו , פשוט יחס ומגיע לו יחס הוא פשוט מוריד ממני דאגות ועבודה והוא נהדר ומדהים באמת , ואני גם שמחה לעדכן שהיום התחושה הגופנית כבר יותר טובה זה באמת משתפר כל יום , ויותר קל לי להחזיר לו אהבה אנחנו כבר מסתובבים לנו בעולם , ובאמת טוב יותר לראות שהעולם נשאר מקום פעיל !! ובנוגע לליל הסדר? נראה לי שלא תהיה לי ברירה אלא לתת לקרובים הקרובים רגע של אושר איתהכי אחרת ינשלו אותי ואותה מהירושה
בכל מקרה , שיהיה חג הכי שמח שיכול להיות , המון המון תודה על הזמן שהקדשתן לענות לי תול

למעלה