שאלות של אמא מודאגת

מימי1981

New member
שאלות של אמא מודאגת

הי
כתבתי גם בפורום אוטיזם הישן בהודעה פנימית אבל נראה לי שקצת התפספס וכמובן פה זה קצת יותר מתאים.
יש לי תינוק בן 4 חודשים המראה סימנים קצת מדאיגים:
1. קשר עין לא רציף (קשה ללכוד את המבט שלו או לפעמים הוא מתנתק ונמע מקשר עין) כאשר מצליחים לתפוס אותו בהחלט אפשר לגרום לו לחייך ולצחוק אבל לעיתים מאוד קשה. על משטח החתלה ואוניברסיטה הוא יכול להיות מאוד תקשורתי אבל לא תמיד. בתנוחות מסוימות כמו על הבטן או שאני מחזיקה אותו מולי - מרגישה שבלתי אפשרי למקד אותו. עשינו בדיקת ראייה אצל רופא מומחה. למעט קצת צילינדר הבדיקה יצאה תקינה. הוא מאוד נתפס על טלוויזיה ואורות. או לפעמים בוהה.

2. מרגישה שהוא לא תמיד מגיב לקול שלי או לקולות באופן כללי (אני יודעת שהוא קטן ולכן זה עוד בעייתי אבל מרגישה שהוא בשלב זה צריך לפחות קצת להפנות מבט). עשינו בדיקת ברה (bera) בשניידר (בדיקת שמיעה של עצב השמיעה) בגיל שבועיים וחצי כי הוא לא עבר בדיקות סטנדרטיות במחלקת ילודים. הבדיקה יצאה תקינה.

3. ויסות חושי - מאוד לא אוהב להיות בסל קל - רוב הפעמים צורח צרחות נוראיות עם בכי במהלך הנסיעות וקשה עד בלתי אפשרי להרגיע אותו.לא אוהב להיות במנשא. נראה לעיתים מאוד חסר מנוחה ותזיזיתי ומקטר ללא סיבה נראית לעין. לפעמים מרגיש לי כאילו לא אוהב להיות על היידיים בתנוחות מסויימות כמו ערסול.ברגעים כאלו אני לפעמים מורידה אותו למשטח. לפעמים נרגע ולפעמים צורח.

4. אני במעקב בהתפתחות הילד עקב טונוס לא מאוזן וכמובן בגלל קשר העין הלא רציף. לאחרונה שלח אותי הרופא לבדיקת EEG מחשד שהניתוקים נגרמים מפרקוסים שאינם נראים. לאחר מיכן נפגש עם נויורולוג ועם הרופא עצמו עם התוצאות.

ועכשיו לשאלות - מקווה שתוכלו לענות לי:
1. האם משהי מכן אבחנה את הילד שלה בגיל צעיר כזה? (ברור שלא אבחון אמיתי אבל לפחות סימנים)
אם כן מה רמת התפקוד שלו כיום ובעת האבחון? האם חל שיפור ברוב המקרים?
2. האם התחלתם בטיפולי התערבות מוקדמת בטרם האבחון? אם כן מה הטיפולים ואיפה? (מפחדת מצד אחד להצמיד לו כבר תווית או להציק לו ומצד שני לפספס זמן יקר שהכל גמיש לפי כל המחקרים ולשבת בלי לעשות כלום שהילד צריך עזרה).
3. העתיד מאוד מאוד מאוד מדאיג אותי- מה זה אומר להיות אמא לילד עם צרכים מיוחדים - האם אפשר להמשיך עבוד במשרה מלאה (עד 16:00)? מה עלות הטיפולים? (קראתי במדור של "אמא מיכל" במאקו על עלויות של 14 שח לחודש??? ) האם יש עזרה? האם אפשר לקיים זוגיות ומשפחה ככה ? זה הילד הבכור שלי אחרי טיפולים ואני ממש מדוכאת ממחשבות (נמצאת בטיפול פסיכולוגי כדי להתמודד עם החרדות).
4. איך עושים עוד ילד לאחר מיכן? מה האפשרויות שלנו מבחינת בדיקות גנטיות והאם בכלל כדאי לקחת סיכון. נורא רציתי הפרשים קטנים בין הילדים בגלל הצורך בטיפולים ועכשיו אני ממש פוחדת.
5. איך מתמודדים עם החששות לעתיד הכלכלי של הילד? (במיוחד במידה ואין תפקוד גבוה)
6. איך מתמודדים עם חוסר הודאות הזה של מה יהיה ואיך הוא יהיה - כולם אומרים להמתין ואני משתגעת מזה. הוא נכנס למשפחתון רגיל בסוף החודש ואני ממש מפחדת שזה יעשה לו לא טוב. כרגע אין לי ברירה אחרת כי אני חייבת לחזור לעבוד ואין לי עזרה.
תודה על התשובות מראש,
אני יודעת שזה ממש מוקדם אבל זה חשוב לי. החוסר ודאות וערפל הזה משגע אותי ממחשבות ואני רוצה לדעת למה לצפות.
מי שרוצה לענות ולא רוצה בפורום אשמח לתשובה גם במסר אישי.
תודה

אמא12361

New member
מנסה לענות

קודם כל קחי נשימה עמוקה. חוסר הוודאות אכן מטריף אבל במקרה הזה כל מה שאת יכולה לעשות זה להסתכל קצת קדימה ולא הרבה קדימה. אף אחד לא יכול לדעת כלום בגיל ארבעה חודשים וגם הרבה לאחר מכן. תינוק מתקשר לגמרי יכול לעבור נסיגה, ילד סופר לא מתקשר יכול פתאום להיפתח, ילדים שנראו רע מאוד התקדמו בצורה מופלאה וילדים שהיה לגביהם חשש לאוטיזם התבררו כילדים רגילים. כל האופציותץ אפשריות. מחקרים מראים שבגיל חצי שנה לא נמצאו עדיין הבדלים בין ילדים רגילים לילדים שאחר כך אובחנו, אז בואי תנסי להתמקד ב"כאן ועכשיו".
את מודאגת ורוצה לעבוד עם הבן. חשוב שתקבלי הדרכה ממשהי מנוסה בעבודה עם תינוקות ופעוטות בסיכון. לגבי המשפחתון, אני הייתי מוודאה שיקבל מספיק תשומת לב ואפילו הדרכה לצוות לעשות איתו פעילויות פרטניות של משחק במשך היום עד כמה שאפשר

מימי1981

New member
יש לך המלצה למישהו מנוסה בעבודה עם תינוקות ופעוטות בסיכון?

אני רואה רק את המודעות על מפנה. וזה נראה לי ממש לא אמין.

אמא12361

New member
לא מכירה מהאזור הזה

תנסי להתקשר לקלינאיות תקשורת מומחיות לגיל. אפשר לחפש באתר האגודה הישראלית לקלינאי תקשורת

מימי1981

New member
נראה לי מוקדם מידי לקלינאית תקשורת בגיל הזה לא?

מה את אומרת? (גיל 4 חודשים)
כיצד טיפלתם בתנועתיות הרבה ובצרחות בנסיעות? מה עזר (אם עזר...) ׁׁ?
אני מבינה שיש לך שני ילדים על הספקטרום. שניהם באותוו תפקוד? אובחנו באותו גיל?
בהתפתחות הילד נורא מסתכלים אותי אני מבקשת מרפאה בעיסוק או משהו כדי לעזור לו קצת ולהרגיע אותו והם לא מוכים בכלל לדבר איתי לפני תשובות מהבדיקת EEG.

TikvaBonneh

New member
כן, זה מוקדם

אבל יש רשימת המתנה ארוכה אצלה, כי היא קלינאית מבוקשת, אז את יכולה לקבוע איתה לעוד כמה חודשים.
אני בן אדם מאוד זורם. פשוט לא נסעתי איתו. מצאתי פיתרונות. הלכתי איתו המון לגינה.
נדב אובחן, כפי שכתבתי לך, בגיל שלוש.
בעקבות האיבחון שלו הבנתי סוף סוף מה הבעיה של אחיו הגדול, יותם, וכך הוא זכה לקבל איבחון נכון, בגיל 15.
יותם היה תמיד בתפקוד גבוה מאוד. לא היה לו עיכוב התפתחותי, ולכן לא הגענו לאיבחון בהתפתחות הילד.
כיום הייתי אומרת שהתפקוד שלהם דומה.
מקווה שהתשובות מהEEG יהיו טובות.
רק בריאות, זה הכי חשוב

את חושדת שזה אוטיזם

נשמע שהם חושדים במשהו אחר.

הם חושבים כנראה על דברים שקשורים לזה וגם רוצים לשלול פירכוסים.
אין מה להתחיל לטפל לפני שאת יודעת מה הכיוון של הבעיה.

TikvaBonneh

New member
מפנה עובדים עם הגיל הזה?

את יכולה לבדוק עם מכון בייקר, וגם עם מנתחות התנהגות שמתמחות בספקטרום האוטיסטי.
לגבי בעית האמינות של מפנה, את לא תמצאי את האמינות שאת מצפה לה אצל אף מטפל. אף אחד לא יכול להבטיח לך יותר מ50% הצלחה.

מימי1981

New member
אמינות מבחינתי זה לאו דווקא אחוזי הצלחה לריפוי

אני לא חיה בסרט. אני מחפשת עדויות אמיתיות של הורים אמיתיים שהטיפול שם באמת קידם את מצב הילד שלהם. וזה לא בנמצא. לא בפורום ולא באינטרנט. הכל נראה כמו פרסומת אחת גדולה / מאמרים רדודים של קידום אתרים באינטרנט

מימי1981

New member
כן ראיתי את זה

העדות הזאת מאוד משונה. קשה לי להבין ממנה האם הילד אובחן כאוטיסט בכלל או לא מאז ומה קרה שם במפנה ומאז. הוא היחיד.

amis12345

New member
מרכז מיפנה - הבהרה "לעדות"

כמו שכתבתי בפוסט המקורי, הבן שלי היה שם בגיל שנתיים וחודש, כחודש לאחר שהוא אובחן בספקטרום האוטיזם. באותה עת הוא בקושי דיבר (מילה פה ומילה שם) והאבחון שלו היה די נחרץ ואלים. היו לו גם עשרות "איזמים" (התנהגויות מוזרות כמו ריצה במעגלים, הצמדת חפצים לקיר, נשיכת בובות וכיוצ"ב). לגבי מה שקרה במרכז מיפנה קשה להסביר זאת בפוסט קצר. אם אני אתמצת - הטיפול הוא הוליסטי וכולל. צוות של מטפלים משחק עם הילד במשך 10 שעות ביום, בחדר הטיפולים שלהם. הילד מתקדם, אין ספק, אבל לדעתי התרומה הכי חשובה שלהם היא שהם מלמדים את ההורים להיות הורים לילד עם צרכים מיוחדים - ולדעתי איך להיות הורים בכלל.... מלמדים את ההורים לשחק עם הילד ולתקשר איתו. כל שעת משחק מנותחת ומצולמת. מלמדים את המשפחה איך להתנהל סביב הילד בכל אספקט בחיים כולל בארוחות, בטיולים, וכיוצ"ב. אגב, תשכחו מלתת לו לראות טלוויזיה. הקשר עם המרכז נמשך הרבה לאחר סיום הטיפול - מטפלים שלהם ממשיכים לטפל בילד (היו אצלי גם שתי מתמחות שלהם). כשרצינו לרשום את הילד לגן (רגיל) זה היה בשיתוף עם מרכז מיפנה ונציגה שלהם באה לבחון את הגן לפני כן ולוודא שהוא מתאים לצרכים של הילד, היא גם שוחחה עם הגננת ובאה פעם נוספת למעקב. ממה שאני יודע הם בקשר עם "ילדים" שלהם גם אחרי 20 שנים.
השיטה שלהם היא תובענית. במסגרתה גם בוחנים את הקשר הזוגי לעומק ואיך הוא משפיע על הילד. הדבר מציף אמיתות כואבות. לכן מי שהעיד על גירושין בעקבות מרכז מיפנה - זה לא בהכרח מופרך. אני בכל אופן הרווחתי גם קשר זוגי טוב יותר.
לגבי הילד שלי - הוא כיום בן 3. הוא מדבר שוטף. הוא נמצא בגן (פעוטון) רגיל של 15 ילדים בגילאים שונים ומסתדר מצויין. יכולות משחק גבוהות משל ילד רגיל. הוא אוכל הכול. גמלנו אותו מטיטולים תוך שבוע. כמעט כל ה"איזמים" נעלמו לחלוטין. נשארו שרידים זניחים. קשר עין גבוה. יש עדיין בעיות רגשיות מסוימות אבל למדנו לזהות אותן ולהתמודד כמו שצריך. אגב, בלי שום משלבת. בשנה הבאה ננסה להכניס אותו לגן עירייה.
אם יש שאלות קונקרטיות אשמח לענות.

מימי1981

New member
שאלות

הי
תודה על המידע. יש לי כמה שאלות אשמח אם תוכל לענות:
1. למיטב הבנתי בכלל חשבת שהאבחון שלו היה שגוי (קראתי בפוסט ישן). איך הוגדרה רמת התפקוד שלו דאז ? האם אתה חושב שהמצב שלו כיום נובע מהטיפול במפנה?
2. מה היו הבעיות שבגללן כן אובחן? (קשר עין? בעיות אכילה? חוסר תגובה ? תנועות חוזרות? וכו)
3. האם נגשתם לאבחון מחודש? (נשמע שהוא סוג של יצא מזה..)
4. מה העלות ומה עושים במקרה שאין תקציב לזה? (תוכל לשלוח לי בפרטי אם לא רוצה לכתוב על גבי הפורום. אנחנו זוג צעיר עם הכנסה ממוצעת ולמיטב הבנתי זו הוצאה היסטרית.
5. לא הטריד אותך שבחרת ללכת לשם שאין (למעט העדות שלך) שום עדות על הצלחה בטיפול ? סרטונים משם? סיפורים בפורום? מצטערת אבל כל פעם שאני מחפשת עדות לטיפול שם - רק העדות שלך עולה. זה נשמע לי קצת בעייתי. אני לא מצפה לעשרות סיפורים אבל לפחות לבודדים וכן ,גם סיפורים שלא הצליחו. שאדע לקבל החלטה. קשה להבין ממקור מידע אחד האם ההוצאה הזאת נותנת פירות. כיצד קיבלת ההחלטה ללכת דווקא לשם?
6. מה תובעני בשיטה? מה מחוייבים לעשות בבית לאחר מיכן?
7. אשמח אם תוכל לקשר אותי להורים נוספים שהיו שם במידה ואתה מכיר.
תודה מראש, וסליחה על החפירה :)
&nbsp

amis12345

New member
תשובות

1. לא זכור לי שהוגדרה רמת תפקוד. בגיל שנתיים זה לא ממש משנה. ברור שהטיפול במרכז מפנה עזר אבל רוב העבודה מתבצעת אחרי שעוזבים את המרכז. אם לא ממשיכים בשיטה שלהם זה לא ממש עוזר.
2. הוא אובחן בגלל שהיה מאוד מעוכב התפתחותית בכל התחומים כמו מוטוריקה, דיבור, משחק, תחומי עניין, לא הצביע, לא הסתדר בגן, והיו לו תנועות שמאפיינות ילדים בספקטרום.
3. לא. עדיף להמתין ולראות הלאה מה יהיה. זה לא שאין לו בעיות בכלל גם אם הן לא בליבת האוטיזם. באופן כללי ה-DCM מאפשר אבחון במצבים שונים גם אם אין ממש בעיות תקשורת. אין כעת שום סיבה לאבחן מחדש גם ברמה הכלכלית. עוד שנה נבחן את הדברים מחדש.
4. זו הוצאה גבוהה והטיפול במרכז עצמו עולה עשרות אלפי שקלים. אם ההכנסות שלכם נמוכות תקבלו הנחה. ממה שהבנתי מהם לא היו מקרים שבגלל מצוקה כספית הם לא קיבלו מישהו. זו עמותה ולא גוף שפועל למטרת רווח. יש להם תורמים. בכל מקרה שווה לברר איתם.
5. על סמך האינטואיציה שלי ובניגוד לזו של כותבי הפורום.
6. הרבה דברים. למשל, לשחק איתו כמה שעות ביום לפי השיטה שלהם. אסור לאסור עליו לעשות דברים "אוטיסטיים", צריך להציע לו פעילות נורמטיבית מעניינת יותר. זה שוחק מאוד ולפעמים מתסכל. אסור לכעוס עליו. חייבים ארוחות משותפות. אין טלוויזיה, סלולריים, איי פדים וכיוצ"ב. אין אלוטף.
7. אני לא ממש מכיר הורים נוספים.

מימי1981

New member
תודה. נראה לי כרגע הוצאה גדולה מדי

ובעייתית כולל זמן העדרות מעבודה (שכרגע חוזרת אליה) בשביל משהו שאולי אין בו הרבה יותר הצלחה מטיפול אינטנסיבי רגיל.
אנסה את מכון בייקר לאחר שנסיים בדיקות בריאותיות.

למעלה