שאלות שמטרידות אותי

הורים שאינם כשירים לתפקיד ההורות אינם אויבים

לדעתי. הם פשוט צריכים עזרה. לפעמים הרבה עזרה.

יש למרבה הצער הורים שאינם כשירים להיות הורים, שאם היו הם יגדלו את ילדיהם - הם קרוב לודאי יתעללו בילדים, יזניחו אותם או יגרמו להם נזק נפשי ו/או גופני.
אך דווקא הורים שכאלו, כשהילדים מוצאים מהבית לאימוץ או אומנה, אסור שיוגדרו "כאויבים" של הילד.
ההפך! עם עזרה מקצועית צמודה ונכונה צריך לקרב אותם, לעזור להם להיות שם עבור הילד, גם אם מדובר בפעם בחודשיים מפגש במרכז קשר. לגייס אותם לתפקיד ההורי, ולו החלקי ביותר.
להגדירם "כאויבים" (בלי קשר להחלטה אם זה אימוץ פתוח או סגור) זה לעשות לילד נזק לכל החיים. שהרי הם הוריו הביולוגיים והילד קורץ מהגנים שלהם.

לדעתי לנו כהורים מאמצים אסור להגדיר הורה ביולוגי כ"אוייב". יש בעצם ההגדרה הזו עמדה מוסרית ואתית שגוייה ומתנשאת בעיני. הורה בעייתי? אולי. אך זה ההורה הביולוגי של הילד, אין אחר. ויש לסייע לו לדעתי בכל דרך אפשרית. לא אנחנו, אלא הרשויות.

צריך הרבה כדי שאקרא להורים "אויבים"

במקרה של קרלה ברונה היה שם בצע כסף ומרמה ,וכשהוצאה מידי משפחת תורג'מן המאמצת שגידלה אותה באהבה וחזרה לברזיל הידרדרה לזנות "מרוב" השגחה של האמא הביולוגית שבאה לקבלה פה.האמא הזאת גרמה לטראומה בחיי ילדה צעירה לפחות פעמיים ,ואין לי יכולת לחשוב עליה שום טוב.

באותו הקשר-מצרפת כאן כתבה נוגעת ללב

שנכתבה בעקבות ביקורה של קרוליין-ברונה [לא קרלה ברונה...] בארץ ב-2004

Daria34

New member
גורלה של קרויילנה היה כמו של נערות

רבות אחרות בברזיל. המרמה הייתה שהם הציגו את עצמם כזוג.
השאלה שבאמת מעניינת האם האם לא מכרה את הילדה ורק לאחר מכן טענה
לחטיפה?

KallaGLP

New member
האמת היא שהמילה "אויבים"

אינה רלוונטית או נכונה בעיני, השתמשתי בה רק כי זו המילה שהוצעה. ההסתכלות שלי בכלל לא כוללת את המושג הזה. אויב זה מישהו שרוצה ברעתי (או ברעת הילדים) ויש לנו איזה ריב אישי. אין לי שום תחושה כזאת כלפי הורים ביולוגיים, אני בסך הכל לא בטוחה שתהיה להם השפעה טובה על הילדים, לא כי יש להם כוונות רעות, אלא בגלל שאלה הנסיבות שנוצרו, במקרה שבכלל יהיו מעוניינים בקשר. המרחק בין זה לבין אויב הוא גדול מאוד.

למעלה